24 Haziran’ın kaderini onlar belirleyecek

  • 21.06.2018 00:00

 Ne HDP’ye markaj talimatı verenler, ne şiddetle, açlıkla terbiye etmeye kalkanlar, ne de kamu görevini unutup hedef gösteren kuklalar seçim sonucunu belirleyecek... Ne yalana teslim olmuş medyaları, ne idamdan sıradan bir ceza gibi bahsedenzehirli dilleri, ne Anayasa’yı çiğneyen hukuksuz OHAL’leri, ne de zamanlaması manidar askeri operasyonları, umdukları sonucu getirecek.   

Çok uğraşıyorlar, uğraşacaklar da. Zaten yaptıkları, yapacaklarının teminatı.

Eskiden ayıp olmasın diye “Öyle şey olur mu, oyların namusu bizden sorulur” minvalinde açıklamalar yapılırdı. Şimdi bunu bile yapmaya tenezzül etmiyorlar. Tek amaçları, tek hedefleri iktidarda kalmak.

Ne pahasına olursa olsun, kazanmak. 

Muhalif kesimlerin öncelikli derdiyse adil bir seçim. Eşit olmayan koşullarda gerçekleşecek seçimde, her bir oyun kritik önemde olduğunu biliyorlar. 2015 seçimleri ve 2017 referandum tecrübesi, hilenin, şaibenin her türlüsünün yapılabildiğini gösterdi. 

Adil Seçim Platformu bu amaçla kuruldu: Millet İttifakı partileri ve HDP’nin yanı sıra, Sensiz Olmaz, Oyum Güvende, DİSK, KESK, Memleket Biziz, Hak ve Adalet Platformu gibi farklı kesimleri temsil eden STK’larla çalışacak.)

“Adil Seçim Seferberliği" adı altında yapılan çalışmalar, seçim gecesi de koordinasyon içinde, Ankara’daki merkezden yürütülecek.

24 HAZİRAN’IN KAHRAMANLARI: MÜŞABİRLER

Peki seçim günü öncesi, sırası ve sonrasında güvenilir bilgiye ulaşmak ve ihlalleri bildirmek için ne yapılabilir, neresi takip edilir?

  1. Adil Seçim Platformu, https://adilsecim.net/ sitesinden indirilebilen bir aplikasyon geliştirdi. Uygulamayla, seçim sabahından oy pusulaları teslim edilene kadar sandık görevlilerinin konumu takip edilecek.

Sorun yaşanırsa sistemle doğrudan bağlantı kurulacak bir butonu da var, acil durumlarda. Ayrıca tutanakların resmi çekilerek sisteme gönderilecek; YSK ile karşılaştırma sağlanacak.

  1. Malum, seçimlerde hakim medya utanç verici manipülasyonlara alet oluyor. Platform, hem partilerden hem STK’lardan gelecek bilgileri bir havuzda toplamak amacıyla Adil Seçim Basın Merkezi’ni oluşturdu. Buradan herkese “müşabir”lik çağrısı yapıyorlar:

Amaç, sandık başında ve seçim çevresindeki olaylara şahit olan seçmenlerin ve seçim görevlilerinin aynı zamanda muhabirlik yapması, tanık olduğu şeyleri kayıt altına alması ve Adil Seçim Merkezi’yle paylaşması.

Sandık güvenliğini sağlamak için alternatif medyada da seferber olan herkese “muhabir” sözcüğü ile “müşahit” sözcüğünden üretilen “müşabir”ler, şimdiden 24 Haziran’ın kahramanları! (Bilgi için:)

DAHA ADİL, EŞİT, ÖZGÜR BİR ÜLKEDE YAŞAMAK İÇİN

3- Yüzlerce yurttaş habercisi ve gazetecilerin kurduğu "Yurttaş Haber Takip Ağı” da yerel medya kuruluşlarıyla birlikte, seçim merkezlerinden gelen anlık haberleri, sonuçları paylaşacak. Twitter’da #Secim2018’ı ve @dokuz8haber’i takip edebilirsiniz. Ağın bir parçası olmak isteyenler şu linkteki formu doldurabilir:

Adil Seçim Platformu’nu oluşturan bileşenler, halkın haber alma hakkına sahip çıkan herkes, Türkiye için büyük bir ümit, demokratik güçler adına büyük bir adım... Bunca benzemezi biraraya getiren, daha adil, daha huzurlu bir ülkede, birarada yaşama arzusu, Gezi’nin kazanımı...

24 Haziran’ın asıl belirleyicileri, sandık sandık örgütlenen, her oyu korumak, kamuoyuna doğru aktarıldığını kontrol edecek sivil oluşumlar olacak. Bir sonraki seçimde, acaba oylar çalınacak mı, sandık güvenliği sağlanacak mı endişesi olmadan girebilmek dileğiyle...

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums