İYİ Parti: Ankara, Antalya'yı isterim; CHP: Denizli, Manisa, Trabzon’u verelim

  • 29.11.2018 00:00

 CHP ile İYİ Parti arasında devam eden müzakereler, Cumhur İttifakı’nın yereldeki ittifak görüşmesi öncesi başlamış ve yol alınmıştı.

Ancak Cumhur İttifakı yerelde işbirliğine ara verip, müzakerelere tekrar başlayıp son aşamasına gelmiş olmasına karşılık, aynı durumun CHP-İYİ Parti arasındaki müzakerede sağlandığını söylemek zor.

Buna neden de İYİ Parti’nin beklentileri ile CHP’nin bu taleplerin bazılarına karşı gönülsüzlüğü…

İki parti arasında kriz olduğu söylenemez ancak, görünen pürüzün nedeni tek büyükşehirde, Ankara’ya dayanıyor…

İYİ Parti, “Madem İstanbul, İzmir, Adana, Mersin gibi büyük illeri terk ediyoruz, o zaman iki büyükşehir de bize kalsın; Ankara ve Antalya’da ısrarımız var” diyor.

Son görüşmeden bu yana CHP’den Bülent Tezcan ile İYİ Parti’den Koray Aydın tekrar bir araya gelmemiş olsa da başka kanallardan devam eden görüş alışverişi müzakere masasına oturmayı tıkıyor.

İYİ Parti, Antalya’yı aşılmaz görmemekle birlikte Ankara konusundaki ısrarını devam ettiriyor.

İSTİSKAL EDİYOR

Hatta biraz da sitem ediyor; Balıkesir’de CHP’nin aday çıkarmış olmasını da gerekçesi yapıyor.

İlk görüşmede Balıkesir’in kapsam içinde olduğunu, ancak kendilerine haber vermeden CHP’nin Büyükşehir adayını açıkladığını belirten İYİ Parti’nin etkin ismi, “Bu can sıkıntısı yarattı” dedi.

Bu noktada da durmadı, “CHP kadrosu ve Kılıçdaroğlu’nun iyi niyetli bir yaklaşım içinde olduğunu biliyoruz, zaten onu görmesek çoktan bu süreç noktalanırdı” yaklaşımının partiye hakim olduğunu belirtip ekledi:

“CHP’den yükselen ve bizi istiskal eden (soğuk davranışla dışlayan) açıklamalar var; rahatsızlık yaratıyor. Ama CHP yönetiminin bu bakışta olduğunu sanmıyorum.”

İYİ Parti’nin iddiası, “MHP aday çıkarmadığı için AK Parti’ye oy vermekten kaçan milliyetçi muhafazakar seçmenin CHP amblemine de oy vermeyeceği” yönünde…

Bundan dolayı Mansur Yavaş üzerinde mutabakat sağlanıp, İYİ Parti’den aday gösterilmesinin daha yararlı olacağını ileri sürüyor.

BAŞKA BÖLGE İÇİN Mİ?

Ancak orada bir başka açmaz karşılarına çıkıyor, Yavaş tek başına İYİ Parti adayı olmak istemiyor.

Daha önce koyduğu noktada duruyor; son tahlilde ise bir süre önce İYİ Parti lideri Akşener’in de altını çizdiği gibi “Eğer ittifak olacaksa CHP’den yana eğilim” gösteriyor.

İYİ Parti’deki durum böyle olmakla birlikte, ittifakın olması üzerine plan yapan siyasilerin dikkat çektiği bir nokta var…

Onlara göre, “İYİ Parti, CHP’nin hiçbir şekilde vazgeçme şansı olmadığı Ankara’yı masaya sürüp, karşılığında bir başka bölgeyi alma taktiğinde” olabilir…

Ancak bunun uzatılması halinde karşı tarafta yaratacağı kırılma nedeniyle müzakerenin tüketilmesi noktasına ulaştırmayı da arzu etmiyor.

İYİ Parti cenahı İYİ Parti lideri Akşener’in “Her halükârda bu işbirliği olmalı” söyleminin altını çizerken, gelecek hafta CHP lideri Kılıçdaroğlu ile yapılacak görüşmede sorunun tamamen noktalanacağına inanıyor.

CHP: İKİ DEĞİL DÖRT VERELİM

CHP tarafı ise gelişmeleri sakin izliyor.

Ancak Ankara konusundaki ısrarından vazgeçmiyor…

CHP hem müzakere sırasında hem de başka kanallardan yürüyen işbirliği arayışında İYİ Parti’ye yaptırdığı kamuoyu yoklamalarını da koyarak bazı büyükşehirleri önermiş.

CHP’nin etkin ve yetkin ismi, “İYİ Parti bizden Ankara ve Antalya’yı istiyor ama biz onlara iki değil, dört yeri öneriyoruz” dedi ve ekledi:

“İYİ Parti ile Manisa, Denizli, Trabzon’da kesin kazanırız; hatta Konya ve Kayseri’de de bazı ilçeleri alabiliriz. Biz onlara iki yerine kesin alabileceği yerleri öneriyoruz…”

KAYSERİ VE KONYA’YI DA VERELİM

CHP’nin etkin ismi görüşmeler sırasında bu durumu İYİ Parti’ye de ilettiğini vurguladı ve devam etti:

“MHP’nin herhangi bir yeri alamadığı seçim sonucunda İYİ Parti'nin 3 büyükşehri kazanma potansiyeli var. Hele ki Denizli ve Manisa’yı kesin alır. Denizli’de 180 bin CHP’nin, 111 bin de İYİ Parti’nin oyu var, kazanmama ihtimali yok. Trabzon’u da İYİ Parti’nin alma şansı yüksek. Zaten donanımlı bir ismi Prof. Dr. Atakan Aksoy’u aday olarak çıkardı, bizim de desteğimizi alır. Kayseri ve Konya’da da biz aday çıkarmayıp, İYİ Parti’ye destek veririz, oralarda da oyunu arttırır, hatta bu iki büyükşehrin bazı ilçelerini alabilir…”

Peki, varılan nokta nedir derseniz, aslında ciddi bir kriz yok.

Ama her iki partide de ittifaka girilecek yerlerdeki başkan, belediye meclis üyeliği veya ilçe başkan adaylığı beklentisinden dolayı işbirliğinin olmamasını isteyen de yok değil…

Her şey CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Almanya dönüşü İYİ Parti lideri Akşener ile görüşmesine kilitlenmiş bekliyor…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums