TÜRKİYE REKORLAR KIRIYOR

  • 24.12.2018 00:00

 İş cinayetlerinde Türkiye Avrupa’da birinci Dünyada ikinci.

Türkiye’de cinayet ekonomisi sonucu her gün   5 işçi iş kazası altında hayattan koparılırken,7 işçi de sakat kalarak iş göremez durumuna  düşüyor.

2018 yılının 11 ayında bin 800 işçi, cinayet ekonomisi sonucu yaşamını yitirdi.

Akp’nin 16 yıllık iktidarında 21 bin işçi iş kazasında öldü,buna 2018 yılında ölen işçi sayısı dahil değil.

Türkiye uluslararası Hukuk devleti sıralamasında 113 ülke arasında 103’ncü sırada.

Türkiye Uluslararası basın özgürlüğünde 180 ülke içerisinde 155.sırada yer alıyor..

Türkiye dünyada tutuklu gazeteciler sıralamasında ise  3’üncü  sıraya oturdu.

Türkiye cinsiyet eşitliğinde 149 ülke içerisinde sıralaması 130’cu..

Türkiye dünyada gelir dağılımı adaletsizliğinde 5 ülkeden biri.

Türkiye’de toplumun yüzde biri Milli Gelirin yüzde 54’nü alıyor.

Türkiye’de 17 milyon insan günde 2 dolarla geçiniyor.

Türkiye 2002 yılına kadar Tarım da dünyada kendi kendine yeten 7 ülkeden biri iken, şimdi dünyanın 135 ülkesinden tarım ürünleri ve canlı hayvan ithal eden ülke konumuna geldi.

Türkiye’nin  öyle bir tarım politikası var ki yeryüzüne parmak ısıttırıyor;gübre ve ilacı ilave ederseniz bir buğday üreticisi 8 kilo buğday(buğdayın kilosu 80 kuruş) satıyor bir litre motorin(motorinin litresi 5.5 Tl) alıyor.

Türkiye G 20 Ülkeler içinde bilgisayar parçası olan  Çip üretmeyen tek ülke.

Türkiye bilim kuruluşu TÜBİTAK’a  bütçeden 3 milyar 74 milyon ayırırken, Diyanet Bütçesine 10 milyar ayıran bir ülke, bilim ve teknoloji üretme de,ne kadar başarılı olur?

Türkiye en fazla beyin göçü veren 34 ülke arasında 24.Sırada.

Türkiye’de iyi bir eğitim alan her yüz kişiden 59’u yurt dışına göçüyor.

Türkiye OECD’nin eğitim endeksine göre 38 ülke sıralamasında ki yeri 35’nci.

Uluslararası Öğrenci Değerlendirme(PİSA 2016) verilerine göre;Türkiye 64  ülke arasında Matematikte 45’nci sıradayız,okuduğunu anlamada ise sıramız ise 37’inci olurken,Fen bilimlerinde ki sıramız 41’ci.

ABD’lerinde halkın yüzde 60’ı üniversite mezunu iken,Türkiye halkının  sadece yüzde 18’i üniversite mezunu.

Bu eğitim durumumuzla  ne kadar katma değer yaratırız?

Türkiye’de 30 milyon çalışanın  yüzde 15’i sendikalı,yüzde 5’i sadece  toplu-iş sözleşmesinden yararlanabiliyor,7 milyon insan asgari ücretle çalışıyor.12 Milyon emeklinin ortalama maaşı bin 500 TL.

Türkiye Avrupa’da Azerbaycan’dan sonra en fazla insan Hakları ihlal eden ülke konumunda;bunu  AİHM kararlarından öğreniyoruz.

AİHM kararları Türkiye’deki yasaların üstünde diyerek,toplumdan oy alıp ta iktidara geldikten sonra, AİHM kararları bizi bağlamaz deyip, yargı kararlarını tanımayan,uygulamayan  başka bir siyasetçiye tarih tanıklık etmemiştir.

Türkiye’de 17 bin faili belli ama aydınlatılmamış cinayeti ver.

Yine bir rekor daha bize ait insan hakları ihlalleri konusunda; Cumartesi Anneleri tam 20 yıldır kaybettikleri yakınlarını arıyor ama devlet bu kayıp insanları  bulacağı yerde,gözaltına alıp ortadan kaldırdığı insanların, dağa çıktığını iddia ediyor.Halbuki bu kayıp insanları  devlet evlerinden toplayarak gözaltına alındıklarına dair kayıtları var.

Dünyanın hangi ülkesinde anayasasında  hukuk devleti yazıp ta,muhalefeti rejim karşıtı gören; günlük çıkan ulusal gazetelerin 8’nin aynı manşetle çıktığı ve ulusal 20 Televizyon kanalının da, aynı haberle girip algı operasyonu yapan başka bir ülke var?

İktidara muhalif olan insanların dış güçlerin uşağı,darbeci gibi yaftalandığının başka bir örneğini göstermek mümkün mü?

İnsanların demokratik haklarını aramak için barışçı gösteriler yapmasının,darbecilikle suçlandığı,gazetecilerin ve yazarların,akademisyenlerin  hedef gösterildiği,Türkiye’den başka bir ülke var mıdır?

Türkiye’de hükümetin dış politikasını eleştirmek ve karşı çıkmanın dış güçlerin değirmenine su taşıyor yaftalamasını,hangi  demokratik bir ülkede rastlarsınız?

İşte 2018 yılının son ayının son günlerine girdiğimiz bugünlerde; Türkiye kendi rekorunu kendisi ekarte ederek,rekorlara doymayan yolda hız kesmeden ilerliyor..

Bizim Cumhurbaşkanı bu tablo karşısında Dünya bizi kıskanıyor diyor!.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums