YUMURTAYI BALYOZLA KIRMAYIN !!!

  • 23.09.2016 00:00

 Türkiye hep çalkantılar ülkesi oldu.Bunun temel nedeni demokrasi yoksunluğudur.Kürt korkusu,komünist korkusu,dindar ve alevi korkusu hep demokrasinin önüne dikildi, gerekçe yapıldı.

Yine çalkantılı günler yaşıyoruz. İçte ve dışta tam bir toz bulutu hakim.Bu da doğrulara ulaşmayı güçleştiriyor.

Dünyadaki güç odakları kendileri dışında huzur ve istikrar istemiyor olabilirler ve bunun için çaba da sarf ediyor olabilirler.Bunu boşa çıkarmanın yolu hukuka,adalete,eşitliğe ve özgürlüğe dört elle sarılmaktan geçer.

FTÖ/PDY nın yaptıkları ve planları Türkiye'nin nasıl bir tehlikeyle karşı-karşıya olduğunu gösteriyor.Bunun temel nedeni yukarıda söylediğim gibi, ülkenin demokratik ilkeler yerine meşru olmayan olgulara pirim verilmesinden kaynaklanıyor.Ülke yönetimini seçilmişler yerine başka unsurlara verirseniz gelinen nokta da bu olur.

Şu aşamada böyle bir örgütün devleti ele geçirme aşamasına gelmesinde kimlerin daha çok rolü olduğundan öte, neden buna fırsat verildiği konusunu tartışmak gerekir.

Yetmişlerin sonundan başlayarak tüm hükumetler ve darbeciler tarafından neden korunup kollandı,devletin yapması gereken bir çok iş neden bu eli kanlı örgüte havale edildi?

Devletini,milletini bu kadar seven bir adam neden CİA referanslı olarak ABD de kalıyor?...Milyar dolarları neden yurt dışına kaçırıyor? Devletin tüm olanakları ayaklarının altına serilmesine karşın, bununla yetinmeyip neden devleti "anahtar teslim" almak istiyor?

Devleti "anahtar teslim" almak için yasa dışı her yolu deneyen bu örgütün "inlerine" girilmeli...Bu günkü iktidarın söz konusu terör örgütünün "inlerine" girmesi çok zor olmamalı...Çünkü bu "inlerin" oluşmasında herkesten daha çok AKP'nin günahları ve yardımları vardır.

Bunu yaparken kılcal damarlarla uğraşmak yerine ana damarları rezeke (kesmek) etmek ve ülkede mağdurlar ordusu yaratmamak gerekir.

"Deydi-deymedi" diyerek memurları,iş adamlarını işinden,aşından etmek doru değildir.

Bir tümör yok edilirken sağlam organlara zarar vermemek esas alınmalıdır.

Türkiye'nin kapanmayan,sağaltılamayan yarası "Kürt Sorununa" yaklaşımda sorunlu gözüküyor.

Devletin silahlı guruplara karşı silah kullanması kaçınılmazdır. Ama silahlı gurupların neden ortaya çıktıkları üzerinde düşünülmez ve tedbir alırken "neden" göz ardı edilirse çözüme ulaşmak mümkün değildir. PKK yı cezalandırma adına Kürtler cezalandırılmamalıdır.

Başbakan o bölgeye yüz milyar dolarları aşan yatırımlar yapılacağını söylüyor.Başarılabilinirse çok iyi.Ne var ki;Kürt sorunu ekonomik durumdan ibaret değildir.

Başbakan siyasi çözümle ilgili tek kelime etmedi.Bir Kürt yurttaş şöyle diyor: "İsterseniz tüm yollarımızı,kaldırımlarımızı altından döşeyin.Bize anayasal eşit yurttaşlık hakkımızı ve anadilde eğitim hakkımızı vermediğiniz sürece bir anlamı yok".

Devlet/Hükumet çözüm istiyorsa,terörün bitmesini istiyorsa yukarıdaki talepleri görmemezlikten gelmemelidir.Aksi taktirde Türkiye'nin tüm bütçesini oraya harcayın, tüm silahlı kuvvetlerini oraya yığın terörü bitiremezsiniz.

Cumhuriyet tarihi boyunca hiçbir hükumetin cesaret edemediği adımları attığınız biliniyor.Demek ki,atılan adımlar sorunun çözümü için yeterli değil.

Diğer taraftan FETÖ ile mücadelede dikkat edilmesi gereken hususlar PKK ile mücadele ederken de esas alınmalıdır.Binlerce öğretmen( ki bunların çoğu PKK ya karşıdır) 29 aralık Ankara katliamını protesto etmek için bir günlük işi bırakmaları nedeniyle açığa alındı.Kürtleri PKK nın kucağına iterek PKK ile mücadele edemezsiniz. PKK nın sizin yarattığınız mağdurlar ordusundan memnun olduğunu tahmin etmek zor olmasa gerek.

Naçizane hükümete önerim şu: YUMURTAYI BALYOZLA KIRMAYIN !!!

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums