MİT TIR'ları: Kim bu hain?

  • 2.02.2015 00:00

 Hayatî bir devlet sırrı açığa mı çıktı? Karartma yapar, üstünü örter, kamuoyuna mümkün olduğu kadar az yansımasını sağlar, geçiştirirsiniz.

Yapmamanız gereken yegane şey ise entrikalarla dolu merak uyandırıcı bir televizyon dizisi gibi, bu olayı sürekli gündemde tutmak ve sansasyonel tutuklamalarla “duyduk duymadık demeyin” diye bütün dünyaya davul çala çala duyurmak. Can Dündar ve Erdem Gül'den sonra iki muvazzaf general ile bir emekli albayın tutuklanmasını halen tutuklu olan 26'sı asker, savcı ve hakimlerle beraber 55 kişiye bu soluk kesen tefrikayı ekleyin. O kadar vatan haininin görev aldığı şu MİT TIR'ları olayında bir tuhaflık yok mu? Böyle şey olur mu? Akıl ölçülerine aykırı bir durum var ortada. Rusya uçağı düşmüş-canı yanmış vaziyette size yaptırımlar uyguluyor, suçlama kabilinden bula bula sadece IŞİD petrolünü satmakla suçluyor. Fransa'dan sonra Almanya da aynı suçlamayı tekrarlıyor; ama kimse MİT TIR'ları ile bizim gündemden hiç düşürmediğimiz silah sevkiyatı dosyasının kapağını aralamıyor. Üstelik koca Cumhurbaşkanı sanki duymamış olanlara duyururmuş gibi, geçen gün Balıkesir Burhaniye'de, “MİT TIR'larını dünyaya ifşa ettiler” diye bağıra bağıra bu olayı hatırlatıyor.

Savcıların iddiaları ve sulh ceza hakimlerinin tutuklama gerekçeleri de yukarıdaki tabloya bütünüyle aykırı. Can Dündar'ın tutuklanma gerekçesi olarak TCK'da geçen “siyasal ve askerî casusluk amacıyla devlet sırrını”, “temin etme”(328) ve “ifşa etme”(330) yeterli olmadığı ve ifade özgürlüğü kapsamında kaldığı için “silahlı terör örgütüne üye olmak”(314) suçu ekleniyor. Sadece bu üç ceza maddesini dikkate alarak gerekçeleri tek tek çürüten yığınla soru sorabilirsiniz. Bir kere “casusluk suçu”nun oluşabilmesi için bu bilgilerin verildiği bir ülkenin olması lâzım. Sonra da bu casusluk faaliyeti ile maddî veya manevî bir çıkar sağlanmalı, kısaca suçun bir maksadı olmalı. Eğer Can Dündar bir terör örgütüne üye ise hiç olmazsa iddia düzeyinde bir “terör örgütü”nden, o da yetmez bu örgütün şeması, hiyerarşisi ve amaçlarından, en önemlisi de silahlarından ve bugüne kadar yaptığı silahlı eylemlerden haberdar olmamız gerekmez mi? Savcılarda ve hakimlerde “ifade özgürlüğü”ne takılmama çabası, bu sefer hayalî terör örgütleri ile “delilsiz suçlama”ya dönüşüp, daha tehlikeli bir hal alıyor. Sahi Can Dündar'ın üye olduğu “silahlı terör örgütü” hangisi?

Tutuklanan iki general ve bir emekli albayın Balyoz davası ile irtibatlanması, zihnimizi daha da karıştırıyor. Ne yani Balyoz davasını örgütleyen “kumpasçılar” ile Can Dündar aynı “silahlı terör örgütü” üyesi olarak birlikte iş mi tutmuşlar?

Dikkat edilirse bütün bu suçlamalar medyaya “vatana ihanet” suçu olarak yansıtılıyor. Gerçekle bağımızı koparmamak için bunu da düzeltelim. Ceza Kanunu'nun madde 302'den itibaren Dördüncü Bölüm'ü olan “Devlet Güvenliğine Karşı Suçlar” ile 309'dan itibaren Beşinci Bölüm'deki “Anayasal Düzen ve Bu Düzenin İşleyişine Karşı Suçlar” ve 326'dan itibaren Yedinci Bölüm'deki “Devlet Sırlarına Karşı Suçlar ve Casusluk” maddelerinde bu suçlar tanımlanıyor ve verilecek cezalar düzenleniyor. Ne bu suçlar arasında ne de Ceza Kanunu'nun başka yerinde “vatana ihanet” suçu bulunmuyor. Tek istisna Anayasa'nın 105. maddesi. Bu madde ise “vatana ihanetten yargılanma”yı TBMM'nin kararı ile sadece Cumhurbaşkanı'na hasrediyor.

Casusluğu düzenleyen 326-330 arası maddelerde hep tekrarlanan “devletin güvenliği veya iç ve dış siyasî yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgiler” ibaresi de, tutuklamalarla bir çelişki oluşturuyor. Öyle ya MİT TIR'larından dünyaya yayılan bilgiler, davullu zurnalı kampanya ile devlet ricali tarafından da verilmeye devam ettiğine göre,  devlete gerçekten ne zarar verdi? Bu sorunun karşılığını somut olarak verecek biri devlet içinde mevcut mu?

Galiba cevabı iktidar mücadelesi içinde aramamız gerekecek. Anlaşılan, MİT TIR'ları üzerinden devlet içinde devam eden bir bilek güreşini izliyoruz.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums