SARAY TEPKİ GÖSTERMİYORSA BESLEME BASIN DA GÖRMÜYOR

  • 21.01.2019 00:00

 Bilgisayarın başına oturdum yazıya başlamadan önce her zaman olduğu gibi rutin internette medyayı tarıyorum elimde kağıt kalem;medyanın gündemine alması gereken  toplumun can alıcı sorunlarına  kim ne kadar yer vermiş veya haber yapmış diye..

Bugünden yarına ertelenemeyecek o kadar sorunlar var ki,ama  bir elin parmakları kadar muhalif gazeteler ve köşe yazarlarının dışında, besleme gazetelerde bunlarla ilgili hiç haber yok.

Tam bir biat kültürü padişahım çok yaşa.

Mahalli seçimler yaklaştıkça Besleme basın Erdoğan’ın gündeme getirmediği hiç bir konuyu görmediği gibi,toplumsal sorunları  haber yapan gazeteleri ve  gazetecilik yapanları  da hedef gösteriyor.

Beslemelerin sürüsüne bereket ama  iki tetikçi patronları olan Mücahit Ören 67 bin kişiden 400 milyon dolar çarpıp  ABD’ye kaçmış ve ABD vatandaşı olmuş,sözde gazeteci  güruhlar  her sabah Erdoğan ve iktidarına  saatlerce güzelleme yaparken,muhaliflerine  etmedikleri hakaret ve iftiradan geçilmiyor..

Bu ay içinde SÖZCÜ  Gazetesine el konulacak ve Kayyım atanacak diyecek kadar  canlı yayında, fütursuzca ileri gidiyorlar inanılır gibi değil..

Ama Sözcü gazetesine el konulması anlaşıldığı kadar Saray’da konuşulmuş gibi,yoksa bu tetikçiler bu kadar sallayamazlar.

Gazeteci geçinen  tetikçi besleme tayfası medyanın yüzde 95’ne hakimler ama aşağıda sıralayacağımız can alıcı ivedi sorunları bir gün olsun manşete çekmek şöyle dursun,haber bile yapmıyorlar.

Bu ülkede ne hukuksuzluk ne de ekonomik bir kriz, işsizlik var;her şey güllük gülistan bu havuz medyasının haberlerini dinler, gazetelerini okursanız.

Besleme basın bunları ne zaman görecek ve yazacak sıralayalım.

* Türkiye uluslararası hukuk sırlamasında 119 ülke arasında 103’cü sırada.

-Muktedir AİHM ve Anayasa Mahkemesinin (AYM) kararlarını yok hükmünde sayıyor.

*Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit:Yargıya güvenin yüzde 30’lara düştüğünü eskiden yargıya güvenin  yüzde 70’lerde olduğunu söylüyor.Bu itiraf başlı başına  bir facia  ülke için,hukukun bay pas edildiği bir toplum felaketle karşı karşıya demektir.Yargıç ve Yargı bağımsızlığı konusunda Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk’un 18-19 Ocak 2019 tarihlerinde iki yazısı T24 ‘de yayınlandı hararetle okumanızı öneririm.

*  Türkiye demokratik ülkeler arasında 167 ülke arasında 110’cu sıraya geriledi..

Ama Erdoğan Türkiye demokrasiyle yönetilen istisnai ülkelerden biri diyor.

* Türkiye 188 ülke arasında basın özgürlüğü sırlamasında ki yeri 155’ci.

*Türkiye dünyada en fazla gazetecinin tutuklu olduğu ülke.

Erdoğan ve onun tetikçi takımı sözde gazeteci tayfası, Türkiye’de tutuklu ve tutuksuz yargılanan gazetecilerin, gazetecilikten yargılanmadıklarını iddia ediyorlar,hem de televizyonlarda canlı yayınlarda.

Akp’nin 16 yıllık iktidarında şuan görev yapan altıncı Milli Eğitim Bakanı görev yapıyor ; bizim neslimizi bozdular dindar ve  kindar nesil yetiştireceğim zihniyeti, ülkeden beyin göçüne dönüşürken, eğitimde ki başarısızlık OECD rakamlarına da yansıdı.

*OECD endeksinde 38 ülke arasında Türkiye 35’nci sıraya demir atmış durumda.

*Ya iş cinayetleri her gün 5 işçinin ölmesi,7 işçinin sakat kalarak iş göremez duruma düşmesi,2018 yılında 1923 işçinin cinayet ekonomisi sonucu hayattan koparılması ve Akp’nin 16 yıllık iktidarında 23 bin işçinin iş kazası altında katledilmesi.İş kazalarında Çin’den sonra dünyada ikinci sırada olmamız tesadüf diyebilir miyiz?

*Gelir dağılımı adaletsizliği toplumun yüzde birinin milli gelirin yüzde 54’nü alması bunun bir haber değeri olmaz mı,kayıt dışına ne demeli.

*17 Milyon insan günde iki dolarla geçinmesi görülmez mi?

*İşsizlik ve enflasyon dar gelirlilerin kabusu olmuş durumda ama hala ekonomik kriz yok bu geçici bir daralma demeleri..İşsizlik yüzde 11’e çıkarak, 3 milyon 788 bine çıktı, enflasyonu yüzde 21 diye  açıkladılar  ama bu rakamın  toplumda karşılığı hiç inandırıcı gelmiyor.

*Havuz medyasının hiç görmedikleri haberlerden biri ise Savunma harcamaları ve bütçesi,bu yıl savunma harcaması yüzde 41 artırılarak 90 milyar TL’ye çıktı ama medya bunu görmedi.

Görmek isteyenler de bu savunma bütçesinin artırılmasını sormadı bile, sorulsa ne olurdu; yandaş medya bu gazeteleri ve gazetecileri vatan haini ilan eder aynı manşetle çıkar ve  hedef gösterirlerdi gerekçeleri de şu;savaş halinde bir ülkede savunma harcamalarının hesabı mı sorulur.

Tarım ve hayvancılık bitmiş durumda 2002 yılına kadar Türkiye, dünyada kendi kendine yeten 7 ülkeden biri iken,bugün 135 ülkeden tarım ürünleri ve canlı hayvan ithal ediyor.

Ekonomisi dışa bağımlı bir ülkenin beka sorunu var diye,tarım ve hayvancılık politikasını,temel hak ve özgürlükleri boğan bir zalimliğin   gündeme getirilmemesi, ne kadar vatanperverlikle bağdaşır acaba?

Yere göge sığdıramadıkları köprüleri,tünelleri ve hava limanlarındaki hazine garantili araç ve yolcu sayısını hatırlatan kaç haber okudunuz havuz medyasında.

Mahalli seçimler yaklaştıkça seçimleri şaibeli duruma düşürecek,sahte adreslerde seçmen kaydırmalar haber yapılmaz mı?

 Bunlardan birisi Niğde’nin Ulukışla ilçesinin  nüfusu bir günde 5 bin 800 den,nasıl  7 bin 300’e çıkıyor ve havuz medyasının bunu görmemesi,tam bir rezalet değil mi?.

Bu sıraladığımız ivedi toplumsal sorunlarımızı besleme havuz medyası görmüyor,çünkü Saray dile getirse haber yapıyorlar,Saray görmüyorsa sözde gazeteci geçinen tetikçi takımının  bu sorunlar umurlarında bile değil.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums