T.C. vatandaşı oldukları ve olamadıkları için kahredenler

  • 23.10.2014 00:00

 İstanbul’daki savcının 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasını kapattığı sıralarda dünyanın değişik köşelerinde, T.C. vatandaşı olmanın bir insanın başına gelebilecek en talihli şey olduğunu düşünenler vardı.


Ama aynı sıralarda, bu ülkenin vatandaşı olmanın bilinmeyen bir günahın kefaretini ödemek anlamına geldiğini düşünenler de vardı.

Bizim ülkemizin vatandaşı olmanın bir insanın daha doğarken kafasına talih kuşunun şey etmesi manasına geldiğini düşünenlerden birisi, eski Virginia Valisi Robert F. McDonnel’di. McDonnel bu sıralar, on yıl civarında bir hapis cezasını çekmeye hazırlanıyor. Aldığı mahkûmiyetin temyiz işlemleriyle uğraşıyor. Federal mahkeme, McDonnell’in vali olarak, bir işadamından, toplam değeri 120.000 doları bulan kredi almasını ve hediye kabul etmesini yolsuzluk olarak kabul etti. Hediyelerin rüşvet olduğunu söyledi. Adı, gelecek dönem ABD’nin müstakbel başkanları arasında geçen McDonnell, ne “Bu bir darbe girişimidir” diyebildi ve ne de gözünün yaşına bakacak bir savcı bulabildi.

Valiyken rezil rüsva oldu

T.C. vatandaşı olmak için ömründen yıllar verecek diğer bir kişi de eski İsrail Başbakanı Ehud Olmert’tir. Geçtiğimiz mayıs ayında, Kudüs valisiyken 160.000 dolar rüşvet aldığı gerekçesiyle 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı, rezil rüsva oldu.

Bu adamcağızların aldıkları rüşvetlerin toplamı bizim bakana hediye edilen saatin değerini bile bulmuyor. Onların başlarına gelmiş en büyük talihsizlik Türkiye gibi bir ülkenin vatandaşı olarak doğmamış olmaları.

Başlarına gelen en büyük talihsizliğin bu ülke vatandaşı olarak doğmak olduğu çok sayıda insan da var...

Belki de dünya tarihinin en büyük yolsuzluk, rüşvet ve kara para aklama iddialarına ilişkin dosyayı kapatıveren, sanıkları mahkeme önüne çıkarmayan savcılarımız, aynı günlerde Sarısülük ailesini sanık sandalyesine oturtuyorlardı. Oğlu polis kurşunuyla öldürüldükten sonra, o polisin şikâyetiyle sanık sandalyesine oturan kaç anne vardır dünyada?

17 Aralık soruşturmasının kapatılmasından birkaç gün sonra, Cumhurbaşkanı, aylarca komada yattıktan sonra 15 yaşında hayata gözlerini yuman Berkin Elvan’dan “terör örgütlerinin maşası” diye söz ediyordu. Daha önce de seçim meydanlarında adını telaffuz ediyordu Berkin’in. Polisin attığı gaz kapsülüyle hayatını kaybeden bir çocuğun acılı annesinin kalabalıklara yuhalatıldığı kaç tane ülke vardır bu dünyada?

3 kuruşun hesabını yapan devlet

Tam bu rüşvet ve yolsuzluk dosyasının kapatıldığı sırada, bir bacağını Güneydoğu’da bırakıp gelmiş bir gaziye, protez bacağının parasını ödeyemediği için haciz gidiyordu. İnsanlarını savaşa süren, ondan sonra kopan bacaklarının, parçalanan uzuvlarının yerine konacak cihazlar için üç kuruşun hesabını yapan kaç devlet vardır bu dünyada?

Rüşvet ve yolsuzluk dosyası kapandığı sırada, tam da bu operasyonu yapan polislerden bazıları Metris Cezaevi’nden, Silivri’ye transfer ediliyorlardı. Bu transfer sırasında 26 saat aç ve susuz bırakılıyorlardı. Rüşvet ve yolsuzluğu soruşturan polislerini, “darbeci” diye içeri tıkan, bin bir eziyete maruz bırakan kaç tane ülke vardır bu dünyada?

Evet tam bu sıralarda, dünya hapishanelerinde yatan bazı insanlar, başlarına gelen en büyük talihsizliğin Türkiye gibi bir ülkenin vatandaşı olarak doğmamak olduğunu düşünüyorlar.

Bu ülkenin bazı vatandaşları da başlarına gelen en büyük talihsizliğin bu topraklarda doğmak olduğunu; bilmedikleri bir suçun kefareti olarak korkunç bir adaletsizlik duygusuna katlanmak zorunda olduklarını düşünüyorlar...

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums