MAFYA İKTİDARLARIN DEĞİŞMEZ ORTAĞI OLMUŞ-1

  • 6.06.2021 11:15

“Biz de bizi seçtiklerimiz yönetiyor biliyorduk”

Devlet hukuktan uzaklaşır, “mafya ile iş tutarsa”, o “devlet kendisi suç örgütüne dönüşüyor...”

Devletten hukuku çıkartınca   “devletin başına” hangi siyasi erk  gelirse gelsin, iktidarların “değişmez ortağı  da  mafya” oluyor.

Ülke olarak siyaseten tam bir aydır “mafyanın  iktidar ortaklığını” tartışmıyor muyuz?

Bunları kimden öğrendik?

İçişleri bakanı Süleyman Soylu’nun  karagün dostu “Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’den.”

Sedat Peker’in bugüne kadar dış politikadan, iç politikaya uzanan olaylar ve  siyasi cinayetler hakkında  yaptığı  açıklamalarını muhatapları, tekzip edebildi mi?

Edemedi..

Peker’in açıklamaları karanlıkta kalmış olaylar ve faili meçhul  cinayetlerin üzerine bir ışık gibi düştü..

Devletle iş tutmuş, İçişleri Bakanı Soylu ile dostluk kurmuş, Mafyanın medya ayağını oluşturmuş ve  iktidarın üçüncü  ortağı olmuş; suç örgütü lideri Peker’in  açıklamalarını gelin  sıra ile tekrar hatırlatalım ve yanıt arayalım;

-Akp’li bir milletvekili Peker’i arıyor, bir milletvekilinin karakolda dövülmesini istiyor, Peker’de yerine getiriyor.

Yalanlanmadı..

-Yine aynı milletvekili olsa gerek Peker’den bunda da Hürriyet Gazetesinin basılmasını istiyor, bu görevi de Peker yerine getiriyor.

Bu da yalanlanmadı..

-Medya da “mafyanın medya ayağını temsil eden “Özışık kardeşlerin” kendisi ile Soylu arasında güvercin postacılığı yaptığını teşhir etti..”

Bu da yalanlanmadı.

-İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından kendine korumalar verildiğini, hatta korumalarının yurtdışında da, kendisine eşlik ettiklerini ve devlet adamı gibi korunduğunu açıkladı.

Peker’in bu açıklamalarını Bakan yalanlamaya kalktı ama belgeler Soylu’yu yalanladı.

-Peker uyuşturucunun rotasının değiştiğini.. Eski Başbakanlardan Binali Yıldırım’ın oğlu Erkan Yıldırım’ın Venezüella’ya uyuşturucu trafiğinin yönünü değiştirmek için gittiğini. Kolombiya limanında Türkiye’ye gönderilmekte olan 5 ton  Kokainin yakalandığını açıkladı.. Kolombiya savunma bakanı bunu doğrularken, Kolombiyalı Bakan 5 ton kokainin piyasa değerinin 265 milyon dolar olduğunu açıkladı.

Bunları da  iktidar çevreleri yalanlayamadı.

-Peker Susurluk’un baş aktörlerinden Korkut Eken’in, Kuzey Kıbrıslı Gazeteci Kutlu Adalı’nın öldürülmesi için, kendisinden adam istediğini...

Ben’de öz kardeşim Atilla Peker’i verdim diye açıklama da bulundu..

Korkut Eken’de bunu doğruladı.

Peker’in ağabeyi Atilla Peker Korkut Eken ile Kıbrıs’ta bir otele yerleştik Korkut abi bana “UZİ MARKA SİLAHIN” nasıl kullanılacağını öğretti diye açıklama yaptı.

6 Temmuz 1996 yılında Kutlu Adalı cinayetinde kullanılan silahın “Uzi Marka” olması tesadüf olabilir mi?

Atila Peker’den öğreniyoruz ki bu “uzi marka silahı” normal silah kullananlar kullanamıyor muş. Susturucusu nasıl takılır nasıl çıkartılır diye Korkut abi bana  ayrıntılarını gösterdi diyor. Uzi marka silah “suikastlarda kullanılan özel bir silahmış” ve Türk  ordusunda bulunmuyor muş.. Sadece emniyete bağlı “Özel Hareket” de varmış, bunun sayısının   sadece 20 tane olduğu. Bu silahlardan 4 tanesinin özel hareketin envanterinde gözükmediği, bu silahlardan birinin Abdullah Çatlı’da olduğu Susurluk raporunda geçmişti, kimse de bunu yalanlamadı. Kumarhaneler Kralı Ömer Lütfi Topal cinayetinde de Uzi marka silah kullanıldığı ve bu silahın şarjöründe Çatlı’nın parmak izi ile örtüşmesi, düşündürücü değil mi?

-Peker Bodrum Yalı Kavak Marinasının  Azeri iş adamından tehdit yolu ile alınıp; Susurluk olayının  baş aktörü eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’a nasıl  devredildiğini açıkladı..

Mehmet Ağar’da Peker’i doğrularcasına, “biz bu marinayı almasaydık buraya mafya çökerdi” diye  açıklama yaptı.. Hatta Ağar Bodrum Yalı Kavak Marinasının bir “döviz makinası” olduğunu da açıklıyordu.

-Peker Kürt İş adamlarının İzmit, Sapanca, Sakarya üçgeninde nasıl öldürüldüğünü... Uğur Mumcu cinayetini ve 1995 yılında Gazi Mahallesinde çıkan olaylarda ölen 22 Alevi  vatandaşın  öldürülmesinde; derin Mehmet’in   adamlarının  parmağının olduğunu açıklıyordu.

Peker’in eski  dostu Süleyman Soylu, Peker’in bu iddiaları karşısında: ”Kime ayda 10 bin dolar veriyorsa gitsin bunları ona sorsun” demesi ise ülke gündemine bomba gibi düştü ve ülke gündemine oturdu.

Susurluk kazası ile  ortaya çıkan “devletin içindeki  mafya yapılar” aradan 25 yıl geçmesine rağmen güçlerine güç   katarak iktidarlarını sürdürmüşler...Ve her gelen iktidarların da “değişmez ortağı  olarak” karşımıza çıktığını Peker’in açıklamalarından öğrendik. Peker’in açıklamalarından Savcılar,  sadece Kıbrıslı Gazeteci Kutlu Adalı cinayeti üzerinden harekete geçtiler ve Atilla Peker’i ifadeye çağırıp  ifadesini alıp, adli kontrollü serbest bıraktılar..

Asıl sorgulanması gereken azmettirici Korkut Eken ve Korkut Eken’e bu görevi veren Mehmet Ağar hakkında Savcılar, neden harekete geçmiyor?

Bu mafya vari yapılar  nasıl iktidarın ortağı olup, güç haline geldiler veya geliyorlar?

Soruları çoğaltabiliriz!..

Mafyanın değişmez para kaynağı “uyuşturucu ve kayıt dışı yoldan para kazanan kişileri” seçmesi ve tehditle  elde ettikleri ortaya çıkıyor.

Türkiye’de uyuşturucu da dönen paranın 100 milyar dolar olduğu..20 milyar dolarının güvenlik güçleri tarafından yakalandığını,20 milyar dolarının uyuşturucu baronları tarafından  ülkede bölüşüldüğü,60 milyar doların ise yurt dışına çıktığını ,güvenlik güçlerinden bunu  bilmeyen yok gibi.

Mafyanın ikinci para kaynağı ise; kayıt dışı para kazanan, gayri meşru işler yapan kişilerden tehdit yolu ile  elde ettiğini görüyoruz..

Bunlardan  en önemlilerinden biri  1996 yılının 28 Temmuz günü, gece saat 23.30’da Yeniköy’de evine giderken, 34 BTG 96 plakalı lüks arabasının içinde, kaleşinkoflarla üç kişi  tarafından çapraz ateşe tutularak öldürülen; kumarhaneler kralı olarak bilinen, Ömer Lütfi Topal cinayetidir.

Ömer Lütfi Topal kim:1942 Malatya Doğanşehir doğumlu..

Topal:  “Türkiye  başta olmak üzere KKTC, Polonya, Romanya, Azerbaycan ve Türkmenistan gibi ülkelerde emperyal kumarhaneleri ve beş yıldızlı otelleri ve onlarca şirketi olan...Dünyanın en zengin iş adamlarına kumar oynatan bir kişi. Topal’ın geliri dudak uçuklatan cinsten ve yıllık gelirinin bir milyar doların üzerinde olduğu ...” Azerbaycan devlet başkanı (o dönem devlet  başkanı değil)İlham Aliyev’in Topal’a 500 bin dolar  kumar borcu olduğu  iddia edilmişti.

Ömer Lütfi Topal öldürüldüğünde dönemin İstanbul Emniyet Müdürü olan  Kemal Yazıcıoğlu’nun Susurluk komisyonuna verdiği ifadesinden okuyalım: ”Topal’ı öldürenlerden birinin kesin Abdullah Çatlı olduğunu..1992 yılında Abdullah Çatlı “Şahin Ekli” adına düzenlenmiş sahte pasaportla yurtdışına çıkmak isterken yakalanır ve polis 10  parmak izini de alır. Bunu  Ömer Lütfi Topal cinayetinde kullanılan ve terk edilen  arabanın içinde bulunan silahlardan “uzi marka ”bir  silahın şarjöründe ki parmak izinin Abdullah Çatlı’nın parmak izi ile, Yazıcıoğlu’nun tabiri ile  “şap diye oturur.”

 Mehmet Ağar Susurluk olayından 15 yıl sonra 2011 yılında Abdullah Çatlı’ya sahte isimle silah ruhsatı ve pasaport  sağlamaktan suçlu bulundu..12 Ay ceza aldı ama   jakuzili  lüks bir cezaevinde yatıp çıktıktan sonra.. Tekrar bıraktığı yerden ara verdiği işinin başına döndüğünü görüyoruz.. Dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Kemal Yazıcı Topal cinayetini on beş gün içerisinde çözerim sözünü vermesine rağmen, görevden alınması ve Topal cinayetin üstünün örtülmesini; dönemin  başbakanı ve içişleri bakanın kim olduğuna baktığımız da, her şey tüm çıplaklı ile ortada duruyor.

Peker’in açıklamalarından ortaya çıkan tabloya bakınca: “Mafya iktidar kim olursa olsun iktidarın öyle ya da böyle değişmez ortağı olmaya” devam ediyor.

Eğer Mecliste kurulan ve çok yönlü hazırlanan   raporlardan: “Faili meçhul cinayetler raporu,”Susurluk komisyon raporu”, ”Kutlu Savaş’ın hazırladığı rapor ve “15 Temmuz darbe komisyonun raporları” Meclis Genel Kuruluna indirilmiş olup; yargıya siyasi destek verilseydi   failler cezasız kalmaz, mafya da  iktidarların değişmez ortağı olamazdı.

Hukuktan uzaklaşmış, “kendisi suç örgütleriyle ortaklık  yapan  bir iktidarın, bu olayları aydınlatabilir mi...?”

Bu konuya devam edeceğiz.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums