Tehlikenin farkında mısınız?

  • 24.01.2013 00:00

 Dün, manşet haberimizde de konuyu etraflıca irdelemeye çalıştığımız gibi, teşvik yasasının bitmesiyle birlikte organize sanayiden kötü haberler gelmeye başladı.

Yüzlerce işçi çalıştıran, işletmelerini ayakta tutabilmek için birçok riski göğüsleyerek istihdam yaratan işadamlarımızı tenzih ederek söylemek gerekirse…

9 yıldır devletin sağladığı ballı börekli dönemin sona ermesini fırsat bilen ve özellikle tekstil alanında yoğunlukta olduğu gözlenen kimi firmaların tası tarağı toplayıp sırra kadem bastıkları görülüyor.

Hemen her gün Düzce’nin muhtelif yerlerinde faaliyet gösteren irili ufaklı firmaların beşer onar işçi çıkardıkları gözleniyor.

Var oluş nedenlerini sadece para kazanma hırsı üzerine oluşturan bu işletme sahipleri, geride yüzlerce işsiz ve onların ailelerini yüzüstü bırakırken; yıllardır alışveriş ettikleri Düzce esnafına olan borçlarını da ödemeden çekip gidiyorlar.

OSB, SGK ve İŞKUR’dan gelen son bilgiler,  62 bin civarında olduğu bilinen sigortalı işçi sayısının hızla azaldığını, gidişatın Düzce için tehlike çanlarının çalmakta olduğunu gösteriyor.

 İktidar partisinin Düzce’deki kurmayları, kapıyı çalmakta olduğu görünen işsizlik belasının yaratacağı sosyal problemlerin doğuracağı sonuçları şimdiden iyi hesap etmeliler.

Bu nedenle, Teşvik yasasının bitmesiyle birlikte Düzce de yaşanacak gibi görünen toplu işçi çıkarmaların önüne geçmek için sektör temsilcileriyle, sivil toplum örgütleri ve işçi sendikalarıyla birlikte sorunu zamana yaymadan hükümet yetkilileri ile yapacakları görüşmelerde makul bir çözüm için çaba göstermeleri gerekiyor.

Sadece son 10 gün içinde işten çıkarılan işçi sayısının 750’yi geçtiği, 500 insanımızın İŞKUR işsizlik sigorta fonundan yararlanmak için müracaat ettiğini düşünürsek, işçi kıyımının önü alınmaz şekle büründüğü bir durumda bu sonucun,  Düzce’de birçok sosyal probleme neden olacağını görmek için kâhin olamaya gerek olmadığını gösteriyor…

Umarım Düzce de devlet aklı ile siyasi akıl bu sorunun çözümü noktasında ortak bir noktada buluşurlar.

 

300 yataklı komedi

 

Fidanlık arazisine yapılmak üzere 12 Ağustos 2010 yılında TOKİ tarafından ihalesi yapılan 300 yataklı Atatürk Devlet Hastanesi İnşaatında sorunlar bitmiyor.

TOKİ tarafından yaptırılan 300 yataklı Düzce Atatürk Devlet Hastanesi inşaatı, 42 bin 500 metrekarelik arsa üzerinde 20 bin metre karelik oturum alanına sahip. 59 milyar 975 bin lira tutarında Toplam 60 bin metrekarelik inşaat alanı bulunan devasa sağlık merkezinin 3 yılda tamamlanması planlanmıştı.

3 kez taşeron değişikliğine gidilen inşaatta maaşlarını alamayan işçiler, Cuma günü bir kez daha eylem yaparak iş bıraktılar. İşçiler, aylardır bir çok söz verilmesine rağmen paralarını alamadıklarını, taşeron firmanın esnafa para ödemediği için esnaftan da alış veriş yapamadıklarını söylüyor.

 Mevcut ihale yasasındaki kimi boşluklar nedeniyle sözleşmesi fesih edilemeyen yüklenici firmanın,  yaşadığı iddia edilen ekonomik sorunlar nedeniyle inşaatı bitiremeyeceği gün gibi ortada.

Kanımızca yapılması gereken, Sayın Vali Adnan Yılmaz’ın,  iktidar partisi il başkanı ile milletvekillerinin ve il sağlık müdürünün mevcut durumu müzakere edip Sağlık Bakanı ile görüşerek,  yüklenici firmanın iş akdini fesih ettirerek işi zamanında bitirecek yeni bir firmayla işe kaldığı yerden devam etmek en mantıklı çözüm gibi görünüyor.

Sorun uzadıkça dedikodu alıp başını gidiyor. Fatura da her şeyde olduğu gibi bu inşaatta da siyasilere, iktidar partisine ve iktidar partisinin milletvekillerine çıkıyor. Bizden söylemesi…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums