Asıl soru duruyor: Darbeye kim kalkıştı?

  • 11.09.2016 00:00

 15 Temmuz ile ilgili bütün sorulara tek bir cevap veriliyor: Askeri darbeye kalkışan FETÖ’dür, diğerlerini de peşlerinden sürüklemişlerdir.

Bugün Fethullahçı Terör Örgütü dediğimiz, bütün resmi kayıtlara artık bu isimle giren Cemaat’in askeri bir darbeye kalkışmasının izahı halen ortada görünmüyor.

Gülen cemaati “mütedeyyin”, hatta “mütedeyyin”den daha ötede dini bağlılıkları olan bir cemaattir. Biz hep böyle biliyoruz. Müesses nizam içinde yerleşmek, bu yolla ülkede bir paralel iktidar oluşturmak için yıllardır uğraşmaktadırlar.

Bunun gerektirdiği büyük bir para ağı da kurmuşlar ve işletmektedirler. Fethullah Gülen’in 1999’da yurt dışına çıkmasına neden olan konuşmalarında açıkladığı hedefler büyük ölçüde gerçekleşmiştir.

Böyle bir yapının askeri darbe girişimi gibi bir büyük kumarı oynamaya kalkmasının açıklamasını biz yapamıyoruz.

Tayyip Erdoğan nefreti, iyi yetişmiş ve toplumda bu etkinliğe ulaşmış kadroların gözünün bu kadar körleşmesine yol açmış olabilir mi? 2012’den itibaren başlayan icraatlara bakıldığı zaman bunun mümkün olduğunu yine söyleyebiliriz.

15 Temmuz gecesi kalkışma başladığından itibaren yapılan konuşmalarda Cemaat’in adının zikredildiğine ilişkin bir işaret bulunmamaktadır.

Darbe planı olarak, ulusalcı bir tavır olarak yapılmış olan Balyoz darbe planı uygulanmıştır. Bu plan zaten yayınlandığı için herkesin elinde olabileceği de savunulabilir. Bu da mümkün görünmektedir.

Ancak bunlardan asıl sorunun cevabı çıkmamaktadır. Darbe girişimi aslında kime aittir, kim kimi desteklemiştir?

15 Temmuz günü saat 14.30’da MİT başkanının genelkurmay başkanının makamına gittiği ve iki saat görüştükleri gizli bir bilgi değildir. Bu görüşme ikisinin de aslında duruma vakıf olduklarını göstermekte, ama Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın neden bilgilendirilmediğini açıklamamaktadır.

Tankların ve askerlerin çıkışı saat on dolayında olduğuna göre, beş saatten fazla bir sürede ne gibi görüşmeler ve pazarlıklar yapılması için gerekli zaman bulunmaktadır.

Bu süre içinde ne olduğu bilindiği zaman ancak asıl sorunun cevaplanması imkanı olabilir. Ama şu anda asıl sorunun cevabı aranmıyor.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums