DON KİŞOT’U OKUMUŞ MUYDUNUZ?

  • 25.02.2022 00:02

DON KİŞOT’U OKUMUŞ MUYDUNUZ? BUGÜNLERDE ONUN HORTLAYARAK FRANKEŞTAYN GİBİ, ŞİŞEDEN DEĞİL, KİTAPLARDAN FIRLAYARAK DIŞARI ÇIKIŞINA ŞAHİT OLUYORUZ!..

BAŞTA PUTİN OLMAK ÜZERE 20. YÜZYIL KALINTISI BÜTÜN DİNOZORLAR ESKİ GÜZEL GÜNLERİ -SOĞUK SAVAŞ DÖNEMİ STATÜKOSUNU- GERİ GETİREBİLMEK İÇİN 21. YÜZYIL‘IN KÜRESELLEŞME DİNAMİKLERİ KARŞISINDA BÜTÜN GÜÇLERİYLE DİRENİYORLAR!..

Fotoğraf açıklaması yok.

Dinozorluk yarışında Putin tek başına değil tabi!.. Süreci 20. Yüzyıl zeminine indirerek -bilinen yöntemlerle- orada yürütmek başta Amerika olmak üzere ötekilerin de işine geliyor!.. Düşünsenize, hangi türden olurlarsa olsunlar 20. Yüzyıl kalıntısı bütün o ulus devlet dinozorları küreselleşme süreciyle birlikte sarsılan egemenliklerini yeniden inşa edebilmek için bundan daha iyi bir fırsat bulabilirler miydi!.. Amerikan dinozorlarının başı Trump'un o kadar uğraşarak başaramadığı şeyleri  şimdi Putin'in yardımıyla onlar da elde etmiş görünüyorlar!.. Baksanıza, AB daha ilk adımda Kuzey Akım inşaatını durdurmuş bile! Halbuki Amerikalılar epeyce bir zamandan beri Almanları bu konuda zorluyorlardı!..

Eli kulağında!.. Taywan'ı işgale hazırlanan Çinli dinozor Xi'yi de unutmayalım bu ara!.. “Putin haklı, destekliyoruz” diye açıklama yapmışlar!.. 21. Yüzyıl kulvarlarında koşamayan bütün ülkelerin dinozorları adeta elele götürüyorlar  süreci... Bunlar, birbirleriyle kavga ederek  hep birlikte eski  “soğuksavaş” zeminini yeniden yaratmaya çalışan çağ dışı kalmış hortlaklardır!.. Amaçları minareyi -üretici güçleri- eski kılıfın içinde tutarak kendi varoluş koşullarını devam ettirebilmektir… Ama boşuna uğraşıyorlar, bütün bu çabalar 21. Yüzyıla özgü küresel dinamikleri yok etmeye yetmeyecektir...

Bu arada bazıları da saf saf 3. Dünya Savaşından falan bahsediyorlar! Bunlar hep sürecin diyalektiğini kavrayamamanın sonuçları!..1. ve 2. Savaşlar ulus devletlerin ve onlarla birlikte hareket eden ulusalcı sermayenin Dünya pazarlarını yeniden paylaşmaları için çıkarılmıştı, şimdi ise, artık küresel bir güç haline gelen sermaye açısından pazar payını genişletmenin tek bir yolu var: Yeni bilgiler üreterek, daha iyi kalitede malları daha ucuza ve hızlı bir şekilde dünya pazarlarına sunabilmek... Yani artık küresel sermayenin ulus devletin koruyucu kalkanına ihtiyacı kalmadı! Bu nedenle, 21. Yüzyıl koşullarında ulus devlet sınırlarını genişletsen, orayı burayı işgal etsen ne olacak!! Bunlar hep ulusalcı dinazorların rüyalarında gördükleri şeyleri hayata geçirme çabalarından ibaret...

Ama tabi bütün bunlar gözü dönmüş 20. Yüzyıl kalıntısı dinozorlar savaşını hafife almak anlamına gelmiyor!.. Bu arada halkların da gözünü açıp  benim emperyalistim seninkinden daha iyidir yarışına girmemeleri gerekiyor!..

Ha, bir de o, olup bitenleri halâ kafalarındaki 20. Yüzyıl paradigmasının içine sığdırmaya çalışarak değerlendirmeye çalışan “sağcı” ve “solcular” var ki, onları hiç saymıyorum bile; çünkü artık onların aralarında hiçbir fark kalmadı, hepsi de kendi  Don Kişot’unun  arkasından yürüyen  ulus devlet milliyetçisi Sancho Panza’lar bunlar!!  

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums