BİR 1 MAYIS Anekdotu…

  • 10.05.2021 21:18

30 Nisan 1980 ; Bursa da 1 Mayıs kutlamaları için gerekli izinler zorlu bir süreç sonunda alınmış Altıparmak Stadyum meydanında kutlanacak. Ve tüm hazırlıklar tamamlanmış.

12 Eylül devirmesine çeyrek kala faşist dikta organizatörleri boş durmuyor. Baskılar, amansız

takipler, provokasyon çalımlarının ardı arkası kesilmiyor. Bu da bizim savaşımdaki yaratıcı yanlarımızı geliştirmemizin önünü açıyor tabi.

Siyasi polisin ev baskınlarıyla katılımları azaltmak ve gözdağı vermek amacıyla gözaltına alma riskine karşılık o gece ;Alınan kararla Maden İş Sendikası 13.Bölge temsilcisi Özcan Pekşen, Organizatörler Mehmet İçin, Faruk Aral ve ben Çekirge semtindeki Kükürtlü Otelinde geceledik.-Ve öngörüldüğü gibi Özellikle Özcan Abinin evi basılarak arama yapılmış.-

1 Mayıs sabahı yürüyüş kolu oluşturulmasına izin verilmediğinden herkes üçerli beşerli

Altıparmak yolunu takiple kutlamanın yapılacağı stadyum meydanına doğru yürüyoruz.

Çok ciddi bir polis gücü yığılmış ve alana doğru ilerleyenleri yıldırmak, geri döndürmek için

Her türlü yolu kullanıyor kolluk kuvveti. Polis minibüslerine kimlik kontrolü bahanesiyle bindirilenler hakaret küfür ve fiziki darbe görerek, yani ayaküstü işkenceden geçirilip alana atılırcasına alınıyorlardı.

Her türlü baskı ve zulme karşın planlandığı gibi ve oldukça iyi bir katılımla-çok sayıda çevre illerden gelenler olmuştu- sonlanırken tam olarak anlayamadığımız bir provokasyon sonucu

Polis kitle üzerine joplarla saldırıya geçti. herkes sağa sola kaçışmaya başlayınca özellikle şehir dışından gelen arkadaşlara alan görevlileri büyük bir özveriyle yol açıcı olmaya çalışıyorlardı. Bu provoke saldırı sonucu yanılmıyorsam Torbalı dan gelen bir öğretmenimiz ne yazık ki yaşamını yitirmişti.

Bu vesile ile; Demokrasi savaşımında yitirilen tüm canları saygıyla anarken emek dünyasının Birlik Dayanışma ve Mücadele günü olan 1 MAYIS ını kutluyorum.

Ömer Ahmet ÖZEREN

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums