Murat BELGE
Murat BELGE Gazete: T24 & BİRİKİM

Karanlık demokrasi

  • 2.01.2015 00:00

 Tayyip Erdoğan önderliğinde AKP 1 Kasım 2015’te net bir zafer kazandı. Bunun uzun boylu tartışma götürür bir tarafı yok.

Ama bu zaferin kazanılmasında onlara yardımcı olanlar da vardı. Yardımcıların biri Devlet Bahçeli ve MHP. Yüzde altmışlık, kısa süreli koalisyonu engelleyerek AKP’ye “hayat öpücüğü” verdi.

İkinci yardımcı ise PKK. Kürt halkının sözcülüğünü, temsilciliğini elden kaçırma korkusuyla başlattığını sandığım silâhlı ataklarıyla Tayyip Erdoğan’a en büyük iyiliği PKK yaptı.

Erdoğan zaten tehditle, korku salma politikasıyla seçim kazanmaya bağlamıştı geleceğini. O siyaset tuttu ve kazandılar. Şimdi ne olur, bilemem Tayyip Erdoğan’ın bir gün 16 Türk devletinin arasından geçeceği, öbür gün “Mankurt” konuşması yapacağını, yapana kadar, hiçbirimiz tahmin edemiyoruz.

Ama ne yapacaksa, arkasında demokratik halk desteği vardır. Türkiye, istediği rejimi seçti diyebiliriz herhalde.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums