ERDOĞAN NEREDE İŞÇİLER ORADA

  • 16.07.2019 00:00

 Bu sloganı 10 Temmuz  2019 Tarihinde yapılan Hak-iş’in 14. Genel kuruluna katılan Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan salona girince;önceden organize edilmiş ve  işçilikle alakası kalmamış, profesyonellerin birbirini seçtiği, sözde işçileri temsil eden,  işçi delegeler tarafından  koro halinde “Erdoğan nerede işçiler orada” diye Erdoğan’ı  ayakta alkışlayarak karşılarken..

Hak-iş kongresine davet edilen ve   konuşma yapan Sadet Lideri Temel Karamollaoğlu;asgari ücretin yetersizliği,yoksulluk ve çalışanların fakirleşmesinden,enflasyon ve işsizliği gündeme getirmesi;Erdoğan’ı ayakta alkışlayan güruh  Karamollaoğlu’nu hain diye  yuhalayarak protesto ettiler  ve sonunda divan başkanlığı yuhalayanları ikaz etmek zorunda kaldı.

İnanılır gibi değil.

Celladına aşık olma bu olsa gerek!.

Erdoğan ne konuştu Hak-İş’in genel kurulunda kısa bir göz atalım.

Erdoğan’ın konuşmasını başından sonuna kadar izledim.

İnanır mısınız, Erdoğan  konuşmasının hiç bir yerinde işçi haklarından,çalışanların sorunları,iş cinayetleri,işsizlik,gelir dağılımı bozukluğundan ve yoksulluktan bir cümle söz etmedi ya..

Ama,salondaki atanmış ve  organize edilmiş 300 Genel kurul delegeleri sık sık, ‘Erdoğan Nerede İşçiler orada’ diye,Erdoğan’ı onur ettiler dakikalarca.

Perki Erdoğan ne konuştu..

Konuşmasını iki başlık altında sürdürdü.

Birisi, Merkez bankası başkanını  görevden niçin aldığını kendine göre anlattı.

İkincisi de, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine gelen eleştirilere karşı, muhalefete yönelik bilinen,inandırıcılığı olmayan klişe sözlerdi.

Ama,Hak-iş kongre delegeleri Erdoğan konuşmasını bitirene kadar, hiç susmadılar ’Erdoğan Nerede İşçiler Orada’ diye..

Erdoğan’ın işçiler için ne yaptıklarını da biz hatırlatalım.

Soma’da maden altında can  veren  301 işçinin ölümünü umursamayan bu işin fıtratında var diyen ve maden altında ölen yakınlarının ölümünü protesto eden işçi yakınını, bürokratına tekmelettiren; Kendisini eleştirdiği için  başka bir işçi yakınını kahvede  tokatlayan Muktediri yere göğe sığdırmayan işçilere ne denilir, ‘sınıfına ihanet edenler’  demekten bunun başka  bir tanımı var mı?

*Bu ülke de Akp’nin iktidarı ile her gün 5 işçi ölüyor,7 işçi sakat kalarak iş göremez duruma düşüyor;bunlar kongrede konuşulmadığı gibi, Erdoğan Hak-iş kongresinde ayakta alkışlanıyor.

*Akp’nin 17 yıllık  iktidarında  21 bin işçi cinayet ekonomisi sonucu hayattan koparılmış,kongrede konuşturulmaması gereken muktedir;salona girince delegeler yeri gögü inletiyor ‘Erdoğan nerede İşçiler’ orada diye.

*2019 yılının ilk 6 ayında 840 işçi daha iş kazası altında hayatını kaybetmiş,bir işçi kongresinde bunlar kongrenin  ana gündem maddesi olması gerekirken, bahsedilmiyor bile.

Bu cinayet tablosu ortada iken,Hak-iş delegeleri ve yönetim kurulu  Erdoğan nerede işçiler orada diye tempo tutuyorlar.

Bir de yoksulluk ve işsizlik tablosunu hatırlatalım.

*Nüfusun yüzde biri Milli Gelirin yüzde 54’nün alıyor 20 milyon insan açlık sınırında yaşarken,50 milyon insan yoksullukla boğuşuyor.Akp’e iktidara geldiğinde aynı kesim Milli gelirin yüzde 39’nu alıyordu ama,gelir dağılımı adaletsizliği, konfederasyonun genel kurulunda tartışma konusu bile olmuyor.

*12.5 milyon emeklinin 8 Milyon  325 bini, 2 Bin TL’nin altında maaş alıyor, bu da konfederasyonun kongresinde gündeme gelmiyor.

*8 milyon asgari ücretli açlık sınırın altında ücret alıyor asgari ücret iki bin 20 TL,açlık sınırı iki bin 70 TL ama,Hak-iş’in kongresinde bu da kimsenin aklına gelmiyor.

*Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) verilerine göre, Haziran ayında kayıtlı işsiz sayısı 4 milyon 417 bin olmuş.Mayıs ayında bu sayı 4 milyon 84 bin iken, sadece bir ayda 332 bin 863 kişini işini kaybettiği ortaya çıkıyor.

*İŞKUR’a işsizlik için baş vuran sayı son beş yılda,işsizlik beş kat artmış.

Gerçek işsizliğin 8.5 milyon olduğunu muhalefet partileri ve sarı sendikaların dışında bu rakam sık sık medyaya yansıyor ve muktedir yalanlamıyor,Akp’nin sağ kolu sarı sendikanın konusu bile olmuyor.

Sivil toplumun ansiklopedik  tanımı: “sivil itaatsizliğe dayalı, devlete rağmen örgütlenmiş,askerden arınmış,hak ve özgürlükleri ilke edinmiş; örgütsel potansiyelini ve üretimden gelen gücünü iktidarlara karşı  baskı kuran örgüte, sivil toplum denilir.”

Hak-iş konfederasyonu bu tanıma uyuyor  mu?

Devletin kucağında büyüyen ve kollanan iktidar partisinin parti örgütü gibi çalışan,muktedirin dile getirmediğini dillendirmeyen,iş cinayetleri karşısında basın açıklaması yapma ve  kınama cesaret bile göstermeyen, bir işçi konfederasyonunun  adıdır Hak-iş.

İşçiler ve tüm çalışanlar  yoksullaşıyor,cinayet ekonomisiyle işçiler hayattan koparılıyor bunlar bu ülkeyi yöneten Muktedirin iktidarında oluyor.

Ama, Hak-iş’in Genel kurul delegeleri “Erdoğan Nerede İşçiler Orada” diye salonu inletiyorlar.

Ve Hak-iş kongresine  katılan 300 delegenin tamamının oyunu alarak, mevcut başkan tekrar seçiliyor.

12 Eylül askeri darbesinin getirdiği delege sistemi işçi ile sendika arasında bir duvardır;bu değişmedikçe sendikaların kongreleri profesyonellerin birbirini seçtiği ve sendikalarında birer geçim kapısı olduğu değişmeyecektir.

Muhalefetin rejim karşıtı sayıldığı  bir ülkede, sarı sendikanın böyle bir genel kurulu yapıldı ve işçi sınıfının tarihine de not düştü.

Bizde de bir işçi sınıfı var ama,evrensel anlamda  kültürünün olmadığını, Hak-iş genel kurulu ortaya koymuyor mu?

Bu genel kurulda Hak-iş’in sendikal politikalarını eleştiren ve muhalefetlik yapan  ÖZ-İŞ sendikası,  kongre delegelerinin oy birliğiyle Hak-iş konfederasyon üyeliğinden  ihraç edildi.

Alınan bu karar tartışılmaz, partili  Cumhurbaşkanının sendikasında  muhalefet mi olur.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums