5 HANELİ MEZRADAN DÜNYAYA AÇILAN GİRİŞİM

  • 4.04.2022 17:40

  Gercüş, doğduğum köyüm Cimeline’nin (Kozlu) bağlı olduğu ilçedir. 1968 yılında nüfusu 4 bin iken 2022 yılında emeklilerin geri göçü ile 6 bin 250 olabilmiş bir ilçe; değim yerinde ise küçük bir mahalle. Bu az nüfusuna bakarak küçümsemeyin zira siyaset, ticaret ve sanayi alanında ülke ve dünya çapında isim yapan çok kişiler yetiştirmiş bir yöremizdir.

            Örneğin Türk ve dünya ekonomik çevrelerin; siyasetinin önemli ekonomistlerinden Mehmet Şimşek Gercüş’ün Kefre Tacdo ( Arıca) köyünde doğan biridir. Bu günkü yazıma konu olan isim de ben 1958 yılında Batman’da ilkokul öğrencisiyken; o zamanlar 5 haneli  

( bu gün 30 hane) Gercüş’e bağlı Bedare (Güzelöz) köyünün Birike mezrasından Süleyman Yılmaz; babam Melle Abdülkerim’in 1952 yılında Petro şehri Batman’a göç ettiği gibi o da o zamanlar adı Elihe (İluh) olan Batman’a göç eder. 

            O zamanlar küçük bir köy olan, ancak geleceği petrol ile ufuk açan Batman’a ( Elihe) çocuklarının geleceği için göç eden Süleyman’ın 40 yıl önce Adnan adında bir oğlu dünyaya gelir. Adnan Batman’ın artan nüfusunda iş bulamayacağı sonucuna varınca babası gibi yeni bir göç yolu güzergâhı çizer ve yakınlarının desteği ile Almanya’ya gider.

            Adnan Yılmaz Almanya’da diğer hemşerileri gibi işçi olmak yerine ticareti tercih eder. Gıda üzerinde önemli bir portföy yakalar. 2019 yılı sonlarında başlayan Pandemi sürecinde gıda üzerinde edindiği çevre onu yeni yeni bir sektöre girmesini teşvik eder. Covit 19’dan korunma aparatı olan dezenfektan ve kolonya üretimine Eskişehir’de ORBİS CLAYN markası ile açtığı fabrikada üretime başlar.   

2021 yılına geldiğinde sektörde büyüme ivmesini kazanan Adnan Yılmaz ORBİS CLAYN’ın farklı ürünlere yönelmesi gerektiğine karar verir ve Şampuan, duş jeli, bulaşık deterjanı, el sabunu (sıvı ), endüstriyel sabun oda parfümleri de üretmeye başlar. 

2022 yılına gelindiğinde Eskişehir organize Sanayi bölgesinde 7 milyon TL Adblue tesisi kurarak bu yılın Nisan ayında üretime geçmeyi planlar. Bu tesis saf su tesisi ayda 600 bin litre üretimle başta Adblue, saf su, antifriz, cam sil ve benzeri konularda üretim yapacak. 

Adnan Yılmaz “Temizlik ürünleri konusunda çalışmalarımız devam etmektedir. Bu yıl içinde kız ve erkek çocuklarına yönelik çocuk şampuanları ve marka parfüm konusunda Ar-Ge çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.

5 haneli mezradan Türkiye ve Dünyaya açılan pencerenin girişimcisi Adnan Yılmaz yazarımıza şu bilgileri vermiştir:

  “Bir Gercüşlü olarak ilk işim memleketim Batman’da Salahattin Yılmaz ve Veysi Şimşek’in hizmet vermeye başladıkları Güneydoğu Bayilikleri kurmak oldu. Orbis Clean, Dünya genelinde 3 farklı kıtaya ihracat yapıyor. Günlük 200 bin adet ürün kapasitesine sahip olan Orbis Clean Kişisel Bakım ve Temizlik ürünleri markasının Türkiye ayağı ise Eskişehir merkezli yapılıyoruz. Müşterilerimize toptan ve perakende satış imkânı sağlıyoruz.

Orbis Clean markasını her marketin yanı sıra, her eve girmesini sağlamak hedefimiz. Bütün ürünlerimizin garantisini veriyoruz. Çünkü biz Türkiye veya Avrupa markası değil, Dünya markasıyız. Günlük üretim kapasitesiyle Avrupa’nın en büyük üreticilerinden biri olan Orbis Clean son teknoloji tesisleri ile Türkiye’deki örnek tesislerden birine sahiptir. 

Ayrıca Almanya’daki depomuzdan tüm Avrupa’ya dağıtım hizmeti sağlamaktayız. Orbis Clean her geçen gün büyüyen kapasitesi ile yatırımlarına devam etmektir. Misyonumuz adımızdan anlaşılacağı gibi müşterilerimizin kişisel bakım ve temizlikte her alanda ihtiyacını karşılayabileceğimiz bir dünya yaratmaktır. Bu misyonumuzun yaratmış olduğu vizyon doğrultusunda fikirlerimizi ile hayatını kolaylaştıracak ürünler ile daha çevreci daha sağlıklı daha yenilikçi bir dünyaya hizmet etmektir. Batman’lı biri olarak Türk ve Dünya halkı her şeyin en iyisini hak ediyor diye düşünüyoruz.

Bu arada, İstanbul Avrupa ve Anadolu yakalarında iki ana bayi ile ticari faaliyetler devam etmekteyiz. Doğu Anadolu merkez Iğdır olmak üzere Nahcivan, Azerbaycan, Ermenistan Bayiliği ile Türkiye’nin her yerine bayilik verilerek büyüme devam ediyoruz. Hedefe ulaşmak için Şirketin genel müdürlüğünü ve kurumsal büyüme çalışmalarını yıllarca kamu ve özel sektörde başarılı çalışmalar yapan hemşerimiz Selahattin Şimşek ile birlikte yürütmekteyiz.” diye konuştu.

ÖNEMLİ NOT: Bu makalem, hiçbir maddi çıkar almadan aynı topraklarda aynı havayı soluduğumuz; İlkokul tahsili olmamasına rağmen ki bir zamanlar 10 yıl danışmanlık yaparak aklımı sattığım Konya Özyatağan’lı Holding sahibi Mustafa Bülbül’de ilkokul mezunuydu. Hemşerimin Türk ve Dünya ekonomisine sağladığı katkı ve istihdam nedeni ile içgüdüsel olarak yazılmış tanıtım ağırlıklı bir yazı olduğu bilincindeyim. Yokluklar içerisinde yeşeren böylesine bir başarı öyküsünü tanıtım ifadesi olmadan yazmak mümkün değildi. Bu yazımda okuru bilgilendirmeyi esas aldım. Gizli değil 50 yıllık reklam şirketi sahibi olarak apaçık tanıtım yaptığımı ifade ederek yanlış anlamlara meydan vermek istemediğim ve 53 yıllık gazetecilik kariyerimi korumak adına bu notu ombudsmanım Faruk Bildirici’ye danışarak yazdım

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums