DEVLET Devleti KUTSUYOR ama İNSANI ve Sorunları YOK SAYIYOR

  • 25.09.2020 00:00

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ortağı olduğu Cumhur İttifakın Covid-19 sağlık politikalarını elleştiren ve meslekleri gereği öneriler getiren Türk Tabipler Birliği’ni (TTB) Virüsten daha tehlikeli olduğunu, kapatılması gerektiğini ve yöneticilerinin hakkında da soruşturma açılmasını, bu Marksist yuvaların dağıtılmasını açıkladı. Bahçeli’nin Partisinin başkan yardımcıları da açıklamalar yaptı ama bizim terbiyemiz onların açıklamalarını buraya almaya müsaade etmiyor bu kadarıyla yetinelim.

MHP’de misyonu gereği bireyin özgürlüğü,azınlık hakları,evrensel değerler,çevre sorunu ve çoğulculuk kavramı gibi bir söylemine rastlayamazsınız.. Kısacası söylemde insan yoktur. Varsa yoksa “devlet,vatan,bayra, toprak” kısacası  hamaset yapıp, iç ve dış düşman  yaratarak kendini konumlandıran ülkenin sivil bir milis gücü gibi  hareket  eder.

Bahçeli’nin iktidar olduğu dönemlerde iktidarlarını eleştiren parti,sivil toplum örgütü,meslek kuruluşu,dernek,sendika, gazeteci,yazar ve akademisyen; Mhp’ye göre devletin temeline dinamit koyan dış güçler tarafından yönlendirilen ve beslenen örgütlerdir. Bu örgütlerin hepsine hakaret eder iftira atar ve hayasızca  yaftalar. Eleştirilere medeni bir şekilde  cevap verdiği görülmemiştir.

 Devlet Bahçeli’nin böylesi çıkışlarına yabancı değiliz hatırlanırsa, 17 Ağustos 99 depreminde DSP-ANAP-MHP koalisyon hükümeti dönemiydi ve  Bahçeli’de Başbakan yardımcısıydı.. Deprem üzerine düşüncelerini televizyon kanallarında beyan eden  jeoloji mühendislerini ve deprem uzmanlarının açıklamalarından Bahçeli rahatsız olmuş ve  o bilinen edasıyla ‘televizyona çıkan kendini uzman sayan  felaket tellallığı yapıyor, bunlar milleti paranoyak yaptılar’ diye yorumlamıştı.. Bir hatırlatma daha yapalım patates, soğan ve sebze fiyatlarının uçtuğu dönemde de “vatandaş patlıcan yemese ne olur” demişti Bahçeli.

Bahçeli’nin siyasetinde ve iktidarında insan önemli değil  konu devlet ise gerisi teferruattır.

Devlet Bey ülkenin ve insanoğlunun  can alıcı sorunları karşısında devlete gösterdiği hassasiyeti,bu sorunlara göstermez.

İşsizlik,enflasyon,yoksulluk,gelir dağılımındaki adaletsizlik ve hukuksuzluklar  Devlet Bahçeli’nin, partisinin üyelerini ve seçmenlerini ilgilendirmiyor mu?

Toplumsal sorunları görmezden gelen Akp’ye koşulsuz destek veren  Besleme basının görmediğini, aşağıda sıralayacağımız sorunları Devlet Bahçeli’de görmüyor veya önemsemiyor.

Devlet Bahçeli’nin  bu sorunları dile getirmesi için muhalefette mi, olması gerekiyor?

-TTB’liğinin insani bir tepkisine kıyamet koparan,hakaret eden ve yaftalayan  Bahçeli, pandemi kurallarına hiçe sayan ortağının kitlesel gösteri,açılış,düğün ve  ve mitinglerine niye ses çıkartmıyor?

 -Toplumun en varlıklı kesimi milli gelirin yüzde 54’nü alıyor 20 Milyon insan açlık sınırında yaşıyor,50 milyon insan yoksullukla boğuşuyor,bu Mhp’yi ve Devlet beyi  ilgilendirmiyor mu?Vatandaşın gündemi ile Devlet Bahçeli’nin gündemi arasında bir benzerlik var mı?

- 4 nüfuslu bir ailenin açlık sınırı 2 bin 374 TL iken, asgari ücret 2 bin 304 TL ve   7 milyon insan asgari ücretten maaş alıyor, bunu görmüyor ama Bahçeli sanal gündem yaratmasını çok iyi beceriyor ‘İdam’ gibi.

-12 milyon emeklinin 8 milyonu 2 bin TL maaşla geçiniyor buna vicdanınız nasıl el veriyor, Devlet bey?

-TÜİK’in enflasyonu yüzde 12 ,vatandaşın enflasyonu yüzde 30.. 2020 yılının ilk yedi ayında TL Dolar ve Avro karşısında yüzde 30  değer kaybetmiş,Bahçeli bunu görmüyor mu?

-Döviz ve altın tüm zamanların rekorunu kırıyor..

-Saray’ın güzide ekonomi danışmanı nam-ı değer Jöleli Dolar 5 TL’ye (şimdi dolar gün itibarı ile 7.65’lerde seyrediyor) çıkarsa gelin yüzüme tükürün diye açıklama yapmıştı; vatandaş ta Saray’ı temsil ettiği için inandı ve yatırımını TL’ye yaptı ve zararı da ortada.Şimdi vatandaş jöleliyi arıyor.Bahçeli bu güzide ekonomistin ön görüsünü  ortağına sordu mu acaba?

-İşsizlik resmi olarak  4 milyon gösterilirken geniş tabanlı işsizliğin 11 milyon olduğunu  muhalefet her ortamda dillendiriliyor büyük ortağı sessiz kalırken, Bahçeli’de mi duymuyor.

Devlet bey Pazar ve marketleri dolaşın; TÜİKmarketin fiyatlarına inanmayın.

Pazar ve marketler de fiyatlar  el yakıyor vatandaşın mutfağında yangın var.Benden size söylemesi..

-Bu ülkede her gün 5 işçinin cinayet ekonomisi sonucu öldüğünü,7 işçinin sakat kalarak iş göremez duruma düştüğünü ve Akp’nin 17 yıllık iktidarında 21 bin 750 işçinin hayattan koparıldığını ve her gün bir kadının tanıdığı bir erkek tarafından katledildiği bir ülke haline geldi.Bahçeli ne zaman bunları gündemine alacak ve iktidar ortağını uyaracak?

-Ya pandemi süreci ile eğitimdeki belirsizlik te mi sizi ilgilendirmiyor Devlet bey!..3 milyon öğrencinin  interneti ,3 milyon öğrencinin bilgisayarı ve 750 bin öğrencinin de evinde de televizyon yok,bunlar sizi ilgilendirmiyor mu?

-Yap-İşlet-Devret modeli ile 20-25 yıllığına yabancı firmalara kiraya verilen,garantili yolcu,araba ve hasta sayısı ile kiralanan ve vatandaşı soyan   köprü,hastane,yol  ve tüneller hakkında;buraları işleten  firmalar Ankara ile hukuki bir sorun yaşarsa davanın Türkiye’de ki  mahkemelerin değil de, Londra mahkemelerinin karar vereceği konusunda söyleyecek bir sözünüz yok mu, bağımsız milliyetçi Türkiye diyorsunuz ya?

-Elçiye zeval olmaz  ortağına bir hatırlat Şehitler için toplanan 400 milyon, Beşiktaş’ta terör de hayatını kaybeden polisler için toplanan 52 milyon, Elazığ depremi için toplanan 75 Milyon TL’nin  akibetini sormak aklınıza hiç gelmiyor mu? Bunları sorarsanız bi zahmet  işsizlik için toplanan 132 Milyar TL’yi de hatırlatı verin.Bu fonlardaki toplanan paraların beşli çete diye bilinen müteahhitlere ucuz kredi olarak verildiği iddia ediliyor ama hiç bir yetkiliden de  yalanlanan bir açıklama  gelmiyor,bunu da sormayı unutmayın lütfen.

-Böyle giderse Tarım ve hayvancılıkla  uğraşan köylü kalmayacak gibi tarım ülkesi olan Türkiye tarım ürünleri ithal eden ülke konumuna geldi, bunları da  Türk büyüğüne hatırlatalım. Bu konuyu da büyük ortağınla görüşmelerinde araya sıkıştırıver.

Bunlar sizin kapsam alanınızın dışında;Düşünce ve basın özgürlüğü, hukuk devleti,yargı bağımsızlığı gibi konular hakkında bir açıklama yapmayı düşünüyor musunuz? Ülke de büyük bir yolsuzluk ve adaletsizlik yaşanıyor da.

Bir de sizin iktidarınızla hız kazanan son  günlerde Kürt vatandaşlarımıza ve mültecilere  sistematik olarak ülkenin değişik yörelerinde başlatılan;sizin partili  ülküdaşlarınız tarafından ölümlü ve linç saldırıları oluyor, bu olaylar hakkında bir rahatsızlığınız,sakin ve rasyonel  bir öneriniz var mı?

Devlet Bahçeli’nin ve tayfasının  muhalefet veya iktidarda olması fark etmiyor hiç bir konuşmalarının içinde insan geçen,empati,diyalog,konsensus,mutabakat,barış ve sevgi üzerine böylesi terimlere rastlayamaz sınız? Hiç bir toplumsal sorunlarımız üzerine Mhp’nin bir projesi olmamıştır.

Devlet  devleti çok seviyor hem de kutsuyor  ama vatandaşı sevmiyor, sevse vatandaşın sorunlarını çözmek için siyaset yapar.

Bizde siyasetçi zenginleşirken... vatandaş sürekli  fakirleşiyor ve hangi partiden olduğu fark etmiyor, ve bu durum hiç değişmiyor, iktidarlar değişse de, vatandaşın fakirliği hep baki kalıyor.

Yukarıda rakamlarla ortaya çıkarttığımız tablo da  bunu göstermiyor mu?

Devletin başına devlet geldi ama devlet vatandaşına bedava  bir maskeyi bile dağıtamadı.

Bu devleti nasıl oluyor da   dünyadaki dış güçler kıskanıyor.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums