Abdullah Gül geri adım atar mı?

  • 2.02.2018 00:00

 Ak Parti kurulurken çekirdek kadroda olanlar artık muhalifler safında. Erdoğan'ın karizmatik liderliği ve Milli Görüş'ten gelen yenilikçi kanadı temsil eden arkadaşları, Ak Parti'yi kurduğu zaman parti, önemli bir yükseliş ivmesi yakalamıştı. Halkın maddi ve manevi desteği, aşılması zor görünen hususlarda bile Ak Parti'nin önünün açıldığını gösteriyordu. İktidara soğuk bakan askerlerin çeşitli engellemeleri de tutmuyor ve Ak Parti her geçen gün iktidarını perçinliyordu.

Ak Parti güçlendikçe artan başka bir şey de vardı, parti güçlendikçe tek adamcılık dagüçlendi. Güçlü lider Erdoğan, içte ve dışta sesini yüksek perdeden duyurdukça itirazlardan da hoşlanmamaya başladı ve kendisini eleştiren arkadaşları yavaş yavaş yanından ayrıldı. 2017 yılına gelindiğinde daha güçlü olmaya çalışan Erdoğan kalmıştı geriye. Eski arkadaşlarının çoğu boyun eğmeği reddettiği için yanından ayrılmıştı.

Uzun süre sessiz kalan Ak Parti'nin ikinci adamı ve eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül son zamanlarda sesini yükseltmeye başladı. Erdoğan karşıtı çevrelerin Otoriter birçok uygulamaya sessiz kaldığı suçlamasıyla Gül'e karşı önemli eleştirileri vardı. Ancak Gül, son zamanlarda sessizliğini bozdu ve bunu devam ettireceğinin sinyallerini vermeye başladı.

Bir müddettir Ankara'daki bürosunun dolup taştığına dair söylentilerin dolaştığı Abdullah Gül anlaşılan başkanlık seçimleri için hazırlıklara başlamış durumda. Şu ana kadar son yıllardaki antidemokratik yönetim tarzından hoşlanmasa da açık ve sert bir muhalefet yapmayan Gül'ün bundan sonrasında geri adım atacağını sanmıyorum.

Yapılan anketlerde Erdoğan'dan sonra en çok oyu alabilecek kişi görünen Gül'ün şu ana kadar rakip görüntüsü vermek istemediği Erdoğan'a karşı rest çektiği görünüyor. 696 KHK'yı sert olmayan ifadelerle eleştiren Gül'e Erdoğan'ın cevabı çok sert oldu.

Erdoğan, KHK'nin tartışmalı maddesi nedeniyle atıştığı Abdullah Gül'ü isim vermeden sert şekilde eleştirdi. "Bu husumet kervanına dava arkadaşlarımızdan bazılar katıldı, katılıyor. Yazıklar olsun" diyen Erdoğan, Gül'ü fırsatçılıkla suçladı. Buna cevap veren Gül "Gül twitter açıklamasında "Bir süredir basın yayın organları ve sosyal medya üzerinden bazı milletvekilleri ve ilgili troller tarafından şahsıma karşı yapılan saygısızlık, haraket ve ahlak sınırlarını aşan saldırıların son açıklamamdan sonra giderek arttığına dikkat çekiyorum. Partimizin kuruluş ilkelerinden biri olan düşünce ve ifade özgürlüğüne inanan birisi olarak, gerekli gördüğüm durumlarda görüşlerimi açıklamaya devam edeceğim" dedi.

Erdoğan'ın geri adım atmayan Gül'e tepkisi daha sert oldu. "Hayırdır? Bir anda bu hız, bu heves nereden çıktı? Biz milletimizle olan muhabbetimizi derinleştirirken bu bozgunculuk merakı nedir?

Bu atışmalar, artık restlerin çekildiği, köprülerin yıkıldığını gösteriyor. Sanırım yakın bir sürede Erdoğan'ın eleştiri dozu yükselecek ve çok daha sert bir tartışma başlayacak. Bunun başlayacağı belli de bakalım Ak Partililer Abdullah Gül'ü ne zaman fetöcü ilan edecekler.? Herhalde bu da çok gecikmeyecek.Gül'ün medya kalemşörlerinden oluşan önemli bir muhalifi de var ve bunlar şimdiden kılıçları çekmiş durumdalar.

Abdullah Gül'ün artık geri adım atacağını sanmıyorum. Yumuşak bir yapısıyla tanınan Gül'ün, zıtlaşmalarda inatçı sert çekirdeğini gösterdiğini de biliyoruz. Gül, eğer geri adım atacak olsaydı bu eleştirileri yapmazdı. Zira alacağı karşılığı biliyordu, bunca yıldır tanıdığı Erdoğan'ın bu eleştirileri hoşgörüyle karşılamayacağını en iyi bilen kişiydi.

Abdullah Gül aday olursa şansı olabilir. Ak Parti dışı kesimlerden de destek alabilir. HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Türkiye'nin içine düştüğü girdaptan yıkım olmadan çıkabilmesi için eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de ihtiyaç olduğunu söyledi.

Bu destekler artabilir ve Erdoğan'a karşı kabul edilebilir bir aday olarak Gül'ün şansı artabilir. 

http://@gergerliogluof

http://www.omerfarukgergerlioglu.com

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums