ŞUURU EVRENSEL HUKUKA KAPALI MUHALEFET

  • 9.02.2018 00:00

 Toplum olarak Evrensel değerler olan; din,hukuk,demokrasi temel hak ve özgürlükleri iktidar veya muhalefet olalım hiç fark etmiyor, hepsini kendimize göre yerli ve milli olarak uyarlamada pek mahiriz.

Neye ilgi duyar onu ele alırsak onu kendimize benzetmede, devlete uyarlamada,milli değerlerimiz diye hamasete dönüştürür,çoğunluk üstünden çoğulculuğu buharlaştırır bireyi de yok sayarız.

Bizde evlere şenlik bir muhalefet var ne kadar Akp’ye karşı  sözde siyaset yapsa da, Erdoğan’ın dış politikada sıkıştığı yerde ve devletin ideolojisinin korunması konusunda anında can simidi oluyor..

Kimden bahsettiğimizi anlamışsınızdır yani ana muhalefet partisi  CHP’den bahsediyoruz.

Sen kalk  Ana muhalefet partisi olarak hem de haklı olarak,Türkiye’de yargı bağımsızlığı yok diye Ankara’dan İstanbul’a Adalet yürüyüşü başlat; içeride ve dışarıda demokratik kamuoyundan destek al, kavurucu çöl sıcaklarında  kitleleri peşine tak ve bir umut ol, herkes için adalet diye haykır..

Bunların hepsi güzelin ötesinde harika ama..

ABD, vatandaşı Rahip Brunson’un iki yıla yakındır cezaevinde tutukluğunu  ev hapsine çevirmesine tepki göstererek Ankara’ya Türkiye’de yargı bağımsız değil diyerek; yaptırım kararı almasıyla ve Akp’nin iki bakanının var ise ABD’deki malvarlıklarına el koyacağını; bu iki bakanın ABD’ye girişini yasaklaması,Türkiye’de yargı bağımsızlığı yoktur yargı talimatla karar alıyor diye açıklama yapması karşısında muhalefet partisi olarak devletçiliğe soyun..

CHP’’e, ABD’nin bu kararına  çok büyük tepki  gösterdi derin devletin fabrika ayarlarına döndü..

CHP,ABD’ye  Türkiye bir hukuk devletidir ve mahkemeler bağımsızdır yargıçlar vicdanlarının sesini dinleyerek karar verir babında, açıklama yapmasın mı?

Şaka değil bire bir böyle olmasa da buna yakın bir açıklama yaptı CHP..

Sormazlar mı adama, daha bir yıl önce Ankara’dan İstanbul’a tam 430 kilo metre yürüyüş yapan,yargı bağımsız değil,talimatla karar veriyor, herkes için adalet diye yollara düşen sen değil misin?

CHP,dikkat ederseniz iki konuda Akp’nin her aldığı kararların altına şartsız imza atmış,mecliste de destek vermiş bir partidir.

Birisi:Akp’nin sınır ötesi askeri operasyonlarına şartsız şurtsuz destek olması.

İkincisi:Kürtlere karşı yapılan her türlü anti demokratik yapılan baskıları,operasyonları ve hukuksuzlukları desteklemiştir.

Erken baskın seçimde  CHP’nin oynadığı rolde bunun göstergesidir..

Yüzde bir oyu bile olmayan Sadet Partisi (SP) ve CHP grup kurdurmasa  seçime sokulmayacak olan, ittifakta yer almasa   yüzde on barajın altında kalacak olan İyi Parti ile  Millet İttifakı yapıp, Ülkenin üçüncü partisi HDP’yi bu ittifakın dışında bırakması bunun somut kanıtı değil mi?

Bugün meclis işlevsiz bir duruma getirilip, ülke Tiranlık bir sisteme geçmesinde  bunun en büyük sorumlusu CHP olmuştur.

Dokunulmazlıklar konusunda Genelkurmayda brifing alarak, HDP’li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılarak  tutuklanması, HDP’li Kürt il ve ilçelerinde belediye başkanlarının görevden alınarak zindanlara atılması ve yerlerine kayyum atanmasının yol haritasını CHP hazırlamıştır.

Devletin bekası,vatanın birliği,milletin tekliği ve devletin ali menfaatleri söz konusu olunca;demokrasi,hukuk, temel hak ve özgürlükler iktidarla muhalefette anında ittifak oluşuyor ve demokrasi ve hukuk  bertaraf ediliyor.

Kısacası Vatan söz konusu ise gerisi teferruattır klişesi hemen devreye giriyor.

ABD,Türkiye’de yargı bağımsız değildir,yargı iktidarın talimatı ile  karar veriyor diye açıklama yapması yanlış mı?Doğru.

Ortada Anayasa Mahkemesinin Mehmet Alta için verdiği karara Erdoğan’ın karşı çıkması sonucu yerel mahkemelerin tahliye kararını beş ay sonra uyması ortada duruyor, bunu unuttunuz mu?

CHP,Türkiye bir parti devletine dönüştü, yargı yürütmenin hatta tek adama Erdoğan’a bağlandı diye yeri göğü inletmiyor mu?

Sen bir muhalefet olarak ABD’nin Türkiye’de yargı bağımsız değildir sözünden, niye rahatsız oluyorsun?

İçeride senin söylediğin yargı bağımsız değil, sözü dışarı da duyulmuyor mu?

Bizim  yeryüzüne değil de içe dönük konuşan bir toplumsal  kültürümüz var.. Romanları çok satan yazarlarımızdan Ahmet Ümit yandaş bir medyaya verdiği söyleşi de; ben ülkemi dışarıda eleştirmem dediği gibi..İçeride eleştirirseniz  dışarıda duyulmuyor sanki!.

Uluslararası basın,hukuk ve eğitim kuruluşların içinde yer alan ülkenin tablosu her şeiy ortaya koymuyor mu?

Türkiye dünya da hukuk devleti sıralamasında 112 ülke içinde 99’u sırada olması, yargının bağımsız olmadığını, göstermiyor mu?

Türkiye basın özgürlüğü sıralamasında 180 ülke arasında 157. sırada olmasına ne diyeceksiniz?

Bir başka çarpıcı rakam da Eğitim tablomuz,OECD’ye  üye 38 ülke arasında Türkiye’nin  sıralaması 36’da gösteriyor ve  sondan ikinciyiz.

İşin tuhaf yanı CHP  ana muhalefet olarak yukarıda verdiğimiz uluslararası kurumların verdiği sıralamayı, sık sık medya ve  kamuoyunun önünde  paylaşır olması?

Gerçekten CHP’nin politikasını anlayan varsa bir adım öne çıksın.

Siz evrensel hukuka şuuru kapalı bir siyasete izlerseniz;Erdoğan’ın tek adam sistemini desteklemiş olursunuz?

Erdoğan daha dün Akp’nin 5.kadınlar kolları genel kurulunda 25-30 kanaldan canlı yayında; HDP’ye oy veren 6 milyon seçmene ve HDP’yi Meclise gönderenler bunun bedelini ağır ödeyecek, diye açıkça tehdit etmedi mi?

Bunu kimden cesaret alıyor Erdoğan?

 CHP’nin demokrasi ve hukuk konusunda paradoks politikalarından ve evresel hukuka şuuru kapalı siyasetinden.HDP milli iradenin sonucu değil mi?

Hukuku ve demokrasiyi yerli ve milli değerlere bükerek, yargı kararlarını devletin ali  menfaatlerine uyarlamaya kalkarsanız;sittin sene iktidar olmak şöyle dursun çok  yakında uzak değil Ana muhalefet kimliğinizi de  kaybedersiniz.

Muhalefet olarak yargıya  evrensel  hukukun değerleriyle  bakmıyorsanız, neden CHP’yi halk iktidar yapsın?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums