CHP hangi ülkenin siyasi partisi?

  • 11.02.2018 00:00

  ABD binlerce kilometre öteden ‘terörle mücadele’ için Suriye’ye geldi… Terörle mücadele adı ve makyajı altında bir başka terör örgütüne destek verdi.

Rusya, 2015’te Suriye’ye fiili olarak girerken, müdahale nedenini ‘terör’ olarak niteledi. Rusya Devlet Balkanı Vladimir Putin bizzat yaptığı duyuruda, “Sıranın bize gelmesini bekleyemeyiz,” demişti.

Daha dün, Suriye’ye artık sayamadığımız kaçıncı hava saldırısını düzenlerken bir F-16’sı düşen İsrail, kendi sınırları çevresinde İran ve Hizbullah varlığına izin vermeyeceğini, İran’ın Suriye’ye yerleşmesine izin vermeyeceğini defalarca kez söyledi. İran’ı bölgede kendisine en büyük tehditlerden biri olarak gören İsrail’in, Suriye’de en başından beri var olma bahanesi terör bile değil, bir başka devletti.

Türkiye, Suriye iç savaşından ve terörden doğrudan etkilenen ülkelerin başında geliyor. Ama ana muhalefet partisi CHP, belli ki bu durumu pek önemsemiyor. Hatırlayalım, CHP, terör örgütü PKK’nın Suriye yapılanmasına yönelik Zeytin Dalı Harekatı öncesinde Afrin operasyonuna karşı olduğunu göstererek genel başkan yardımcısı seviyesinde zikredilen “Türkiye orada terör örgütleriyle boğuşturulursa içeride de bazı olaylar patlatabilir,” sözleriyle ‘iç savaş’ imasında bulunmuştu. Harekatın başlamasıyla Türk Silahlı Kuvvetleri’ne verilen destek mesajları ancak birkaç gün sürdü. Ardından önce, Türkiye’nin desteklediği, eğittiği ve sahada beraber savaştığı Özgür Suriye Ordusu’na, bir kez daha (ÖSO) ‘terörist’ yaftası yapıştırmaya kalktı. Ardından el Nusra’nın Türkiye tarafından çok uzun zaman önce terör örgütü ilan edildiğinin gayet iyi biliniyor olmasına rağmen, hükümeti bir kez daha “El Nusra’ya terör örgütü diyememek” gibi garip bir ‘şey’le itham etti.

Son olarak da, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu harekat kapsamında “Afrin şehir merkezine girilmesini doğru bulmadığını” söyledi.

Bu kadarla da sınırlı değil. Parti içinde “PYD/YPG bir terör örgütü değildir,” diyen seslerin ardı arkası kesilmiyor. En son Selin Sayek Böke, “Suriye’de PYD’yi terör örgütü olarak mı yoksa Kürtlerin temsilcisi olarak mı görüyorsunuz?” sorusuna “Ne ben ne arkadaşlarım bir yapının terör örgütü olup olmadığına dair bir değerlendirme yapacak istihbari bilgiye ve kurumsal yapıya sahip değiliz,” şeklinde skandal bir cevap verdi.

Hay maşallah... ÖSO’ya ‘terör örgütü’ etiketi yapıştırmaya kalkacak istihbarata acaba nereden sahipsiniz de, Öcalan’ın emriyle KCK tarafından kurulan PYD, PJAK, PÇDK’nın PKK’nın Suriye, İran ve Irak kolları olduğu bilgisi açık kaynakta bile çarşaf çarşaf detaylarıyla dolaşırken bu bilgiye erişemiyorsunuz?

Ana muhalefetin, ülkenin her kesiminden tepki çeken bu ifadeleri değiştirmek yerine, tutunduğu argümanlar da oldukça garip: “Siz Salih Müslim ile görüşmediniz mi?” Suriye savaşı bu noktaya ulaşmadan çok önce, istihbarat yetkilileri Türkiye’ye tehdit oluşturacak bir işe girişmeme konusunda Müslim’i çağırıp uyardıysa, ki öyle, bu çatışmalar başlamadan olacak olanları ön görme ve durdurmaya yönelik bir hamledir ve başarılı bir öngörü olarak değerlendirilmelidir. Ama anlatmak ne mümkün...

Bugünkü Zeytin Dalı Harekatı karşıtı çıkışlar, CHP’nin Türkiye’ye yönelik tehditleri bertaraf etmek için Suriye’de düzenlenen operasyonlara tepkisi ilk değil. Daha önce de Fırat Kalkanı Harekatı’yla DAEŞ’e karşı düzenlenen operasyonlara yönelik olarak, “Ne işimiz var Suriye’de? Ne işimiz var El Bab’da?” diye sorduklarını CHP’lilerden sıkça duymuştuk.

Üzülerek söylemek gerekiyor ki, CHP’nin içinde Suriye iç savaşı başladığından beri Türkiye’nin selameti için değil de, başkalarınınki için çabalayan bir grup varmış gibi...

Aslında gibisi fazla…

FETÖ’nün kaset operasyonlarını yürütmek için kurulmuş olan operasyoncu Karşı gazetesinin genel yayın yönetmeni olan ve “Türkiye ile İran savaşırsa, İran’dan yana olurum,” şeklinde tweet’ler atan Eren Erdem bugün CHP milletvekili…

“Bugün Suriye’ye savaş açsak banko Esad’ı tutarım,” diyen Sera Kadıgil, CHP’nin parti meclisi üyesi…

Liste uzar gider de yerimiz dar. Özetle, insan bazen “CHP acaba hangi ülkenin siyasi partisi?” diye sormadan edemiyor...

Böyle olunca ister istemez, Zeytin Dalı Harekatı çerçevesinde Afrin şehir merkezine operasyon düzenlenmemesi gerçekten de askeri bilgiden uzak ama iyi niyetli bir uyarı mı diye düşünüyor ve tabi şüphe ediyorsunuz. Sahiden de, Kemal Kılıçdaroğlu Afrin’e kadar gidip terör örgütünün ana yapısının bulunduğu yer olan Afrin temizlenmeden dönülmesini mi istiyor?

Yoksa Afrin’i abluka altına alıp şehre girmeden, tıpkı Esad rejiminin yıllardır yaptığı gibi, içeridekileri açlıkla mı sınamamız gerektiğini düşünüyor?

Yok eğer sivillerin yaşamlarından endişeliyse CHP lideri, başkalarının yaptığı gibi halı gibi her yeri süpüren bombardımanlarla iki üç günde şehirleri dümdüz etmek yerine, hem Güneydoğu’daki mezkur mahal çatışmalarında hem de el Bab’da gördüğümüz üzere, türlü kışkırtmaya rağmen aceleye getirmeden, telaş etmeden, ev ev, sokak sokak terörist arayıp bulan, sivillerin canını korumak konusunda hem titiz hem de fazlasıyla başarılı olan, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne biraz da olsa güvenmeli...

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums