Başbakan’ın çözümü

  • 18.03.2016 00:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP’li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılarak “teröre destek”ten yargılanmaları konusunda ısrarlı. Her konuşmasında bunu tekrarlıyor.
 
Muhtemelen, kanunlarda yeni “terör” ve “terörist” tanımına gerek olmadan bu vekiller tutuklanacaklardır.
 
Bunun, 90’lara dönüşün en önemli adımlarından biri olacağı yönündeki görüşler de doğrudur, dışarıdan gelecek tepkilere söylenecek bir söz kalmayacağı da doğrudur.
 
Başbakan Davutoğlu, bu sıkıntıya bir çözüm buldu ve hemen uygulamak için de harekete geçti.
 
Buna göre tek maddelik bir yasal düzenlemeyle, hakkında fezleke bulunan bütün milletvekillerinin dokunulmazlıkları hızla kaldırılacak ve 112 milletvekili için yargılanma süreci başlayacaktır.
 
Trafik suçları, mali suçlar ya da seçim yasaklarıyla ilgili küçük suçlarla, HDP’lilere yöneltilen suçlamaların niteliği ve ağırlığı farklıdır.
 
Ama bu çözümde içeriye ve dışarıya söylenecek mantıklı bir söz olacaktır: Hiç bir ayırım yapmadan bütün milletvekilleri yargıya gidecektir, HDP’lilere farklı bir muamele yapılmamıştır. Zaten milletvekilliği dokunulmazlığı öteden beri gelen bir rahatsızlık konusudur, bu da çözülmüş olmaktadır.
 
HDP Başbakan Davutoğlu’nun önerisini destekledi, CHP ise “kürsü masuniyeti” dışındaki suçlar için uygulanmasını önerdi.
 
CHP’nin “kürsü dokunulmazlığı”nı sadece Meclis çatısı altında ve fiziken Meclis kürsüsünde yapılan konuşmalarla ilgili olup olmadığı anlaşılmıyor.
 
Eğer CHP gerçek kürsü dokunulmazlığını savunmak yani bütün “siyasi” içerikli suçların yargılanmamasını istiyorsa bunu açık açık söylemesi gerekir. CHP herhalde önümüzdeki birkaç gün içinde daha net ve anlaşılır bir tavır alacaktır.
 
Başbakan Davutoğlu’nun önerisinin Cumhurbaşkanı tarafından nasıl görüldüğünü de herhalde önümüzdeki günlerde öğreniriz.
 
Ama esas olan 112 milletvekilinin bir bölümünün “teröre destek”, “terör faaliyeti”, “terör propagandası” suçlarından yargı önüne çıkmaları kesinleşmiş olacaktır.
 
Bu sürecin devamının nasıl geleceği, bol miktarda tutuklama olup olmayacağı da her zamanki gibi siyasi “hava”ya bağlıdır.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums