‘Kaos ve şiddet, AK Parti oyunu artırıyor’

  • 7.02.2015 00:00

  Tırnak içinde başlığa aldığım bu söz AK Parti’nin kamuoyu araştırmalarını yapan Genar’ın Genel Müdürü İhsan Aktaş’a ait.

Sözlerin kaynağı ve sağlamlığı hakkında şüphe etmeniz de gereksiz; çünkü bu haber Havuz Medyası’nın haberi. Aktaş detaylı olarak DHKP-C eylemleri türünden şiddet eylemlerinin ve siyasetteki belirsizliklerin kaotik bir ortam oluşturduğunu ve bu ortamın toplumun istikrar beklentisini daha da önemli hale getirdiğini ve AK Parti’ye yaradığını söylüyor.

Kaotik bir görüntü oluştukça, şiddet zihnimizi bulandırdıkça statüko güç kazanıyor. Kaos ve şiddet, bütün hesapların önüne geçen bir korku hali oluşturuyor. Korku, bütün duyguların önüne geçen ve aklı esir alan bir duygu. Korkan birinin ilk doğal tepkisi korkunun kaynağından kaçmak ve korkunun sebeplerini ortadan kaldırmaktır. GENAR’ın Genel Müdürünün söyledikleri, toplumdaki eğilimleri objektif olarak yansıtıyor. Farklı değişkenler arasında isabetli analizler yapan siyasî analist Serdar Sement’in tabloları, bu bulguyu doğruluyor. Seçim seçim AK Parti’nin aldığı oylarla, şiddet olaylarının miktarı ve niteliği arasında tablolaştırdığı korelasyonlar bu bağlantının kesin olduğunu gösteriyor.

Muhafazakârlık, biraz da değişime karşı direniştir. Elindekileri kaybetme korkusu yaşayanlar statükoya ve statükoyu savunan muhafazakâr politikalara dört elle sarılır. Bu yüzden muhafazakarlar alternatiflerinin hep “kaos” olduğunu öne sürerler.

GENAR’ın araştırması Erdoğan başta olmak üzere, iktidar kurmaylarının masasında duruyor ve bu bilgileri politika belirlerken dikkate alıyorlar. Kamuoyu araştırmalarının ürettiği bilgiler politikacılar açısından vazgeçilmez nitelikte. Nitekim birden fazla şirkete araştırma yaptırmak, AK Parti gibi finansman sorunu olmayan partiler için çok kolay. Bilimsel yöntemlere göre belirlenen doğru bir örneklem ile toplumun tamamının temel eğilimlerini ve kritik tartışma konularındaki görüşlerini net yüzdeler halinde öğreniyorsunuz ve atacağınız adımlarda bu bilgilere dayanıyorsunuz.

Şundan emin olabilirsiniz, “şiddet ve kaos” ile iktidar oyları arasındaki “olumlu” ilişki gibi, AK Parti oylarındaki erime bilgileri de AK Partili kurmayların masasına geliyor. Bir yandan oylarınızın düştüğünü görüyorsunuz, öbür taraftan “şiddet ve kaos ortamı” büyürse oylarınızın artacağını biliyorsunuz. Siz olsanız ne yaparsınız?

Birinci yol, elinizdeki medya imkânları üzerinden girişeceğiniz algı operasyonları ile “benden sonra tufan” mesajları vermektir: “AK Parti iktidardan düşerse Türkiye kaosa ve şiddete teslim olacak.” Bu mesajı vermek için gündeme gelen şiddet olaylarını abartmanız ve bunlar üzerinden sağa-sola nizam vermeniz yeterli. Çağlayan terörünün mimarı DHKP-C üzerinden “Sünni-Alevi kutuplaşması” çıkartmak, demek ki GENAR’ın bulgularının politik mesaja dönüştürülmesi anlamına geliyor. Tersinden bakalım. Doğan Medya Grubu’nun şehit savcının başına silah dayandığı fotoğrafa yer vermesi de bu fotoğraflar yüzünden tartışmayı büyüten iktidar şiddeti de aynı amaca hizmet ediyor. İktidar çok memnun olduğu bir durumu diline doluyor.

İkinci yol söylemle değil doğrudan cinayetlerle ve provoke edilen şiddet ortamı ile bu sonucu elde etmek. Eğer AK Parti bu seçimlerde çoğunluğu kaybederse, yeni hükümet kimler tarafından kurulursa kurulsun Türkiye’nin sonu gelmeyecek; tam tersine kendini kanıtlama derdindeki yeni kadroların önü açılacak. Üstelik yeni hükümetin güç toplayabilmesi için tek dayanağı olan hukuku işletmesi ve hukuk devletine avdet etmesi gerekecek. Bu kadar hukuksuzluk ve keyfîlikten sonra daha iyisi can sağlığı. Ancak, bir türlü yapılamayan soruşturma dosyalarının içinde künyeleri ve suçları kayıtlı olanlar için bu tablo her şeyin sonu demek. O zaman? Henüz elinde güç varken, kamuoyu araştırmalarının önüne koyduğu “kaos ve şiddet” ile AK Parti oyu arasındaki olumlu ilişkiyi gerçek hayata aktarıp iktidara tutunmaktan başka alternatifleri var mı?

Şiddetten oya tahvil eden sadece AK Parti olacağına göre, önümüze gelecek kaotik tablonun sorumlusu şimdiden belli. Gözünüzü, iktidarı kaybetme korkusuyla “yakarım bu ülkeyi” diye bağırıp-çağıranların üzerinden ayırmayın.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums