Kapılar aralandığında (15)

  • 14.09.2014 00:00

 Yaşatılan kapkara yılların üzerinden bir yıl daha geçti. Bugün 12 Eylül 2014. Ve otuzbeş (normal!) yıl...

Çekirge Levazım Bölük Komutanlığı; Emniyet Müdürlüğü zindanındaki (zemin kat) ikametimiz sonrası ikinci durağımızdı. Sanırsınız Hilton, değilse de Hempton gibiydi, bir yatağımız olmasa bile.

Bu dikdörtgen binada tek sıra olduğumuzda uzunlamasına ancak sığabiliyorduk, yaklaşık yetmiş kişi. Ortalama boy uzunluğundan biraz yüksekte çift taraflı pencereleri mevcuttu, ayrıca giriş kapısının sağında bir tuvalet vardı.

Bol ışık-hava alan bu yer ile ilgili hayranlığımızı gizleyemeyip birbirimizi dürterken çocuklar gibi, üzerimize kapanan demir parmaklıklı buzlu camlı kapı aralandığında ani bir sessizlik olmuştu. Rütbeli bir subay (yüzbaşı olabilir) ardında diğer astsubay ve erlerle kapıdan bizi selamlayarak girmişti. Uyulması gereken kurallar ve günlük yaşam ile ilgili bilgi verdikten sonra, uyku düzenimiz konusunda kampetlerde yatacağımızı söyleyerek ayrılmıştı yanımızdan. Bilahare öğrendik ki; katlanabilir sedyemsi bir düzenekmiş kampet.

Kimi zamanlar geçmek bilmez, kimi zamanlar yetmek... Biz hep ikinci tarafında olduk, özgürlüğümüze (cezaevi tahliyemiz) kavuşuncaya dek galiba. Burada ve sonrasında dolu dolu yaşanan o günlerde çabalarını esirgemeyen, yaşama bağlanma refleksimizi canlı tutmayı her daim başaran HASAN ÖZTÜRK ile SAİT REİS’i sevgi ve özlemle anmak yine yeni olmayacak biline...

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (8)

  • Ömer Faruk ÇELEBİ
    Ömer Faruk ÇELEBİ
    11.01.2012 22:50

    sen misin tetikçi gazeteci...?

  • Ad Soyad Giriniz...
    Ad Soyad Giriniz...
    11.01.2012 14:46

    burdayıııııııııım

  • Ömer Faruk ÇELEBİ
    Ömer Faruk ÇELEBİ
    11.01.2012 14:22

    birisi bana seslenmiş, acaba kim seslenmiş...?

  • Ad Soyad Giriniz...
    Ad Soyad Giriniz...
    31.12.2011 03:19

    Ey Çelebi hey Çelebi ...

  • atıf
    atıf
    25.12.2011 00:03

    yazıya perde koymuşsunuz nasıl yorum yapalım

  • Yazıya katılmak...
    Yazıya katılmak...
    24.11.2011 23:03

    Sayın Çelebi, yazı yazma hususundaki birikimsiz yazı yazılmaması hususundaki fikirlerinize kesinlikle katılıyorum. Haklısınız, birikimsiz yazı yazılmaz, yazılmamalı, bir konu iyice araştırılmadan yazılmamalı, birilerinin yalakalığını yapmamalı. Tabii ki bunu siz de yapmamalısınız ve umarım yapmıyorsunuzdur. Yazılarınızı lise öğrencisi üslubuyla değilde birikimli olduğunuzu gösterir şekilde daha sağlam verilere dayalı şekilde yazmanızı umuyor, yazın hayatınızda başarılar diliyoruz.

  • Murat NEFARKEDER
    Murat NEFARKEDER
    23.11.2011 22:27

    Düzce!nin neden geri kaldıgı daha iyi anlasılıyor artık..."24 Kasım Öğretmenler Günü" için saibe altındaki müfettişe kutlama mesajı yazdıran KOLTUK SAHIPLERİ;millete dayatma yapanların Silivride olduklarını anlatırmısınız...

  • mustafa Türkmen
    mustafa Türkmen
    22.11.2011 09:50

    inşallah sayın valimiz bu yazıyı okuyordur. Müfettiş hazretleri hesap sorar gibi hareket edip moral bozuyorlar.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums