Liselilere dikkat

  • 14.06.2016 00:00

 Özellikle 80 sonrası kuşağın siyasetten fazla uzaklaşmış olması daha önceki kuşakların dile getirdiği bir durumdur.

Düşünülür ki, yıllarca siyasetin kötülenmesiyle ilgili nutuklar gençleri etkilemiştir ve onları siyasetten uzaklaşmıştır.

Siyaset iner çıkar, ama toplumdaki her dalgalanma her hissiyat bir gün mecrasını bulur.

Gezi olayları, siyasi olarak kullanılma şeklinin ötesinde gençlerin tekrar sokağa çıkmasına yol açtı. Sokakta kendini en uç şekillerde ifade edebilme özgürlüğünün gençleri etkilememesi mümkün değildir.

Bir süredir, okulların tatili yaklaşırken liselerde bir hareket başladı. Önce eski ve köklü liselerin öğrencileri hoşlanmadıkları şeyleri söylemeye başladılar. Şu anda yüzlerce lisedeki öğrencilerin de kendilerini ifade etmek için yollar aradıklarını izliyoruz.

Her toplumsal hareketin yaratığı siyasi dalganın doğal etkilerinin yanında, bu hareketten faydalanmak isteyen “kaşarlı” siyasetler de her zaman olur.

Gezi’de de olmuştur, hem de bayağı kuvvetli olmuştur. Daha önceki bütün gençlik hareketlerinde de olmuştur.

Ama bu, ilk dalganın gerçekliğini de yok etmez, kendilerini ifade etmeye çalışan gençlerin sesine kulak tıkamayı da gerektirmez.

Lise öğrencileri rahatsızlarsa, önce bu rahatsızlıklarını açıklamalarına karşı çıkmak abilerin ve amcaların yapabilecekleri en büyük yanlıştır. Bu yanlışa düşme eğilimindeki abiler ve amcalar ilk andan itibaren kendilerini göstermişlerdir.

Gençler kendilerini ifade edeceklerdir, neden rahatsız olduklarını, neden hoşlanmadıklarını söyleyeceklerdir ve toplumdaki özgürlüklerden sonuna kadar faydalanacaklardır.

Abiler ve amcalar öncelikle gençlerin özgürlük haklarını, konuşma haklarını tanıyacaklardır.

Bu özgürlük haklarını tanımadıkları zaman da hangi noktalara gidildiğini bu topluk defalarca yaşayarak öğrendi.

Liseliler istedikleri gibi konuşsun anlatsın, toplum onların hissiyatını öğrensin ve onların rahatsızlıklarını giderecek çözümleri arasın.

Buna demokrasi diyoruz. Demokrasiyi kabul ettiğimiz için de liselilerin kendilerini ifade haklarını destekliyoruz. Öyle olması gerekmiyor mu?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums