Devlet, siyaset,rezalet…

  • 28.03.2013 00:00

 Olacağı buydu…

Yaza yaza dilimizde tüy, kalemimizde mürekkep bitti…

Adına ne derseniz deyin, siyasi irade ile devlet bürokrasisi arsındaki olması gereken istişare, müzakere, diyalog ve koordinasyon ortadan kalkıp makas açıldığında o kentte sorunlar bitmez, bilakis var olan sorunların çözümü giderek zor hale gelir.

Siyaset, vatandaşın günlük yaşam alanından elini çekip devreye devletin, o bilinen bürokratik aklı girdiğinde sorunlar çözülmez giderek kangren haline dönüşür. Çünkü devlet, elinin altındaki kanunlara göre çalışır.

Yaşıyoruz, görüyoruz… Bizim 1920’lerden kalma devlet modelimizde insan hiçbir zaman devletin merkezinde olmadı. (Daha yeni yeni insanı merkeze almaya çalışıyoruz) Aksine, bu devlet için bizim vatandaşımız hep teferruat olarak kaldı.

İşte, Gürcü Çiftlik köylülerin yaşadıkları…

Yasalar bir yana, köylüler doğal olarak kent yaşamının nimetlerinden yararlanmak, belediye hizmetlerinden faydalanmak istiyorlar. Bu nedenle Düzce Belediyesi’nin bir mahallesi olmak için müracaat etmişler.

Köylüler haftalardır çalmadık kapı bırakmamışlar, sonunda devletin kalıcı konutlardaki evinin kapısına dayanarak Vali Yılmaz ile görüşemeseler de dertlerine kısmı çözüm bulunacağı sözünü alarak oradan ayrılmışlar.

Düzce Valisi Adnan Yılmaz, Belediye Başkanı İsmail Bayram ve Emniyet Müdürü Ali Gezer, köylülerin ayağına giderek mücavir alan sorunu çözülene kadar vaziyeti idare edeciğiz demişler…

Ancak bizim Ankara merkezli bürokratik devlet anlayışımız hala devam ettiğinden  yazışmalar öyle bir iki günde tamamlanamadığı için, Jandarma toplu taşıma araçlarına basmış cezayı. Yedikleri cezadan gına gelen otobüs firmalarının sahipleri, bıçak kemiğe dayandı diyerek seferleri durdurmuşlar.

Bu kez, devletin Valisinden söz aldıkları için hayal kırıklığı yaşayan Gürcüçiftlik köylüleri; dün çoluk-çocuk yaşlı-genç öfke içinde köylerinden kalkıp, 11 Km. yolu yürüyerek AK Parti İl binasının önünde ”Oyumuzu aldınız,bizi sattınız”,    Düzce Belediyesi ve daha sonra da Düzce Valiliği önüne gelerek  “ Verdiğiniz sözler nerede”diyerek önce siyasilere,  daha sonra belediye başkanı ve devletin valisine verdikleri sözü yerine getirmedikleri için tepkilerini demokratik yollardan gösterdiler.

Buraya kadar her şey normal ve anlaşılır, bizim açımızdan anlaşılır olmayan iktidar partisi temsilcilerinin ortalıklarda görünmemesi.

Kaza yapan, Evi yanan vatandaşlara yaptığı ziyaretleri basına servis etmeyi normal bir parti faaliyeti olarak değerlendiren AK Parti İl Başkanı Sayın Kaşıkoğlu’nun,  Gürcüçiftlik köyünden Düzce’ye  11 Km. yolu 3,5 saat yürüyerek gelen vatandaşların çığlığını duymamasını anlamak ve tasvip etmek mümkün değildir.   

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums