Erdoğan'ın ve TC nin gerçek derdi Bayır Bucak Türkmenleri mi ?

  • 28.11.2015 00:00

Zaten bir ateş topunu andıran bu coğrafyanın tamamını ve ötesini kapsayacak bir çatışmanın-savaşın kapılarını açacak bu irrasyonel, çılgın politikaların gerçek nedeni nedir peki ?

AKP hükümetinin ideolojik ve mezhepsel saplantılarının ötesinde, Ergenekon’la uzlaşmış RTE kliğinin ve TC’nin kadim Kürt düşmanlığıdır.. Suriye sınırında bir Kürt oluşumundan ölesiye korkuyor olmaları..

Bu korku gözlerini öylesine karartıyor ki, tarihleri boyunca defalarca savaşıp ve her defasında yenildikleri bölgenin en büyük gücü Rusya ile çatışmayı ve bu savaşın çok daha geniş bir coğrafyaya yayılma ihtimalini bile göze alabiliyorlar..

Bu akıldışılık, içerde de kendi Kürtlerine uyguladıkları güvenlikçi-militarist politikalarda da kendini gösteriyor..

Aslında bölgede ateşi düşürecek, normalleşmeyi sağlayacak tek şey, öncelikle kendi Kürtlerinle barışmak ve de bölgedeki bütün Kürt oluşumlarını düşman değil, dost olarak görmek ve onlarla işbirliği yapmaktır.. TC bu irrasyonel politikalarla aslında kendi ayağına sıkıyor..

Defalarca söyledik, bir daha söyleyelim ; Kürtler bu lanetli coğrafyanın parlayan tek yıldızıdır, onlarla işbirliği yapmadan, onlara rağmen buralarda insan haklarına dayalı, demokratik rejimler kurmak neredeyse imkansızdır..

Neredeyse bütün dünya bunun farkına varmışken, TC’nin kendi burnunun dibinde olup biteni kavrayamaması, geçen yüzyıldan kalma milliyetçi-ırkçı reflekslerle tepki vermesinden birileri büyük çıkarlar sağlıyor tabiki.. Ama olan binlerce yoksul halk çocuklarına oluyor..

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • Îsmaîl Girikî
    Îsmaîl Girikî
    9.04.2013 01:05

    Gene Senkal sayin yazar.PKK yani Ergenekon,aslinda bakmayin bugüntülerin piyasaya cikmalarina.PKk nin icindeki yani Imraliya güya avukatlik yapan yüzlerce kisinin güregleri neydi?onlarca yil Imraliyi destekleyen,ona postacilik yapan ve hukuk adina Kürd halkini kandiran ahlaksizlik kuhukculari olarak tarihe gecmelidir.Askerlerin icindeki ölen Kürd askerler ilepKk icinde ölenlerin durmuna bakildiginda,aslinda PKk acik olarak ergenekonun bir nester timi gibi gürevdeydi.Derin güc yani devletin kend

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums