Hükümetin zayıflama hastalığı

  • 12.05.2014 00:00

 Sadece dev aynasındaki aksini görmek istiyor hükumet ve hepimizi de açlık ve umutsuzluğa mahkûm ediyor...

Hükümet üyelerinin ve başbakanın ruh hali, İsveçli bir destek grubunun anorexia (zayıflama) hastalığına tutulanlar için hazırladığı reklam filmindeki gibi. Bu filmde, talihsiz bir kadın aynanın önünde duruyor ve kendisini inceliyor. Aynadan akseden görüntüde balık etli bir kadın görüyoruz. Sonra kamera bir adım geriye çekilip kadının “gerçek” halini gösteriyor. Bu sefer gördüğümüz ise, tamamen iskelete dönmüş, artık zafiyet geçirmek üzere olan bir insanın acıklı görüntüsü oluyor. 

*** 

Salı günleri başbakanı karşılamak için meclis basamaklarında sıra sıra dizilen vekiller; AK Parti grup konuşmalarındaki dinmek bilmeyen alkış tufanları; bütün işleri sürekli olarak başbakanı olumlamak olan partililer; başbakanın her yaptığında büyük hikmetler bulan yandaş medya organları; bütün bunlar, mıknatıslı civa parçaları gibi bir araya gelip, bir dev aynası meydana getiriyorlar. Bu dev aynasından bakıldığında, demokrasinin hiç bir eksik, gediği görünmüyor; dünya çapında uğranan büyük itibar kaybından ise eser yok. Bu aynadan bakınca hükumetin ve başbakanın daha tüketecek çok kredisi bulunuyor; uzun süre bünye beslenmese bile, idare edecek kadar “kilo fazlası” bulunuyor... 

*** 

Hükümetin kendisini gördüğü bu dev aynasının bir bileşeni olmayanlar ise, bambaşka bir hükumet ve Türkiye görüyorlar. Bu Türkiye’de demokrasinin bütün hayat damarları tıkanmış; kurumlar işlemiyor; hukuk ayaklar altında can çekişiyor. 

*** 

Hükümetin dev aynasından akseden görüntüsüyle, ona dışarıdan bakanların gördükleri resim arasındaki makas açıldıkça, hükumetin ve başbakanın tepkileri de, şiddetleniyor, ölçüsünü kaybediyor. 

*** 

Barolar Birliği başkanının konuşmasına gösterilen anormal tepki; Anayasa Mahkemesi başkanının eleştirileri karşısında duyulan öfke; Almanya Cumhurbaşkanının dostane eleştirileri karşısında takınılan azarlayıcı tutum; Freedom House’un Türkiyeyi basın özgürlüğü konusunda dünyanın 3. Liginde gösteren raporuna karşı gösterilen aşırı reaksiyon, bütün bunlar, hükumetin zayıflama hastalığının umutsuz bir aşamaya geldiğini gösteriyor. 

*** 

İktidarın kendini gördüğü dev aynasının bir parçası olmayan herkes aynı şeyi söylüyor. Türkiye’de demokrasi, ifade hürriyeti, hukuk devleti büyük bir hızla zayıflıyor. Bu söylenenlerin duyulmasına ilişkin tahammül azaldıkça da, artık hastalık geri dönülemez bir hale geliyor. Sadece dev aynasındaki aksini görmek istiyor hükumet ve hepimizi de açlık ve umutsuzluğa mahkûm ediyor...

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums