Mete Toksöyle (30 Mart 1954 - 02 Şubat 2022)

  • 3.02.2022 08:35

1980 öncesi Lassa Lastik Fabrikası'nda işyeri baş temsilciliği yapan iş arkadaşım,yoldaşım Mete Toksöyle de aramızdan ayrılmış..

Onunla ortak bir anımı anlatarak kendisine veda edelim : 

Sene 1979'un Mart'ı olmalı ; TKP işyeri örgütü olarak Izmit Lassa Lastik Fabrikası'nda bir direniş başlatmıştık..Sabahın erken saatlerinde jandarma,onlarca araç ve yüzlerce askerle fabrikayı abluka altına aldı..

Işyeri temsilcileri olarak ben ve Erdoğan Alçınkaya ne olduğunu anlamak üzere fabrika yönetim binasına gittik..Her taraf polis ve jandarma kaynıyor tabiki ve bizi hemen personel müdürünün odasına tıktılar..Odada şirketin avukatları bizlere bazı kağıtları imzalatmak için dil döküyorlar..

Bu arada fabrikanın personel müdürü de odada ve işyeri baştemsilcisi Mete Toksöyle'yle telefonla irtibat kurmaya çalışıyor ; amaçları,kazasız-belasız bizleri (işyerinde sendikal örgütlenmeyi yapanları tazminatlarını vererek) fabrikadan sepetlemek..

Bir ara personel müdürü telefonda Mete ile irtibat kurmayı başarıyor ve onu direnişe kalkışmamaları için ikna etmeye çalışıyor..

O sırada odada bulunan Erdoğan Alçınkaya personel müdürüne,"o sizin sözünüzü dinlemez,verin telefonu ben onu ikna edebilirim" diyor..Ve buna inanan personel müdürü telefonu Erdoğan'a bırakıyor..

Telefonu alan Erdoğan METE'ye,"bizi burada tutukladılar nasıl biliyorsanız öyle yapın" diyor..Mesajı alan Mete Toksöyle,"şürekasıyla" birlikte fabrikanın anons birimini ele geçiriyor ve mikrofondan "yoldaşlarımız Erdoğan ve Nezih'i tutukladılar,herkes direnişe" çağrısını yapıyor..

Biz o sırada personel müdürünün odasındayız ve odanın camından işi bırakan yüzlerce işçinin fabrika kapısına doğru yöneldiğini görüyoruz..

O sırada odada bulunan ve bizim gibi olaya tanık olan polis şeflerinin,jandarma komutanlarının,personel müdürünün ve bizlere çeşitli kağıtları imzalatmaya çalışan avukatların nasıl yumuşadıklarını,nasıl nazikleştiklerini anlatamam..Ve bizi hemen serbest bıraktılar..

Güle güle yoldaşım,yolun açık olsun..

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums