Gitmesi gerekli değil, mecburi

  • 4.02.2017 00:00

 CHP’nin “hayır” kampanyasını önemli kısmını ismini gizleyerek yapmak zorunda kalması iflas durumunun tekrarıdır.

Ülkenin kaderiyle ilgili çok önemli bir halk oylamasına gidiliyor ve genel başkan ile birkaç sözcü dışında CHP adı hiç öne çıkarılmıyor.

Ana muhalefet partisi, toplumdaki kuvvetli bir muhalif dalgayı kendi adıyla kucaklamaya, dalganın önüne geçmeye cesaret edemiyor.

CHP genel başkanı kısa süre önce, referandumda hayır çıkarsa istifa etmesine herhangi bir gerek olmadığını söyledi.

Belke genel başkanın siyaset mantığı çok farklı çalışıyordur, bu kadar başarısızlıktan sonra istifa etmediğime, koltuğumda oturabildiğime göre şimdi istifanın bir manası olmadığını düşünüyordur.

Ana muhalefet partisi CHP’nin,ülkenin en önemli kriz dönemlerinden birini yaşadığı üç yıl içindeki performansı değil ana muhalefet, vasat bir parti görüntüsü bile vermedi.

Yerel seçimde MHP ile mahçup bir işbirliği yaptı, tümüyle başarısız oldu.

Cumhurbaşkanı seçiminde yine MHP ile ittifak yaptı, Ak Parti adayı Erdoğan’ın birinci turda seçilmesini sağladı.

2015 Haziran seçiminde yerini korudu, ama Ak Parti’nin kaybından asla yararlanamadığı gibi, Erdoğan’ın erken seçim taktiğine bütün katkılarda bulundu. Ak Parti en büyük seçim başarılarından birine ulaşırken CHP’ye epeyce borçlandı.

15 Temmuz’da ne olduğunu anlayana kadar dalgalandı durdu, Hükümetin istediği bütün pozisyonları aldı.

Kürt sorunu, terör ve barış süreci ve Erdoğan’ın süreci bozmasıyla ilgili tavırlarındaki istikrarsızlık ve ilkesizlik halleri de unutulur gibi değil.

16 Nisan ertesinde ister evet, ister hayır çıksın Türkiye eskisinden çok farklı olacak. Her durumda yeni ve önemli süreçler kendiliğinden ortaya çıkacak.

CHP’nin bu süreçleri yönetme ve yönlendirme ehliyeti bulunmadığı için Ak Parti yine bu süreçlerin rakipsiz oyuncusu olmaya adaydır.

İster evet ister hayır kazansın, kim ne bekliyorsa, kim ne umuyorsa gözü sadece Tayyip Erdoğan’da olacaktır.

Referandum sürecinde bile etkili oyuncu olamayan CHP’nin 16 Nisan ertesinde bir ağırlığı olabilmesi için atacağı ilk adım da bellidir.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums