Murat BELGE
Murat BELGE Gazete: T24 & BİRİKİM

‘Ecel’ burada işsiz kalır

  • 4.12.2012 00:00

 Nasıl bir ülke burası?

Bin tane farklı cevap verilebilir böyle bir soruya; biri de doğru olabilir. “Ülke” diyorsak, elbet karmaşık olacak. Onun için belki soruya daha tanımlı bir biçim vermek gerek. Nasıl “nasıl” yani?

Bu ülkenin “ölüm”le nasıl bir ilişkisi var diye sorayım o hâlde.

Örneğin birileri gitmiş Silivri’de toprak kazıyor, kemik buluyor, hırka buluyor. Niye oradalar? Çünkü bir eski polis, öldürdükleri bir sosyalist genci oralara gömdüklerini söylemişti, ama o zaman yapılan kazılarda bir şey bulunamamıştı.

Uğur Mumcu’nun dul eşi kitap yayımlıyor, eşinin öldürülmesinden sonra kendisiyle konuşulanları anlatıyor; bir yığın şüphe uyandıracak sözler, ipuçları. Ama bir şey yapılmamış, üstü örtülmüş.

Uğur Mumcu’nun öldürülmesi denince Aksoy, Üçok, Dursun, Emeç... böyle bir dizi benzer cinayet akla gelir... Kışlalı, Hablemitoğlu diye devam eder.

Tabii 1977’nin 1 Mayıs’ı bir başka olaydır. Başka bir cinayet üslûbu sahneye konmuştur orada. Bugün de orada ne olduğuna dair net bir bilgimiz veya fikrimiz yok.

12 Eylül öncesinin cinayetleri... Haftada bir, tanınmış birinin vurulduğu bitmez tükenmez bir dizi: profesörler, yazarlar, tabii ayrıca öğrenciler, sosyalist olmuş gençler. Doğanay’ı, Tütengil’i, Türkler’i, Karafakioğlu’nu, savcıyı, polis müdürünü öldürenler kimlerdi? Bilmiyoruz. Server’i öldüremeyip sakat bırakan kimdi? Bilmiyoruz. Daha yakınlarda Gaffar’ı öldürenleri de bilmediğimiz gibi.

Bilsek de ne oluyor zaten? Ankara’da yedi TİP’li genci öldürenler arasında Çatlı vardı. Görünüşe göre, bir kazada öldü kendisi de. Onun adı çevresinde bir şüpheli ölüm kümesi daha.

Abdi İpekçi’yi öldüreni de muhtemelen biliyoruz. Hapisten çıkıp gitmişti; Papa’ya bulaşmasa şimdi Mallorca’da falan yaşıyor olabilirdi. Öyle olmadı ama burada sevgi gösterileriyle karşılandı.

Santoro, misyonerler, Hrant... Onları öldürenleri de biliyoruz. Bildiğimiz için zaten, kol kola girip fotoğraf çektirmek de mümkün oluyor. Ve işte “ombudsman” yapıyoruz, o kararı veren yargıçtan.

Sabancı’yı Sabancı’nın binasında vuruyorlar, vuranı hapiste vuruyorlar. O olay da öyle kapanıyor, gidiyor.

Şu saydıklarım, sayamadıklarımın yanında, devede kulak. Bu cinayet makineleri böyle işledikçe, zaten herhangi birinin eceliyle öleceğine inanamıyoruz.

Örneğin Turgut Özal... Eceliyle ölmüş olabilir mi?

Daha resmî bir açıklama yok ama bir “zehir” lafıdır gidiyor.

Zaten önceden tabancayla öldürmeye kalkışmışlardı. Ne oldu o olayın soruşturmasında? Kimbilir nerelere uzanıyordu ki Özal kendisi üstünü kapattı.

Eşref Bitlis? Kaza! Kaza da hiç inandırıcı değil. Nitekim yakınları inanmıyor.

Başka birçok subay var, ölümü şüpheli. Üstüne varıldıkça şüpheli bulgular çıkıyor.

Ve tabii Cumartesi Anneleri. Onların yıllardır hiçbir sonuç alamadan izini sürdüğü çocuklarının, yakınlarının adı sanı bu saydıklarım gibi bilinmiyor genellikle. Ama onların canları da, annelerinin yürekleri de, bu saydıklarımın canından ve yüreğinden farklı değildi.

Sahi nasıl bir ülke burası?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (2)

  • Ad Soyad Giriniz...
    Ad Soyad Giriniz...
    7.03.2013 13:03

    Peki İslamiyet erkeklere kadınların üzerinde bir konum belirlemişken erkeklerdeki bu dönüşüm nasıl olacak? Kadınlar evlenmek için daha az dindar erkekleri tercih etmeye başlayacaklar ve evrim usulü bir ayıklanma mı olacak? :)

  • Ad Soyad Giriniz...
    Ad Soyad Giriniz...
    8.02.2013 11:32

    erkekler bizi bize bıraksa biz üzerimize düşeni zaten yapacağız. evimize de sahip çıkacağız, çocuklarımıza da bakacağız. işimizi ise putlaştırmayıp eşimize karşı silah olarak kullanmayacağız.ama bunca haksızlıktan sonra tek dayanak olmuş mesleğimiz. bunca yıldır bizlere uygulanan psikolojik baskı nasıl göz ardı edilir? kız bakarken bile çalışan eş isteyen erkek , kadın çalıştığında da evin düzeni yok diye sitem eden değil mi? erkekler 1 ay kadın olmayı denese ne güzel olurdu!!!

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums