MAS-DAF’DA NELER OLUYOR?

  • 9.11.2010 00:00

Çalıştıkları işyerine örgütlenerek sendika getirmeye çalışırken işveren tarafından işten atılan 22 Mas-Daf İşçisi aylardır direniyor.

İşverenin; en demokratik hakları olan sendika hakkını kullanmak isteyen işçilere kapıyı

Göstermesine rağmen, DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası bu iş yerinde yetkiyi almak

Üzere…

Ancak, Mas-Daf işvereni işçilerin bu direncine rağmen inatla işten atılan işcileri geriye almamakta ısrar ediyor. İşverenin bu inadı da ister istemez fabrikadaki gerilimi artırıyor.

Son olarak manşet haberimizde de okuyacaksınız Mas-Daf fabrikasının müdürü olduğu söylenen kişi gözü dönmüşçesine aracını işçilerin üzerine sürüyor. Şimdi öğreniyoruz ki bu malum kişi işlediği bir suçtan ötürü meğer ordudan atılmış.

Bu yetmezmiş gibi; Düzce TSo Başkanı Sayın Metin Büyük, işçilere yapılan bu çirkin saldırıyı kınayacağı yerde hala “aman yatırımcıyı ürkütmeyelim” diyor.Neymiş efendim “bu tür olaylar devam ederse Düzce’ye yatırımcı gelmez”gibi açıklamalar yaparak Mas-Daf’ın işverenin ve müdürünün saldırgan tutumunu bir anlamıyla meşrulaştırıyor.

Sayın Metin Büyük ve onun gibi düşünenler, Mas-Daf işçisinin ne istediğini kendi vicdanlarıyla baş başa kaldıklarında sordular mı hiç ?

Bu insanlar aylardır fabrika önündeki çadırda, en temel haklarından biri olan sendika haklarını kullanmak için yağmur demeden, çamur demeden nöbet tutuyorlar. Bundan haberiniz var mı?

“Bu tür olaylar yatırımcıyı Düzce’den kaçırır”diyorsunuz.

Ne yani! Düzce’ye yatırım gelecek diye hiçbir işyerinde sendika olmayacak mı? Siz ordudan atılma bir müdürün aracının altında kolu bacağı ezilen işçilere ne öneriyorsunuz?

Düzce’ye yatırım gelecek diye hukuksuzluğa, yasa tanımazlığa karşı hiç kimse sesini çıkarmasın mı diyorsunuz?

Devlet Düzce’ye dışarıdan gelecek yatırımcıya para kazanması için, ihtidam yaratması için

Her türlü kolaylığı sağlarken işçilerden daha ne bekliyorsunuz?

Çıkın açıkça söyleyin.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • Müfit Günal
    Müfit Günal
    22.07.2013 09:04

    Mehmet hocam, ülkemizde, 10 yıldan fazla bir hükümete tahammül kültürü yok, bu kargaşa biraz da bundan çıkıyor. Saygılar.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums