YAFTALANMAYAN KALMASIN

  • 18.12.2018 00:00

 Bu bir talimattır demokrasiden yana olan güçler muktedire teslim olmuyorsa yaftalanmayan kalmayacak,medya özgürlüğünü ve  yargı bağımsızlığını savunan herkes yaftalanmaya hazır olmalı.

Erdoğan demedi mi bir taraf olan bertaraf olur diye.

Bu topraklarda fikri takip yapan  bir medya olmayınca hiç bir şey hatırlanmıyor..

Toplum da hatırlanmayınca  yaftala babam yaftala..

Yerel seçimlere yaklaştıkça Erdoğan tarafından düğmeye basıldı ve ne kadar muhalif olan gazeteci,akademisyen,sivil toplum aktivisti kim varsa  farklı kesimlere suç üretme makinesi devreye girdi.

Yirminin üzerinde televizyon kanalının   aynı haberle girmeleri ile işaret fişeği patlatıldı.

Düşünebiliyor musunuz yandaş sekiz gazete aynı manşetle çıkıyor.

Tek adam rejimine karşı duran muhalif  görüşünü ortaya koyan her kesim,baskıdan nasibini almaya başladı ,yerel seçim iklimi ısındıkça bu dozunu daha da artırarak devam edecek.

Akp’ye muhalifseniz ya PKK’lısınız ya da  FETÖ’cü kaçışınız yok.

Yandaş medya muhalifleri hedef gösteriyor polis operasyon yaparak gözaltına alıyor, talimatla karar veren yargı da  tutukluyor,tutuklu olanın da hayatı kararıyor.

Ülkede öyle   bir korku iklimi oluştu ki,hayat pahalılığından yakınanlara,zamlara karşı çıkanları  barışçı gösteri çağrısı yapanlar bile  terör örgütü ile ilişkilendiriliyor ve hedef gösteriliyor.

Bunların son örneği  FOX TV’nin Ana Haber bültenini sunan Fatih Portakal yandaş kanallar ve tetikçi gazeteciler tarafından günlerdir hedef gösteriliyor.

Yargı mı nerede güldürmeyin insanı.

Selahattin Demirtaş son duruşmasında yargı heyetine üç Akp’li bir HDP’liyi yargılıyor diye yargının durumunu özetliyordu.

Gelelim PKK’lı ve FETÖ’cü operasyonlarına.

FETÖ’nün dershanesine çocuğunu gönderen Bankasya’dan havale çıkartanı işinden gücünden edip açlığa mahkum edeceksiniz ;damadınız ve aynı zamanda Hazineden ve ekonomiden sorumlu bakanı FETÖ’nün okullarında okuyacak bunu görmeyeceksiniz.

Fevtullah Gülen hakkında kitap yazan Mehmet Barlas yandaş medyanın kaptanlığını yapacak,yıllarca Fevtullah Gülen hareketinin temsilcisi olarak öne çıkan ve Gülen’i anlatırken ağzından bal damlayan Hüseyin Gülerce itirafçı olduktan sonra, yandaş medyada yazarlık yaptıracaksınız.

Ya son PKK operasyonlarına ne demeli..

Çözüm sürecinin aktörlerinden  Erdoğan’ın bu süreçte özel ilgi gösterdiği eski HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in tutuklanarak Kandıra ceza evine konulması akıl alır gibi değil..

Şuan görevde bulunan MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Sırrı Süreyya Önder deyim yerinde ise çözüm sürecinde tam bir kankaydı.

Önder İmralı ile Kandil arasında aylarca kuryelik yaptı.

Hatta Önder’in uçak fobisi olduğu için MİT tarafından özel araçla  Öcalan ile Kandile arasında mektup götürüp getirmesini MİT organize etti,bunu  sağır sultan bile biliyor.

Daha önemlisi ise 21 Mart 2013 yılında  Diyarbakır  Nevroz kutlamasına hatırlatalım;Abdullah Öcalan’ın Mektubu  meydana toplanmış  bir milyon insana Sırrı Süreyya Önder’in Türkçe,Pervin Buldan’ın Kürtçe okuması ve TRT kanallarının canlı yayınlaması bir devlet politikası olarak verilmesini nereye koyacaksınız?

Dolmabahçe fotoğrafını ve 10 maddelik ortak  bildiriyi hatırlayan var mı?

Ya Habur’da PKK’lıları on binlerce insanın karşılanması ve davullu zurnalı sınıra yığılması,tarihte rastlanmamış,bir çadır mahkemesinin kurulmasını şimdi hatırlayan var mı,yok. Çünkü fikri takip yapan gazetecilik yok.

Bunların hepsi Erdoğan’ın bilgisi ve talimatı dahilinde oldu şimdi de Sırrı Süreyya Önder terör örgütü  propagandası yapmaktan dolayı; yargıya talimat verildi Önder’e 3 yıl 6 ay hapis cezası verdiler  apar topar hapse attırdılar.

PKK ile iki buçuk yıl birebir görüşmeleri yapacaksınız, şimdi de kalkıp halktan altı milyon oy almış Ülkenin parlamentoda üçüncü partisi  HDP’yi terör örgütünün uzantısı ilan edeceksiniz ,buna kargalar bile güler.

Siz PKK ile görüşürken bunun adı  analar ağlamasın oluyor,başkaları görüşürse terör örgütüne destek veriyorlar  diyerek muhalif olanları yaftalıyorsunuz.

Söylediğinize kendiniz bile inanmıyorsunuz be.

FETÖ’ye gelince Erdoğan’ın sözleri bunlar:Zaman gazetesi ateşin içinde bir çiçek,Fetullah Gülen’e dön artık bu hasret  bitsin,FETÖ elemanlarının devlette kadrolaşmasına karşı çıkanlara; anlı secdeye gelenden,yüzü kıbleye dönenden zarar gelmez diyecek,bugün de terör örgütü ilan edeceksiniz.

Erdoğan 25 Eylül 2018 Tarihinde  Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda FETÖ’yü dünya kamuoyuna bir terör örgütü diye şikayet ederken;bu örgütün yıllık gelirini de açıkladı ve dudak uçuklatan bir rakam verdi FETÖ’nün 750 ile 800 milyon dolar geliri olduğunu söylüyordu..

Ama Türk medyasında bu haber pek işlenmedi  nedense.

Medyada geçen gün bir haber dolaşıma sokuldu;Adalet Bakanı FETÖ’nün bir terör örgütü olduğunu dünya kamuoyuna inandıramadık diyordu.

İnandıramazsınız.

Siz FETÖ’nün bir terör örgütü olduğuna inanıyorsanız neden 15 Temmuz darbe kalkışmasının siyasi ayağını ortaya çıkartmıyorsunuz?

CHP ve HDP 15 Temuz darbesini araştırılması için verdiği önergeyi MHP ve Akp’nin  oylarıyla neden reddediyorsunuz?

Şimdi de kalkmış sizin gibi düşünmeyen,demokrasi ve hukuktan yana olan toplumun farklı kesimlerini PKK terör örgütünün uzantısı ve FETÖ’cü diye yaftalıyorsunuz.

Bunları neden tekrar tekrar yazıyoruz; medya da fikri takip olmadığı için,fikri takip yapanları medya sektöründen uzaklaştırdılar veya hapse  attıkları için yazıyoruz.

Geçmişi ve olaylar medya güncelleyerek haber yapar, siyasetçide üstüne gider çözüm arar,suç var veya yoksa  yargı da kararını verir.      

Yargı bağımsız  olmayınca,basın özgürlüğü de yok olunca her şey tek adamın iki dudağının arasında çıkacak bir sözle; topluma korku havası yaratılıyor, muhalif olanlar önce yaftalanıyor sonra da hedef gösterilerek yargısız infaz ediliyor..

Biat edenlere hatırlatalım, hukuk ve basın özgürlüğü bir ülke de yoksa siz de bir gün yaftalanacaksınız.                                                                                                                     

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums