DİN KİMSENİN TEKELİNDE OLMAMALIYDI

  • 22.03.2012 00:00

 

Günümüz dünyası siyaset adamlarının eskilere nazaran daha çok fettan fikirlere sahip olduklarını görmemek basiretsizlik olur.

Halkların kültürel değerleri, sosyal yaşantıları ve dinsel ilkelerinin en hassas ve can alıcı sözlerini seçer, siyaset meydanlarında dile getirerek vaatler verir ve taraftar oluştururlar.

Bir zamanlar Türkiye’de fötrlü bir adam ve meşhur kütüphanesi vardı. Bu zat özelikle klasik İslami cemaatlerin liderleriyle randevusu olduğu gün veya saatte, odasındaki masa ve sehpaları gelen cemaatin kaynak kitaplarıyla donatır münafıkça” ben de sizdenim” imajı verirdi.

1962 yılından 16 Mayıs 2000 tarihine kadar bu ülkenin muhafazakâr kesiminin oylarını aldı ve hiçbir zaman o halkın duygularına rehberlik yapmadı.

İnşallah-maşallah sözleriyle onları sabırla kendisine ve resmi ideolojiye itaate çağırdı.

Oysa bu zatıa ait 1964 yılında “Bilgi Locası’nın 43. sıra 84. matruk numaralı masonluk kayıt bilgisi” bilinmeyen bir şey değildi.

Susurlukta kamyona toslayan karanlık senaryoların, Ergenekon ve yavruları “ay ışığı,” “sarı kız,” “balyoz” gibi kanun üstü güçlerin yargılanma süreci devam ederken umarım bu süreç hakkaniyetle devam eder de halkın gasp edilmiş hakları  iade edilir.

Aksi takdirde hakkaniyet olmazsa Ergenekon gider Gürgenekon gelir.

Dolayısıyla Din: dini terimleri ikrar etmek değil bizatihi yaşamak ve günlük hayatına uygulamaktır.

Hiç kimse dini kendi tekeline alamaz.

Kendi çıkarları, egemenlikleri ve hükümranlıkları doğrultusunda kullanamaz.   

Çünkü Dinin temel kaynağı; İlahi kitapta kesin nasslarla belirlenmiş temel prensipler çerçevesinde, soyutla beraber somut, kati ve kesin uyulması gereken Emir ve tavsiyeler gibi veriler sunmaktadır.         

Yüce yaratıcının insan üzerindeki asıl muradı ;

“Vahiy ile ilk önce muhataplarının hayatını adım adım inşa ederken; amacı insan merkezli bir hayat, İman merkezli bir insan, bilgi merkezli bir iman, ve hakikat merkezli bir bilgi”(1) ile donatmaktır. Bugün yeryüzünde adı İslami kendileri gayri İslami usullerle yönetilen ülkelerdeki Müslümanların Mekke müşriklerini ve onların inanç biçimlerini tanımadan ne Mekke’yi ne de Medine’yi yaşamaları mümkün değildir.

Giderek Türkiye’de merkez sağ adı verilen, ANAP zihniyetine yaklaşan AK partinin dünkü söylemleri bugün eğer eyleme dönüştürülmezse Mekke’yi ve Medine’yi arzulayan müslümanların ivedilikle bu partiyi de sorgulamaları gerekir.

Ey iman edenler! Allah'a itaat edin, Peygambere itaat edin ve “sizdenolan”emir sahibine itaat edin. Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsanız bir şeyde ihtilafa düştünüz mü o hususta Allah'a ve Peygambere müracaat edin; bu hareket, hem hayırlıdır, hem de sonu pek güzeldir. (Nisa süresi 59)

Dün bu ayetleri ölçü kabul edenler, bu gün eğer  dünya emperyalizmine hizmet etmeye başladı iseler; bu hizmetleri af edilemez ve büyük  hezimetle sonuçlanabilir.

Dün halkın haksız vergilerle sömürüldüğünü iddia edenler, 

bu gün “özelleştirme” adı altında halkına büyük şirketlerin dolambaçlı, kendi lehlerine ve anlaşılmaz olan sözleşmeler imzalatarak, halkının dolandırıldığını görmezden gelemez.

“M. Kemal olmasaydı, ben olmazdım” diyen zihniyet “kel aynaklar” gibi sırıtmakta.

Nurlu silo,çoban silo, Karaoğlan, adil düzen, lafla pilavın pişmediğini bu halk gördü.

 

                              Selam Erdemlilere ve akıl edenlere.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums