Misyoner devlet

  • 1.10.2014 00:00

 Bütün dinlerin gerçek dindarları şaşırtıcı bir şekilde birbirlerine benzerler. Tevekkül ederler. Tefekkür ederler. Zorda olanın yardımına koşarlar. 


                                                ***

Müslüman dostlarım sayesinde gerçek Müslümanlar’ı; Hıristiyan dostlarım sayesinde gerçek Hıristiyanlar’ı ve diğer dinlerin samimi inananlarını tanıdım. 

                                                ***

Bütün dindarlar ama bilhassa Müslümanlar ve Hıristiyanlar, “tebliğci”dir. Samimiyetle inandıkları hakikati diğer insanlarla paylaşmak, onları “müjdelemek”, “hidayete erdirmek” isterler. 
 
                                                 ***

Muhatabının, dinlememe hakkına da riayet eden, yani hiçbir zorlamada bulunmadan kullanılan “tebliğ hakkı”, bir ülkede din özgürlüğünün ne ölçüde var olduğunun önemli göstergelerinden birisidir. 

                                                 ***

Sırf dini tebliğde bulunuyor diye “misyoner” yaftası vurulup şeytanlaştırılan, Malatya’da boğazları kesilerek öldürülen Hıristiyanlar, bu konuda sicilimizin pek de parlak olmadığını gösteriyor. 

                                                 ***

Türkiye’de devlet, dini tebliği hep kendi tekelinde tutmak istedi. Diyanet İşleri’yle, camilerde okutulan yeknesak hutbelerle belli bir Sünni anlayışı bütün vatandaşlara dayattı. Gitti tek bir Sünni’nin bulunmadığı Alevi köylerine cami yaptı, imam gönderdi. 

                                                  ***

Bugün AK Parti hükümeti ortaöğretimde attığı adımlarla, bütün devlet imkanlarını kullanarak “misyonerlik” yapıyor. 

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin içeriğini tek yanlı bulduğu, Sünni mezhebe dahil olmayanlara bir dayatma niteliğinde olduğunu söylediği, “zorunlu din derslerini” kaldırmamak için ayak sürüyor.

İmam Hatip liselerini dayatıyor. Seçimlik din derslerini bile uygulamada zorunlu hale getiriyor.

Arkasına hükümetin gücünü alan TÜRGEV Vakfı, belediyelerin ve kamu kuruluşlarının kendisine tahsis ettiği arazilerin üzerine İmam Hatipler ve öğrenci yurtları inşa ediyor. 

                                                      ***

Hükümet bütün devlet imkanlarını kullanarak okullarda “misyonerlik” yapıyor. İnanan insanların dinlerini tebliğ etmeleri, inandıkları dinin misyonerliğini yapmaları din özgürlüğünün mihenk taşıdır. Ama devletler misyonerlik yapamaz, misyonerlik yapan devlet demokratik olamaz. Devletin misyonerlik yapması, tebliğcisi olduğu din ve mezhep dışında kalan herkes bakımından ayrımcılığın kurumsallaşması demektir. Misyonerlik, devlet tarafından yapıldığında, o dine, o mezhebe veya o versiyona inanmayan herkes bakımından, bu yapılan faşizan bir baskıya dönüşür.

Bugün Türkiye’de olan tam da budur! 


Not: Başta gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt olmak üzere, sıcak hoş geldin mesajlarıyla beni yüreklendiren, içimi umut ve heyecanla dolduran BUGÜN Gazetesi çalışanlarına ve okurlarına içtenlikle teşekkür ediyorum.

Hoş bulduk diyorum.


Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums