Köklerimize ne zaman döneceğiz?

  • 9.10.2012 00:00

 AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, Pazar günü yapılan AK Parti il divan kurulu toplantısında, İstiklal Marşı’ndan önce çalınan “ Tİ “ sesinin Anadolu coğrafyasında yaşayan kadim kültürler için hiçbir anlamı olmadığını, bu uygulamanın cuntacı bir gelenek olduğunu ve artık ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.

Sayın Korkmaz sözü edilen o toplantıda: “Cunta zihniyetinin üzerimizde bıraktığı izleri silmemiz lazım. Onların koymuş olduğu bazı kurallar var. Biz şehitlerimizi Amerikan marşları ile anamayız.  Bu bize ait bir şey değil. Şehit dediğiniz zaman Fatiha devreye girer. Şehitlerimiz kalkıp, siz, ‘ sizin ecdadınıza boru sesleri ile saldıranların adetleri ile mi bizi anıyorsanız ‘ derlerse söyleyecek söz yok. Şehit deyin, gazi deyin içine bütün hizmet edenleri koyun. Onları bizim değerlerimizle anmamız lazım.

Buna ne CHP, ne MHP hayır der. Biz hiç demeyiz ama böyle yapıyoruz. İyi saatte olsunlar efendiler diye birilerini kızdırmaktan korkuyoruz. Bazı korkular içimizde halen var. Aman ne olur ne olmaz diyoruz. Yapılan bu uygulamaların hiçbir yönetmeliği yok. Sadece cuntacıların üzerimizde bıraktığı bazı kurallar. Askeri vesayet zihniyeti silmeliyiz “  dedi.

Sayın Korkmaz’ a benzer bir tepkiyi geçtiğimiz Ramazan Bayram’ında AK Parti’nin Karabük il merkezinde yaptığı bayramlaşmada AK Parti’nin 2 numarası olan eski TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin vermişti.

Bilindiği gibi, Türkiye’de resmi törenlerde Atatürk ve silah arkadaşları, şehitler için İstiklal Marşı’ndan önce saygı duruşu yapılır. Saygı duruşu sırasında 30-40 saniye kadar süren bir “Ti “ çalınır ve arkasından İstiklal Marşı söylenir… Amerikalılar için önemli olan borudan çıkan bu “Ti“ sesi, Anadolu coğrafyasında yaşan bizler için ne anlam ifade ediyor. Bir düşünelim!?

Utanmasak apartman toplantıları, dernek, sendika, okulların yılsonu müsamereleri dâhil hemen her toplantıda çalmakta bir beis görmediğimiz, yediden yetmişe hepimizin kulağına aşina olan borudan çıkan bu “ Ti “ sesi nereden geliyor? Bu “Ti sesinin “ bizim geleneklerimizle, tarihimizle bir alakası var mı?

“ Ti “ sesinin kökeni

“Ti” sesinin kökeni Amerikan iç savaşına dayanıyor. Bestecisi, Amerikan İç Savaşı’nda generalliğe kadar yükselmiş Daniel Butterfield. Müzikte ki ana tema, Kızıldereli yerlileri soykırıma uğrattıktan sonra iktidar kavgasına tutuşan; Kuzeyli ve Güneyli diye ikiye ayrılan Amerikalıların, iç savaş sırasında ölen askerlerin ardından ve savaşın insanoğlunun duygu dünyasındaki yıkımını anlatan bir ağıt olduğu söyleniyor.

 Vatan, Millet, Sakarya nidalarıyla hücuma geçerek, muhalefet yapmak için sinekten yağ çıkarmaya çalışarak  AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz’a en galiz hakaretlerde bulunanlara aşağıda adresini vereceğimiz linke girmelerini salık veririz.

Meraklıları için şu linke tıklamak yeterli

 http://www.youtube.com/watch?v=Wn_iz8z2AGw&feature=grec_index

Ahmet Altan’ın  Tarih ve Erdoğan (24 Kasım 2012)

başlıklı yazısında dediği gibi:

" Bu ülkenin başbakanı, tarihimizin en kanlı günahlarından birini belgelerle ortaya koyduktan sonra Dersim katliamı için devlet adına “özür” diledi.

Dersim’de “isyan” olmadığını, katliam için “isyanın” bahane olarak kullanıldığını söyledi.

Öldürülen insanların sayısını açıkladı.

Nasıl öldürüldüklerini anlattı.

Yetmiş yıllık kanlı bir örtüyü tarihin üzerinden çekip aldı, halka çıplak gerçeği gösterirken…

AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz’da, bizim geleneklerimizle hiçbir alakası olmayan saygı duruşu esnasında çalan “ Tİ “ sesinin üzerini örten sis perdesini bir yıl önce aralamıştı. Bu Pazar günü ise o şalı tamamıyla kaldırdı.

 Telaşa mahal yok!

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums