Erken seçim söylentisi

  • 25.02.2016 00:00

 Ankara’da siyasetin bir kısmı varsayım ve söylenti üzerindir. Bunların çoğu gerçekleşmez, ama konuşulur.

 Bu günlerde Ankara’da erken seçim, fazla yüksek sesle olmasa da konuşuluyor. Nitekim CHP genel başkanı da partisinin örgütlerine “erken seçime hazırlanın” talimatı verdi.

 1 Kasım’da önemli bir seçim zaferi kazanmış olan Ak Parti’nin bir erken seçim düşünmesi için aslında gerekçeler var.

 Anayasayı tek başına yapacak, tek başına halkın önüne getirecek çoğunluğu 1 Kasımda az farkla kaçıran Ak Parti açısından bu dönem seçim için çok elverişli.

 Üç muhalefet partisinin de iki seksen uzanmış yattığı bir dönemde Ak Parti’nin yeni bir seçim zaferine ulaşması da büyük ihtimal, çok büyük ihtimal olarak ortaya çıkıyor.

 Tabii Ak Parti açısından çıta daha yukardadır. Hedef hem MHP’yi hem HDP’yi yüzde 10 barajı altında bırakarak, 367 milletvekilinin üzerine çıkmaktır.

 Erken seçimin tarihi ne olursa olsun MHP’nin toparlanması fazlasıyla zor görünüyor. Örgütleri dağılmış bir MHP seçmeninin önemli bir kısmının daha Ak Parti’ye geçmesinin bütün koşulları vardır.

 Bunların en önemlilerinden biri de Ak Parti’nin Güneydoğu politikasının, MHP’nin temel çizgisi olan “askeri çözüm” hattına dönmüş olmasıdır.

 HDP’nin yüzde 10 barajın altında kalması, MHP kadar kolay görünmese de vardır. Savaş koşulları devam ederken HDP’nin doğru dürüst bir seçim kampanyası yapması zor olacak, HDP çok yönlü baskılara maruz kalacaktır.

 Hükümet açısından, tek başına anayasal çoğunluk hedefinin yanında ki temel konuda halkın “onayı”nı alma ihtiyacı şu anda görünmüyorsa da, yakın dönemde ortaya çıkabilir.

 Güneydoğu’daki savaş halinin sonuna gelinmesiyle ilgili zorluklar da vardır, Güney sınırımızın ötesindeki hararetin geleceğiyle ilgili çok sayıda soru da vardır.

 Hükümet bu noktada, her iki mesele için halktan destek, daha büyük destek ihtiyacı duyabilir. Bu koşullarda iktidar partisine desteğin artmasının her iki alandaki “sert” politikaların onaylanması olarak görülmesi Hükümeti çok rahatlatır.

 Ankara’da konuşulan her şey gerçek olmaz, ama bu kez erken seçim üzerine yapılan fikir jimnastikleri bu alanı açabilir.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums