‘Yeni oluşum’ hayali

  • 13.02.2016 00:00

 Siyasette bir tıkanma hissedildiği anlarda “yeni oluşum” konuşmaya başlarız.

 Ak Parti’nin, şu anda “tasfiye olmuş” görünen kurucu kadrosundan bir hareketin ortaya çıkmasıyla birlikte yine “yeni oluşum” gündeme geldi.

 Ak Parti içinde bölünme ve ortaya yeni bir parti çıkmasına ilişkin beklentiler, Abdullah Gül’ün ikinci dönem cumhurbaşkanı adayı olmasının önünün kesilmesiyle başladı.

 Gül, cumhurbaşkanlığı döneminde zaman zaman açık olarak da ifade özgürlüğüyle ilgili meselelerde ve siyasetteki sert üslup ve çatışmalarda Hükümet’ten farklı tavırlar almıştı.

 Gül, defalarca Ak Parti dışında bir siyaset düşünmediğini söylemesine rağmen bu beklentiler sıfırlanmadı.

 Üç dönem kuralının fiilen gevşetilmiş olmasına rağmen Ak Parti’nin kurucu kadrosunda ve on küsur yıldır hep ön planda yer almış bazı isimlerin siyaset dışı kalmalarının partide bir rahatsızlık yaratığı da anlaşılmaktadır.

 Bu siyasetçilerin durumuyla ilgili en veciz ifade de Bülent Arınç’a aittir: “Biz idik ben olduk.”

 Bülent Arınç’ın ardından Hüseyin Çelik’in de Ak Parti çevrelerinden aldığı sert tepkiler bu kadronun tavrıyla ilgili büyük ilgi ve merak yarattı.

 Bunların cevabının, önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir önceki Cumhurbaşkanı Gül’ün yaptıkları uzun görüşme ardından, Gül’ün rahatsız kurucularla bir araya gelmesi oldu.

 Burada ne konuşulduğuna ilişkin bin bilgi sızmamıştır, ama aşağı yukarı tahmin etmek mümkündür.

 En kısa ve açık ifadeyle bu rahatsızlıktan bir “yeni oluşum” hareketi beklemek hayaldir.

 Kurucu kadro, parti içinde “fabrika ayarları” olarak tarif edilen bazı siyasi hat değişikliklerine ilişkin beklentilerin sözcüsü olabilir. Bunların Ak Parti içinde bir karşılığı olduğu da “fabrika ayarları” sözüyle birlikte belli olmuştur.

 Ak Parti’de değişim ihtiyaçlarının, “fabrika ayarları” kelimeleriyle anlatılması da iç tartışmaların daha rahat yapılmasını sağlamaktadır.

 Siyasi partilerde halkın ve tabanın beklenti ve taleplerinin, hele arkada 14 yıllık bir iktidar varsa, en tepelere ulaşması kolay değildir.

 Kurucu kadronun, bu işlevi yerine getirmesi de Ak Parti için büyük bir fayda anlamına gelmektedir.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums