YAŞANILAN SÜRECİN DİYALEKTİĞİ!..

  • 7.04.2023 21:54

YAŞANILAN SÜREÇ, BELİRLİ KÜLTÜREL “MAHALLELERDEN” OLUŞAN DEVLETÇİ BİR YAPI HALİNDEN ÇIKARAK, TARİHSEL UZLAŞMA ZEMİNİNDE YENİ TİPTEN ÇOK KÜLTÜRLÜ BİR TOPLUM HALİNE GELME, ANAYASAL VATANDAŞLIK BAĞIYLA BİRBİRİNE BAĞLI  BİREYLERDEN OLUŞAN BU SİVİL TOPLUMUN KENDİ KOLLEKTİF KÜLTÜRÜNÜ, DEVLETİNİ

VE  TOPLUMSAL KİMLİĞİNİ YARATMA SÜRECİDİR… BU NEDENLE KİMSE ENSEYİ KARARTMASIN!..

“Farklılıklarımızın zenginliğimiz” olarak kabul göreceği bu YENİ TOPLUM sadece Türkiye insanları için değil, aynı zamanda bütün dünya halkları için de bir örnek olacaktır!.. Bu bir abartma değil!..

Şunu unutmayalım ki, Türkiye tarihsel olarak oluşan bir halklar MOZAYİĞİDİR, bu kadar çok kültürel zenginliğe sahip başka bir toplum yoktur dünyada!.. YAŞANILAN SÜREÇ, NEYE SAHİP OLDUĞUMUZU BİZE ÖĞRETİRKEN YENİ-TEK BİR BİLİŞSEL TOPLUMSAL KİMLİK OLUŞTURMA SÜRECİDİR… 

Kolay değil, tarihsel olarak oluşan antika bir yapı kendi diyalektik inkarını yaratıyor -yani kendini yeniden üretiyor... 

GECE NE KADAR KARANLIKSA AY DA O KADAR PARLAK DOĞAR BUNU UNUTMAYALIM!..

(Şu an yaşanılanları daha iyi anlayabilmek için onun içinden çıkıp geldiği süreci çok iyi bilmek gerekiyor... "BİLİŞSEL TARİH VE TOPLUM BİLİMLERİ AÇISINDAN OSMANLI‘DAN BU YANA TÜRKİYE’DE KAPİTALİZMİN GELİŞME DİYALEKTİĞİ": http://www.aktolga.de/z9.pdf...) 

BİR SORU: BU SÜRECİN HAREKET ETTİRİCİ DİNAMİĞİ NEDİR; DAHA BAŞKA BİR DEYİŞLE, DEVLETÇİ MAHALLELERDEN OLUŞAN BİR YAPIDAN TOPLUM-SİSTEM HALİNE GEÇİŞ DİYALEKTİĞİNİ HAREKET ETTİREN DİNAMİK NEDİR?..

TEK KELİME İLE „KÜRESELLEŞMEDİR“!...

Beyaz ve Siyahtürk Devletçi kapitalistlerin varoluş süreçlerinden kaynaklanan temel sorun nedir?.. PAZAR SORUNU değil mi, Devlet bunun için lazım değil midir onlara?! Çünkü, her iki Devletçi kesim de iç pazarda oluşan DEVLETÇİ  tekele dayanarak varlıklarını sürdürürler.. O halde, ortada, her iki Devletçi MAHALLENİN egemenlerine -yani Devletçi  burjuvalara- kendilerini yaratıp besleyip büyüten O  DEVLETE VE DEVLETÇİ SİSTEME SAHİP OLMAKTAN    DAHA FAZLASINI sunan başka bir kaynak olmalı ki, onlar da  artık   kendi aralarında dalaşmaktan vazgeçsinler!.. İŞTE ESKİ YAPIYI ÇÖZECEK OLAN DİNAMİK BUDUR… TEK KELİMEYLE KÜRESELLEŞMEDİR… İstediğin kadar üret, en geniş dünya pazarları senin!.. 

AMA BUNUN DA ÖN ŞARTI,  YENİ BİLGİLER ÜRETEBİLMENİN ÖN KOŞULU OLAN DEMOKRATİK BİR SİSTEME SAHİP OLABİLMEK, 21. YÜZYILIN BÜÜTÜN  KÜRESEL DEMOKRATİK SÜREÇLERİYLE BÜTÜNLEŞEBİLMEKTEN GEÇİYOR… SEÇ, BEĞEN, AL!!..

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums