VE KAOS PLANI DEVREDE!

  • 11.06.2015 00:00

KAOS PLANI

 AKP’ye yönelik darbe girişimlerini içeren Ergenekon ve Balyoz davalarında sıkça dile getirilen “kaos ve darbe planı…” kavramlarını bu sefer Kürtlere ve onların 7 Haziran seçimlerinde elde ettikleri siyasi zaferi sabote etmeye yönelik olarak kullanmak; sanırım son Diyarbakır olaylarını göz önünde bulundurarak mümkün olacaktır.

Seçime iki gün kala HDP’nin büyük Diyarbakır mitinginde karanlık odaklarca peş peşe patlatılan bombalar ve bu saldırıda varılmak istenen hedefin ülkede bir iç çatışma ortamına zemin hazırlamaya yönelik olduğu çok açık ortada.

Özellikle son dönemlerde HDP ve HUDA PAR arasında can kayıplarına yol açan gerilimden hareketle Kürtler arası bir çatışmayı sahnelemek isteyen güçlerin böylesi hassas bir düzlemde topluma “suçlu” empoze etmekte zorlanmayacakları çok açık ortadaydı.

HDP’ye yönelik her saldırı da HUDA PAR, yine HUDA PAR’a yönelik her saldırı da HDP’nin direkt ilk akla gelecek tek şüpheliler olduğu varsayımından hareketle bu iki kesimi karşı karşıya getirmek doğrusu pek zor bir şey değildi.

İşte böylesi tehlikeli bir varsayımdan hareketle bunu da hiç çekinmeden sahneye koymak ve ülkeyi karanlığa götürmek isteyen birtakım güçler sahnedeki yerlerini aldılar.

5 Haziran günü Diyarbakır’da HDP mitinginde patlatılan bombalarda hedeflenen olmadı. Muhtemelen yüzlerce can kaybına yol açacak bu iğrenç saldırıda gerek HDP’nin idari kadrosu ve gerekse tabanı son derece sağduyulu ve soğukkanlı davranarak bunu önledi.

Ne istedikleri gibi yüzlerce can kaybı yaşandı, ne de HDP’li gençler HUDA PAR’lıları hedef alan saldırılarda bulundular.

Vazgeçmediler, 5 Haziran günü yapmayı istedikleri büyük provokasyon ellerinde patlayınca bu sefere daha farklı bir senaryoyu devreye soktular.

İki kesimin kendi içinde önemsediği ve saygı duyduğu kişilerden birini kurban seçerek infaz edip kitleleri çatıştırmak amacı ile HUDA PAR tabanınca sevilen İhya-Der başkanı Aytaç Baran’ı hedef alıp sokak ortasında öldürdüler.

Olayın hemen sonrasında HUDA PAR taraftarları sokağa dökülüp ne yazık ki 5 Haziran saldırısında HDP’lilerin gösterdiği sağduyuyu gösteremeyip sağa-sola saldırarak 3 kişiyi daha katlettiler.

Çünkü onlara göre Baran’ın katilleri PKK’nin şehirlerdeki gençlik yapılanması YDG-H’nin militanlarıydı ve Baran daha önce bu yapı tarafından defalarca tehdit edilmişti.

Ama YDG-H’den gelen “olayla ilgimiz yok…” yönündeki açıklama doğrusu olayın arkasında hangi karanlık ellerin olabileceği yönünde gözleri tekrar 90’lı yıllarda olduğu gibi ve muhtemelen hala var olan ve Devletin içine sızmış derin yapılara çevirmiş durumda.

İşte bu gerçeklikten hareketle HDP’lilerden peş peşe sağduyu mesajları geldi, ardından HUDA PAR’dan aynı yönde mesajlar geldi ve çok şükür ki olaylar daha da büyümeden kısmen de olsa yatıştırıldı.

Bundan sonrasında iki kesimin de lider kadrolarına ve bölgenin kanaat önderlerine çok ciddi görevler düşmekte.

Kürtler arası bir çatışmadan kimin kazançlı çıktığını iyi okumaları ve ona göre önlemler alınması gerekmekte.

Adeta bir kan davasına dönüşen bu çatışmaların artık son bulması ve bölge insanının 90’lı yıllarda PKK-Hizbullah arasında yaşanan ve yüzlerce can kaybına yol açan çatışmalara dönüşmemesi için iki taraf ta bir araya gelmeli, aynı karede görünmeli ve topluma “biz düşman değiliz” mesajı verilmelidir.

Öte yandan özellikle AKP’nin bölgede aldığı ağır yenilgi sonrası bu çatışmalara sevinen ve :”HDP’ye oy verirseniz olacağı buydu…” gibi hasma ne tutum içerisinde olanları ciddiye almalı ve böylesi alçakça bir zihniyete hizmet edenleri bölgede barındırmamalı.

Türkiye’yi ve bölgeyi bataklığa çekmek ve iç savaş çıkartmak isteyen bu karanlık odakların kaos planlarını bozmanın tek yolu, sağduyu ve sükunet ve aynı zamanda Devletin bu cinayet şebekelerinin üzerine ivedilikle gitmesidir.

http://vivahiba.com/article/show/ve-kaos-plani-devrede/

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums