Roboski, Afyonkarahisar, Gezi ve 133 milyon lira

  • 20.12.2013 00:00

 Letonya’da Maxima isimli bir süpermarket çöktü. 54 kişi ölmüştü bu kaza sırasında. Başbakan Valdis Dombrovskis bastı istifayı. “Bu trajedi başka bir hükümetin işbaşına gelmesini gerektiriyor” dedi. Dombrovskis yerlerde sürüklenen ekonomiyi ayağa kaldırmıştı ama siyasi kariyerini ölen vatandaşlarıyla birlikte yerin altına gömmeyi tercih etti. Türkiye’de son on yılda iş kazalarında on bin kişi öldü. Tersanelerde, madenlerde, şantiyelerde, inşaatlarda iş güvenliğiyle ilgili kurallara riayet edilmediği için her gün birkaç kişi ölüyor bu memlekette. Grizu patlamaları, tersane cinayetleri vaka-ı adiyeden kabul ediliyor. Buğday tarlasına girmiş biçerdöver gibi emekçileri kırıp toprağa gönderen iş kazaları hiç kimsenin aklına istifa etmeyi getirmiyor. 


*** 

Taliban NATO’ya ait iki tane yakıt tankerini kaçırdı Afganistan’da. Alman hava kuvvetleri çok başarılı bir operasyonla tankerlerin yerini buldu. Buldukları yerde de tankerleri imha ettiler. Ancak sonradan anlaşıldı ki bu bombalama büyük bir trajediye yol açmıştı. Taliban o esnada sivil halka petrol dağıtıyordu. Bunun sonucu 142 kişi yaşamını yitirdi. Almanya Genelkurmay Başkanı Wolfgang Schneiderhan hiç eveleyip gevelemeden bastı istifayı ve gitti. 
Türkiye Cumhuriyeti Hava Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti’nin 35 vatandaşının üzerine Roboski’de gökyüzünden ölüm yağdırdı. Çoluk çocuk parçalara ayrıldı. Parçalarını bile akrabaları topladı. Aradan iki sene geçti. Bırakın istifayı, bir özür bile dilenmedi... 

*** 

Temmuz ayının ortasında cehennem sıcağıyla yanan Larnaka’da cephanelik patladı, 12 kişi öldü. Aşırı sıcak patlamaya neden olmuştu. Savunma Bakanı Costas Papacostas, Genelkurmay Bşkanı Petros Tsalikidis ve Dışişleri Bakanı Marcos Kipriyanu gözlerini bile kırpmadan bastılar istifayı. 

Türkiye’de, Afyonkarahisar’da cephanelik patladı. Eylül ayıydı. Ne aşırı sıcak, ne bir sel, ne deprem vardı ortada. 25 acemi er parçalanarak can verdi. Bizim Genelkurmay patlamada ölenleri ‘doğal afet şehitleri’ ilan etti. E tabii doğal afet karşısında kim ne yapabilirdi ki! İstifa etmek kimsenin aklının ucundan bile geçmedi... 

*** 

Elektriğe zam gelince Bulgarlar ayaklandı. Yer yer Bulgar polisi sert müdahale etti göstericilere. 25 kişi yaralandı bu gösterilerde. Bulgar Başbakanı Boyko Borisov, polisin insanları dövdüğü bir ülkede hükümetin başında duramayacağını söyledi ve bastı istifayı. 
Türkiye’de Gezi protestoları sırasında 6 genç, polis şiddeti sonucunda hayatını, 12 kişi de gözlerini kaybetti. Sayısız kişi yaralandı. Otobüslerin arasına alınıp dayak yiyenlerin haddi hesabı yok. Başbakan polisin destan yazdığını söyledi. Bunun neyin destanı olduğu bir türlü anlaşılamadı. 

*** 

Yunanistan’da anti-faşist bir sanatçı faşistler tarafından öldürüldü. Katiller Altın Şafak partisindendi. Bu partiyle polis teşkilatı arasında bazı bağlantılar olduğu açığa çıkınca polis teşkilatının en tepesindeki iki isim istifa etti. 
Hrant Dink, katillerin iki küsur yıl yaptıkları hazırlıktan sonra, cinayete dair polis ve jandarmaya yapılan sayısız infazın ardından güpegündüz vurularak öldürüldü. Hrant’ın katili polis ve jandarmayla Türk bayrağını da arkasına alıp pozlar verdi. Dink’in öldürüleceğine dair ihbarları alıp kulağının üzerine yatan bütün bürokratlar yükseldi de yükseldi. 

*** 

Yolsuzluk deyince de biri trajik iki örnek geliyor aklıma. İlki eyalet başbakanıyken düşük kredili faiz aldığı suçlamasıyla karşı karşıya kalan Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff. Adamcağız hiçbir yasal prosedürü beklemeden basıvermişti istifayı. Harcamalarını yüksek gösterip kamu parasını cebe indirdiği ithamıyla karşılaşan Japon tarım bakanının hikâyesi ise iç burkucudur. Türkiye standartlarıyla çerez parası kabul edilecek yolsuzluk için parlamentonun sorularını cevaplamayı gururuna yedirememişti Toshikatsu Matsuoka. Apartman dairesinde asmıştı kendisini. 

Allah korusun, kimse canına kıymasın. Ama Allah rızası için çocukları/kendileri 133 milyon lira rüşvet aldığı iddia edilen bakanlarımız da bir zahmet istifa etsin. 

İSTİFA kelimesi siyasal sözlüğümüze girsin. Böyle bir kurumun olduğu hatırlansın. Bir kere olsun...

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums