Bir Bulgarlar eksikti

  • 18.03.2017 00:00

 Batı’nın Ankara hedefli hamleleri devam ederken, Bulgaristan’dan da sert bir karar geldi.

Bulgar Hükümeti Ankara büyükelçisini geri çağırdı, gerekçe Ankara’nın seçimlere müdahale etmesi.

Bu karar kendi boyutundan daha önemli, çünkü Ankara’ya alan bırakmama iradesini gösteriyor.

Son günlerde üzerinde fazla durmadığımız bir gelişme de, Ankara’nın El Bab’dan sonraki hedef olarak açıkladığı Membiç’de, Kürtlerin sivil bir yönetim kurmasıdır. Bunu Amerika da Rusya da kabul etmiş görünmektedir.

Gelişen bir kuşatma var, ama bu kuşatma sadece “Haç” değil, Ortadoğu’nun Sünni ve Şii Müslümanlarıyla da ittifak halinde değiliz.

Batı, Amerika dahil, Rusya dahil Ankara’yı hedef alırken bir siyasi plan çerçevesinde hareket ediyor olmalı.

Bu siyasi plan da ancak “önce kaos sonra kaostan çıkarmak için destek” olabilir. Bunun startı da referandum dolayısıyla verildiğine göre, Batı bu sandıktan hayır çıkmasını ummaktadır.

Batı’nın hamlelerine karşı Ankara’nın kuvvetli bir savunma hattı kurduğunun işaretlerini de göremiyoruz.

Bu ara çok sık başvurulan “Nazi” edebiyatı da, Dışişleri Bakanı’nın “Bunu Naziler bile yapmadı” düzeyindeki çıkışı da güçlü siyasi savunmalar değildir.

İçerdeki arızalarımızın yarattığı zayıflıklar tutarlı bir savunma yapmayı engelliyor.

Rusya, uçak krizinin ardından Ankara’ya bütün imkanlarla saldırırken, bundan Türk halkının zarar görüp görmemesine en küçük bir dikkat göstermemişti. Bir çok ambargo da Erdoğan-Putin görüşmelerine, el sıkışmalarına rağmen fiilen devam etmektedir. Batı ise şu anda, bu krizlerden Türk halkının etkilenmemesi için özen gösterdiğini ifade etmektedir.

Bugün Batı “Sevmiyoruz, istemiyoruz” pozisyonunda hamlelere devam edeceğinin bütün işaretlerini vermektedir.

Bu kuşatmanın ilk aşamasının son günü de referandum günü, 16 Nisan’dır. Batı’nın Ankara stratejisinin sonraki aşaması da 16 Nisan akşamı belli olacaktır.

Mevcut hesaplar esas olarak Tayyip Erdoğan’ın bu “hayat memat” oylamasında çoğunluk desteğini kaybetmesi üzerinedir.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums