Yeni Türkiye'yi gördüğümüz için

  • 4.07.2014 00:00

 Sürekli askeri vesayeti geriletmekle övünen bu hükümetin 82 Anayasası'nda sistem üzerinde vesayeti garanti etsin diye cumhurbaşkanına verilen anormal yetkilere nasıl dört elle sarıldığını görüyoruz.

Diyorlar ki “siz yeni Türkiye’yi” anlamıyor, “yeni dinamikleri” kavrayamıyorsunuz.

Yani demek istiyorlar ki, Erdoğan’ın daha çok uzun yıllar bir tek adam olarak iktidarı elinde tutacağını görebilseniz, böyle bol kepçeden eleştirileri sallamazsınız, lafınıza, sözünüze dikkat edersiniz.

Halbuki bu “yeni Türkiye’de” neler olup bittiğini, iktidarın hangi yöntemlerle kalıcı hale geldiğini gördüğümüz için, eleştiriyoruz, yazıyoruz, çiziyoruz.

Hükümetten ihale alan işadamlarının doldurduğu havuzlardan siyasetin nasıl finanse edildiğini, AK Parti’nin yanında muhalefet partilerinin, süper marketler zincirinin yanındaki bakkal dükkanları gibi kaldığını gayet net görüyoruz.

Yine aynı havuzlardan akıtılan paralarla iktidarın kendi medyasını nasıl yarattığını; diğerlerini de vergi memurlarıyla, reklamlarını kısarak vb. nasıl hizaya soktuğunu gayet iyi biliyoruz. 
MİT’ten, HSYK’dan sonra, sıranın Anayasa Mahkemesi’ne, idare mahkemelerine geleceğini, yakında onların da yetkilerinin tek tek tırpanlanacağını biliyoruz.

Kamu çalışanlarının işten çıkarıldıktan sonra mahkeme kararıyla bile olsa geri dönmesini engelleyen torba yasanın çıkmasının ardından, bütün devlet dairelerinin nasıl askeri bir kışlaya dönüşeceğini anlayabiliyoruz.

Andımızın kaldırıldığı okullarda, zorunlu ve seçmeli din derslerinin nasıl dayatıldığını; sınavsız alan tek okulun imam hatip haline getirildiğini görüyoruz. Eğitimde bir biçimde hiç kimse tornadan kaçmasın diye, özel üniversitelerin yöneticilerinin bile YÖK tarafından atanması için kanun teklif edildiğini görüyoruz.

Sürekli askeri vesayeti geriletmekle övünen bu hükümetin, darbeciler tarafından hazırlanan 82 Anayasası'nda sistem üzerinde vesayeti garanti etsin diye cumhurbaşkanına verilen anormal yetkilere nasıl dört elle sarıldığını; Erdoğan’ın kariyer planının bu yetkilere nasıl bağlı olduğunu görüyoruz.

Özel yetkili mahkemeleri kaldıran bu hükümetin, nasıl paldır küldür, özel yetkili, özel atamalı Sulh Ceza Hakimleri'ni getirmeye çalıştığını görüyoruz; muktedirin tutuklanmasını istediği birinin bundan sonra mutlaka tutuklanacağını anlıyoruz.

Kısacası, siyasetten hukukuka, eğitimden kamuya, hayatın her alanının nasıl kuşatıldığını çok net bir şekilde görüyoruz.

Yani zannetmeyin ki, Türkiye’de kalıcı bir iktidarın oluştuğunu görmüyoruz. Tam tersine o “kalıcı” iktidarın nereye doğru gittiğini çok net bir şekilde gördüğümüz için konuşuyoruz, eleştiriyoruz. Size göre belki de çok “naif” oluyoruz....

Not: İki hafta tatilden sonra geri döneceğim...

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums