Eşek gibi yaşayacaksınız düzeni

  • 26.05.2014 00:00

 Sürekli olarak bu yaşadıklarımız için, o değil, bu değil, şu değil diyorsunuz. Peki bunların adını siz koyun.

Bir gazeteci eline geçen belgeleri yayınlamak gibi en temel bir görevini yerine getirdiği için, o ülkede savcılar çocuk tecavüzcülerine bile istemedikleri 52 yıl gibi bir cezayı istemişlerse, yani gazetecilik yapmanın kendisi en ağır suç haline gelmişse, o ülkedeki rejime ne denir? 

* * * 

Bir ülkenin başbakanı evine ekmek götürürken polis tarafından öldürülen 15 yaşındaki Berkin Elvan için “ölmüştür gitmiştir, işi gücü bırakıp tören mi düzenleyeceğiz” dedikten hemen sonra Mavi Marmara baskınında öldürülen Uğur Süleyman’ın evini ziyaret edip bizzat kendisi Kuran okuyorsa yaptığına ne denir? 

* * * 

Bir ülkenin başbakanı Almanya’da miting düzenleyip kendisini ülkesindeki tek mağdur olarak sunduktan hemen sonra, Fransa’da Altın Palmiye alan Nuri Bilge Ceylan ödülünü Soma’da ve son bir yılda ölen gençlere adıyorsa ve o ölümlerin hemen hepsi hükumetin kastı veya ihmallerinin yol açtığı olaylar yüzünden meydana gelmişse, bu dünyalar arasındaki uçuruma ne ad verilir? 

* * * 

Bir ülkenin başbakanı gece gündüz “ayyaş, çapulcu, haşhaşi, affedersiniz Rum” diyerek insanları aşağılama konusunda sonsuz bir özgürlüğe sahipken, ona hakaret ettikleri iddiasıyla neredeyse her gün bir vatandaşa hapis cezası veriliyorsa bu duruma ne ad verilir? 

* * * 
Maden ruhsatı vermekten, İstanbul’daki “kupon” arazilerin satılmasına kadar herşeye ama herşeye bir tek adam karar veriyor ve o ülkede olup bitenden onun dışında herkes ve herşey sorumlu tutulabiliyorsa bu idare etme biçimine ne denir? 

* * * 
Soma’da başbakanın vatandaşı tokatlaması iddiası gibi skandallarda hükumet üyeleri sürekli çıkıp başbakanın öyle bir şey yapmadığını söyleyip, ama yapmışsa ne olacağını söyleyemedikleri düzene ne denir? 

* * * 
Daha çarpık medya düzenini, hukukun ayaklar altına alınmasını, yolsuzluk iddialarını ağzıma bile almadım. 

* * * 

Sürekli olarak bu yaşadıklarımız için, o değil, bu değil, şu değil diyorsunuz. Peki bunların adını siz koyun. Bütün bunlara ne deneceğini siz söyleyin. 

Belki de bu ismi koyarken, çoğunluğun tahakkümünü demokrasi zannedenlerin bilinçaltını en başarılı bir şekilde yansıtan Kızılay İstanbul İl başkanının veciz sözleri imdada yetişebilir. Onun sözlerinden bir başlık çıkarılabilir: 

“Ya bu ülkede eşek gibi sessizce yaşayacaksınız, ya da defolup gideceksiniz.”

Eşek gibi yaşayacaksınız düzeni
 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums