Mısır’da darbe ve Cumhurbaşkanı Mursi’nin çağrısı..

  • 4.07.2013 00:00

 Elbette kimse iç savaş çıksın istemez, ama açık olalım, eğer arkalarında asker ve polis desteği olduğunu bilmeselerdi daha seçileli bir yıl olmuş bir cumhurbaşkanını düşürmek için sokağa çıkma cesaretini bulabilirler miydi o insanlar..Kaç gündür izliyoruz televizyondan, iktidar partisinin binaları basılıyor, insanlar öldürülüyor, ırza geçme olayları oluyor ve polis bütün bunlara hiç karışmıyor!  Bilmem  size birşeyler hatırlatıyor mu  bunlar!

Mursi, iyi ve ya kötü, bu ayrı bir konu, onu desteklersin veya desteklemezsin bu ayrı..ama o seçilmiş bir cumhurbaşkanı..ve sen kendinde onu düşürmek icin sokağa çıkma cesaretini buluyorsun..Neymiş efendim, bunlar Mısır’ın iyi eğitim görmüş ilerici insanlarıymış..hatta bunları-“Tahrir devrimcilerini”- bizim Gezi devrimcileriyle bile kıyaslayanlar oldu!..Bakın şimdi bu “devrimciler” Tahrir meydanında darbeyi kutluyorlar!..Havai fişekler atılıyor.  O “devrimciler”-“Tahrir devrimcileri”- sevinç içindeler!..Helal olsun vallaha,  herkes biribirinin gözünü boyayarak siyaset yapmaya çalışıyor!.Karşı devrimi devrim diye yutturmaya çalışıyorlar halâ!..

Bunları niye yazıyorum? Kızım sana söylüyorum gelinim sen anla!..Şundan emin olun ki, eğer şu son yılların kazanımları olmasaydı, eğer darbecilik geriletilemeseydi inanın bugün Türkiye’de de  aynı tehlikeyle karşı karşıya olurduk..Çünkü halâ bizde de bu türden bir "devrimciliğin" rüyasını görenler var..Seçimle iktidara gelemeyeceğini görenlerin hiçte iyi şeyler düşünmediklerinden, bunların Tahrir devrimcileriyle aynı ruh hali içinde olduklarından emin olun ve şunu unutmayın ki, en kötü burjuva demokrasisi en iyi darbeden daha iyidir..Bu nedenle, herkes neye sahip olduğunun bilincine varsın..Herşeye rağmen, Türkiye bugün cumhuriyet tarihin en demokratik dönemini yaşıyor..Evet çok eksikliklerimiz var, evet halâ yeni bir anayasayı hazırlayamadık, evet Kürt sorunu, Alevi sorunu..bütün bunlar halâ ortada duruyorlar, ama şunu unutmayın ki bugün bütün bu sorunları dile getirerek siyaset yapma olanağına sahip Türkiye..Bu ne kadar büyük birşey biliyormusunuz..Yiğidi öldürün ama hakkını yemeyin..

Bir noktanın daha altını çizmek istiyorum. Türkiye sözkonusu olunca, Taksimde azıcık kıpırdanma oldu diye ortalığı biribirine katan o batılı ülkelerin, Amerika’nın tavrına bakın, çıt yok! Ne oldu, niye susuyor bunlar dersiniz? Nerede kaldı bunların  demokrasi şampiyonluğu?

Bakın Mursi ne diyor: “Ey Mısır halkı, bana oy verdiniz beni seçtiniz, şimdi oyunuza sahip çıkın ve darbeyi kabul etmeyin”..”Ama” diyor Mursi “sakın barışçı yollardan ayrılmayın, sakın teröre, silaha falan bulaşmayın”! İşte bu!..

Evet, bu bir sırat köprüsüdür, bu bir turnusol kağıdıdır, herkesin nerede durduğunu belirlemesinin  zamanıdır sanırım. Herkesten önce de Taksim Direnişçilerinin Tahrir Direnişçileri hakkındaki görüşlerini merak ediyorum ben. İnanın, eğer darbeye karşı olduklarını ilan ederlerse ben de onları destekleyeceğim!!..

 


 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums