Eğrisi Doğrusu

  • 12.04.2012 00:00

Geçtiğimiz günlerde Düzce yerel basınında iki haber yer aldı.

Birinci haber, AK Parti Boğaziçi eski Belediye Başkanı Rafet Kara’nın belediye başkanlığı döneminde yaptığı iddia edilen kimi usulsüzlüklerle ile ilgili olarak Düzce’de yargılandığı ağır ceza mahkemesi sonuçlandı. Mahkeme, “ihaleye fesat karıştırma ve görevi kötüye kullanma “ suçlarından Rafet Kara ve arkadaşlarına ceza yağdırdı. Rafet Kara mahkeme tarafından 41 yıl 3 ay cezaya çarptırıldı.

İkincisi ise, Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Şerifoğlu’nun başdanışmanı ve Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Recep Özmerdivenli’nin yıllar önce Kayseri’de “reçete yolsuzluğu ve resmi evrakta sahtecilik suçlarından “ Kayseri1.Ağır Ceza Mahkemesi’nin 4 Mart 2009 tarihinde verdiği ceza, 9 Ocak 2012 tarihinde Yargıtay 11. Ceza Mahkemesi tarafından onaylandı haberi yer aldı…

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Recep Özmerdivenli’nin almış olduğu cezanın Yargıtay 11.Ceza Mahkemesi tarafından onaylanmasından sonra Memursen Düzce İl Temsilcisi Orhan Kılıç, sendika merkezinde bir basın toplantısı düzenleyerek, mahkeme belgelerini kamuoyu ile paylaştı. Konun takipcisi olacaklarını ve Sayın Şerifoğlu’ndan gerekeni yapmasını beklediklerini “ söyledi.

Memursen İl Temsilcisi Orhan Kılıç’ın basın toplantısından sonr konunun birinci dereceden muhatabı Recep Özmerdivenli Anadolu Ajansı muhabirine verdiği demeçte, tarihi bir hukuk yorumu yaparak (!) “ Kendisine verilen cezanın herhangi bir yaptırımı bulunmadığını ve memuriyetini engellemediğini “ buyurdu.

Aynı günlerde, Düzce Ağır Ceza Mahkemesinde 41 yıl ceza alan Rafet Kara ile ilgili haberlerin basından yer almasından sonra, Düzce İl Gençlik Spor Müdürlüğü ihale komisyonunda memur olarak görev yapan Rafet Kara, Düzce Gençlik İl Spor Müdürü Ömer Faruk Şiran tarafından bütün yetkileri elinden alınarak düz memur seviyesinde tutulmaya başlandı.

Sorularımıza telefonla bilgi veren Düzce il Spor Müdürü Ömer Faruk Şiran, “ haberin gazetelerde yer almasından sonra bunu bir ihbar kabul ettim. Mahkemeden gelecek yazışmaları beklemeden arkadaşımızın imza yetkilerini elinden alarak genel müdürlüğümüze bir üst yazı ile durumu bildirdim “ dedi.

Düzce Gençlik spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran’ın daha Yargıtay aşaması olan Rafet Kara ile ilgili alt mahkeme kararının basında yer almasından hemen sonra,  kamu vicdanın rahatlatılması adına doğru olanı yaparak örnek bir yöneticilik davranışı sergilerken…  Düzce Üniversitesi Rekötürü Şerifoğlu ise, elini suça bulaştırdığı mahkemelerce kanıtlanan “ reçete hırsızı ve nitelikli dolandırıcı “  Başdanışmanı Recep Özmerdivenli’ye perde olmaya ona kol kanat germeye devam ediyor.

Sayın Şerifoğlu Recep Özmerdivenli olayını Düzce kamuoyu ile paylaşan, Düzcelileri bilgilendiren Memursen’e teşekkür edeceği yerde, sendikayı aslanların önüne atarak yem yapmaya… Memursen Başkanı Orhan Kılıç’ı hedef alan açıklamalar yaparak sendikayı itibarsızlaştırmaya, Orhan Kılç’ı kamuoyu önünde açık hedef halinde tutmaya çalışıyor. Sayın Şerifoğlu, çok iyi 28 Şubat vari  “ psikolojik harp” ve “ mobbing “ uygulamalarından nadide örnekler veriyor.

10 Nisan Basın açıklamasında Memursen’i eleştiren Sayın Şerifoğlu şöyle diyor:”…Bilgi ve belgeleri gereğinin yapılması üzere resmi olarak Üniversitemize iletmek yerine basın ve internet sitelerine verilmesinin tercih edilmesi, aslen kişilere değil Üniversitemize, dolayısıyla Düzce’ye zarar vermektedir. Bu hususların, geçen sürece rağmen artarak devam ettirilmesinin Türkiye’nin dört bir yanından Üniversitemize gelecek öğretim elemanı ve öğrencileri olumsuz etkileyebileceği, bundan da Düzce’nin ve Düzcelinin zarar görebileceği ortadadır…”

Sayın Şerifoğlu’na sormak gerekiyor:

Düzce ve Düzce Üniversitesi’ne zarar veren Memursen mi?

Yoksa, rektörlük seçiminden bu yana “ benden olsun isterse çamurdan olsun “ dediğin için sağına soluna doluşturduğun basiretsiz, iş bilmez yöneticilerin mi?

 

Sayın Şerifoğlu’na sormak gerekiyor:

Düzce’ye ve Düzce Üniversitesi’ne zarar veren Memursen mi?Yoksa,tüyü bitmemiş yetim hakkı yediği mahkemece belgelenen Başdanışman olarak sağ yanına oturttuğun “ reçete hırsızı ve nitelikli dolandırıcı “ Recep Özmerdivenli mi?

Sayın Şerifoğlu’na sormak gerekiyor:

Ya, Düzce Gençlik Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran gibi mahkemeden gelecek yazıyı beklemeden, basında çıkan haberi ihbar kabul ederek kamu vicdanını rahatlatma adına doğru olanı yapacaksın…

Ya da, sağ yanına oturttuğun “ nitelikli dolandırıcı ve reçete hırsızı “ olduğu Yargıtay 11. Ceza Mahkemesi tarafından belgelenen Recep Özmerdivenli’ye kol kanat gererek sen de suça ortak olacaksın…

 Karar senin!

 

Not:Recep Özmerdivenli işine biraz daha devam edeceğim


 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums