BAŞKA ÜLKEDE YAŞAYACAKSIN TÜRKİYE’DE ÖLECEKSİN

  • 18.07.2020 00:00

 Türkiye’de iş cinayetleri hız kesmiyor insanlara yaşarken değer de verilmiyor ama devlet ve toplum olarak hakkımızı da  teslim edelim  yabancıları kıskandıracak kadar, özendiren görkemli cenaze törenleri düzenliyoruz.

Bu ülkeyi tanımayan bir yabancı burada bir  cenaze törenine katılsa yaşadığı ülkeyi terkeder ve   burada ölüye bu kadar değer veriliyorsa yaşayanı ihya ediyorlardır der.

Bilmez ki bu coğrafyada  insan kanı sudan ucuzdur.

Sakarya’nın  Hendek ilçesinde 4 Temmuz 2020 Tarihinde  havai Fişek fabrikasında patlama sonucu 7 işçinin ölmesinin  ardından; depoda olan havai fişekleri askeri tesislerde imha etmek için nakil sırasında yolda kamyonda patlama sonucu 3 askerin daha ölmesi 8’i jandarma olmak üzere  126 kişinin yaralanması ile hiç bir şey değişmedi ve gelenek bozulmadan  yine bilinen sıralanmış Albayraklara sarılı  tabutların önünde  en az iki imamla cenaze namazları kıldırıldı ve   ahirete yönelik ölenler için  cennetlik  dualar edilerek toprağa verildiler.

Türk bayrağına sarılan herkesi siyasiler  şehit ilan ederler  ama şehitlik haklarından da yararlandırmazlar.

Sakarya Hendek’te olan  iş cinayet aynı iş adamının dördüncü vukuatıymış ama hiç bir ceza almadığı için fabrikasının ismini değiştirerek hiç bir şey olmamış gibi iş güvenliği önlemi almadan üretime devam etmiş.. Hatta vatanı milleti düşünerek  pandemi sürecinde üretime ara vermeden devam ettik  diye de  medyaya yansıyan açıklamalarını okuduk. Fabrikanın sahibi ve genel müdürü  Yaşar Coşkun aynı zamanda Müstakil Sanayiciler İş Adamı Derneği(MÜSİAD) Sakarya Şube Başkanıymış, kim denetler bunu. Şimdilik tutuklu ama öfke yatıştıktan sonra unutulamaya yüz tutunca sessiz sedasız tahliye edilir. İnşallah yanılırız.

İş cinayetinde hayatını kaybeden işçilerin ve askerlerin cenazeleri kaldırılırken hep  şöyle düşünürüm; ‘yaşarken insana değer vermeyen ama öldükten sonra bu kadar ölüye değer veren başka bir toplum var mıdır’ diye çok merak etmişimdir.

Bu ülkede iş cinayetleri ve ölümler beş veya  beşten fazla ise o gün ülkenin gündemini cenazeler belirler yazılı medya duygu sömürüsü yaparak yüreğimiz yandı gibi ortak manşet çekerken, görsel medyanın tüm kanallar yayın akışını keser canlı yayına geçer duygusal ve dramatik görüntüler yayınlayarak ölenin küçük çocuğuna babasının tabutuna el sürdürür, tabutunu öptürür ve aradan bir kaç gün geçtikten sonra da hiç kimse bir şey hatırlamaz ve olay kapanır gider. Bizim medyamız  iş cinayetlerinde  ölü sayısı  bir veya  iki ise gazetelerde kibrit kutusu kadar iç sayfada haber yaparlar, TV kanalları da ara haberlerinde bir işçi öldü iki işçi de yaralı diye trafik kazası gibi geçiştirirler.

Kimse bu ülkede günde kaç işçi ölüyor, kaç işçi iş göremez duruma düşerek sakat kalıyor diyerek fikri takip yapmaz.. kronolojisini yapmadığı gibi iş cinayetlerinin almanağını  tutan da bir kaç muhalif medya da yazan bir kaç gazeteci yazardan başka gündeme kimse  taşımaz. İktidar yanlısı medya da hiç iş cinayetlerinin manşete çekildiği köşe yazısı konusu olduğu ve televizyon programlarında tartışma konusu yapıldığını okuyup gördünüz mü?

13 Mayıs 2014 yılında Soma maden ocağında 301 işçi maden altında kalarak can verdi ve cesetleri günler sonra toprak altından çıkartılarak yakınlarına teslim edilirken; dönemin Başbakanı bugünün partili Cumhurbaşkanı Erdoğan bu işin fıtratında var dedi hatırlayan var mı?. Ölenler  öldü  acısı da yakınlarına, dul kalan eşlere ve  yetim kalan çocuklara kaldı. Soma maden katliamı kaç yılında olmuştu kaç işçi maden altında can vermişti hatırlayan kaç kişi çıkar?

Mecidiyeköy’de Torunlar inşaatında 6 Eylül 2014 Tarihinde asansörün 33’cü kattan zemine çakılması sonucu 10 işçi öldü, bu iş cinayetini hatırlayan var mı? Torunlar inşaatın sahibi kim mi?  Kısaca tanıyalım bu kişi Başkent Gazın da sahibi, şu Kızılay derneği üzerinden  Ensar vakfına 8 milyon dolar yardım aktararak vergi muafiyetinden yararlanan  Akp’e iktidarı döneminde zenginleşen iş adamlarından biri.

Biz iş cinayetlerinin çetelesini tutmaya ve hatırlatamaya devam edelim tarihe not düşmek için.

Akp’nin 17 yıllık iktidarında 22 bin 600  işçi cinayet ekonomisi sonucu hayattan koparıldı.

Buna 2020 yılında olacak iş cinayetler dahil değil, bu yılın ilk 6 ayında 925 işçi daha cinayet ekonomisinin kurbanı oldu.

Türkiye’de her gün 5 işçi iş kazasından ölürken 7 işçi de sakat kalarak iş göremez durumuna düşüyor.

AB istatistik ofisinin verilerine göre Avrupa’da iş kazalarında İşçi ölümlerinde birinciyiz dünyada da ikinci sıradayız.

Avrupa ve ABD’de maden ocaklarında elli yıldır ölümlü maden kazaları olmuyor.

Bu iş cinayetlerinin önünü almak  için  hayatı durdurması  gereken işçi sınıfının örgütleri  olan Türk-İş ve Hak-iş’in genel kurullarında, Erdoğan sendikacılar ve delegeler tarafından  ayakta alkışlanarak karşılanması ve uğurlanması manidar değil mi?

İş cinayetlerinin en çok olduğu iş yerlerinin  başında maden ocakları ve  inşaat sektörü geliyor ve bu iş yerlerinin bir çoğu  aynı zamanda  kayıt dışı ve sendika yok.

Türk ekonomisinin yüzde 40’ı merdiven altı üretim yaparken 9.5 milyon insan da  kayıt dışı çalışıyor

Dünyada gelir dağılımı bozuk 5 ülkeden biriyiz ve üçüncülük bize ait.

Ülkenin milli gelirinin yüzde 54’nü toplumun en varlıklı kesimi alıyor.

20 milyon insan açlık sınırında yaşarken 50 milyon insan da yoksullukla boğuşuyor.

Çalışabilir nüfusun yüzde 20’nin işsiz olduğunu araştırmalar ortaya koyuyor.

Son iki yılda 3 milyon 600 bin çalışan işini kaybetti.

İşsizlik arttıkça çalışma şartları da ağırlaşıyor bu da iş cinayetlerinin artmasına neden oluyor.

Ayasofya’nın müzeden camiye dönüşmesi kararını TBMM başkan vekili Cela Adan’ın kararı  okumasını yarıda kesen Akp’li ve MHP’li vekillerin ayağa kalkıp  Tekbir getirerek Allahuekber diyerek  mecliste sevinç naralar atanlar.. Sakarya’da ki havai fişek fabrikasında patlama sonucu ölen iş cinayetinin araştırılması için TBMM’ye öneri veren muhalefetin  önergesini reddeden bu Müslüman vekiller, iş cinayetlerini kınama ve protesto etme zahmetinde bile bulunmadılar.

Örgütlü bir hukuk toplumu olmadığımız sürece yarın bugünden daha kötü olacak.

 Boş verin iş cinayetlerini bu işin fıtratında var safları sık ve düzgün tutalım ölüm Allah’ın emri.

Ayasofya camiye dönüştü ezan okunuyor cumayı kaçırmayalım.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums