Fabrikalar okullar kapatılmadı ama OHAL ile neler oldu neler

  • 25.05.2017 00:00

 Yazıya başlık attığımız konuya döneceğim..

Kısa ülke gündemine bir hatırlatma babında girelim neler olmuş;Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’den eli boş dönmesi, özellikle Beyaz Saray’ın yeni sahibi Trump’ın  Suriye’de Kürtlere yönelik politikası Ankara’nın terör örgütü dediği, ABD’nin ise mütteffik diye savunduğu YPG’ye hatta  ağır savaş silahlarıyla desteklemesi, Cumhurbaşkaını ve  heyetinin ezberini bozarken,Erdoğan ABD’ye biz kendi göbeğimizi kendimiz kesceğiz diyerek tepki göstermeye itmiştir.

Bir başka canalıcı vahşi olay  tüm dünyayı tedirgin eden terörün bunda İngiltere’yi vurması ve 22 masum insanın ölmesiyle; terörün tüm dünyayı ahtobot gibi sardığnı görüyoruz.İngilteredeki katliamı ise   IŞİD terör örgütü üstlendi.

OHAL’e dayandırılarak muhalif basına baskılar hız kesmeden sürüyor,Cumhuriyet Gazetesinin internet sayfasının genel yayın yönetmeninin tutuklanmasından sonra, Sözcü Gazetesinin internet sayfasını düzenleyen 3 gazetecinini gözaltına alınması ve muhtemelen tutuklanacaklar..Bu gelişmelerin hepsi OHAL ile muhalif olan medyaya ve demokrasi güçlerine  yapılanlar  olağan bir duruma geldi.

KHK’lerle kamudan, yargısız infaz sonucu  işlerinden uzaklaştırılan iki akdemisyenin açlık grevi yapmaları sonucu  gözaltına alınmaları, temel hak ve özgürlüklerin ihlali değil mi?

Bunları hatırlattıktan sonra biz konumuza dönelim:

TÜSİAD Yüksek İstişare toplantısına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iş adamlarının  OHAL’in kaldırılmasını dile getirmeleri Cumhurbaşkanını çok öfkelendirdi,’kusura bakmayın biz OHAL’i milleitmizin huzuru için sonuna kada uygulayacağız’ diyerek, OHAL’le yaşamaya alışın mesajını yüksek perdeden verdi.

21 Mayıs 2016 yılında AKP’nin genel başkanlığına tekrar Partili Cumhurbaşkanı olarak seçilen  Erdoğan’ın  seçilmesiyle, fiilen partili cumhurbaşanlığı sistemine de geçmiş olduk...

Ama nasıl bir uygulama olacak orası muamma.

Bu arada ıskalamadan  hatırlatalım 13 üyeden oluşacak  6’sını Partili  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın atadığı ,7’sini de AKP ve MHP milletvekillerinin parlamentoda seçtiği HSK’nun üyeleri de belli oldu ve yargının  siyasallaşarak yürütmeye bağlandığının bu da bir tescili.

AKP kongresinde Partili Cumhurbaşkanı olarak  Erdoğan’ın en dikkat çeken konuşması;TÜSİAD’a gönderme yaparak fabrikalarınız mı çalışmıyor,okullar mı kapalı? Siz OHAL’den niye şikayetçisiniz diyeerek sitem etmesi,toplum olarak özellikle de muhalif olan demokrasi güçlerini  daha da zor günlerin beklediğinin mesajını veriyordu.

Partili Cumhurbaşkanlığına geçmekle kuvvetler ayrılığı kuvvetler birliğine dönmüş ve Tiranlık bir sistemimiz başlamış oldu.

OHAL’den sonra neler oldu ve olması gerekenler niye olmadı, şimdi onları sıralyalım!..

15 Temmuz darbesinin siyasi ayağı niye ortaya çıkartılmıyor?

Yoksa Anamuhalefet partisinin ortaya attığı 15 Temmuz darbesi kontrolü bir darbe mi?

Darbenin siyasi ayağı çıkartılmadığına göre bu iddia haklı olarak gündemde yerini koruyacaktır.

Bu anahtar soruların tek bir  muhatabı var o da  Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır?

On ay geriye doğru siyasi yaşamımızı  bir sardıralım;15 Temmuz darbesinin ardından 20 Temmuz da  OHAL ilan edildi ve gerekçeleri de bu FETÖ’cü darbecilerin devlette kadrolarından temizlenmesi gösteriliyordu ve hatta OHAL’i üç ay sonra kaldırılacağını sözünü vermişlerdi,16 Nisan referandumunun OHAL’in gölgesinde yapılmasına kesinlikle karşı çıkıyordu Bşabakan Yıldırım..

Daha da ileri giderek OHAL ile devletten FETÖCÜ’leri temzilemenin tek yolu OHAL’dir başka bir sistemle temizliyemeyiz diyorlardı..Aradan geçen zaman için de ne OHAL kaldırıldı,ne de darbenin siyasi ayağı ortaya çıkartıldı.

Nedense 15 Temmuz darbesinin siyasi ayağın ortaya çıkartılması şöyle dursun;bu darbenin birinci muhatabı olan iki bürokrat TBMM’de kurulan darbe komsiyonununa ifade vermeye gelmedi,gelmedi demek doğru değil gönderilmedi.Kim di bunlar, MİT müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulisi Akar.

-Peki bu darbeinin muhatabı kamudan ihraç edilen 150 bin memur ve bürokrat mı,ihraç edilenlerin 42 bini tutuklandı.

-Darbenin muhatabı OHAL’den sonra tutuklanan aylardır cezaevlerinde yatan tutuklu  157 Gazeteci mi?

-OHAL ile Kapatılan 200 gazete,televizyon,dergi,radyo ve  ajans mı?

-Üniversiteden uzaklaştırılan 4 bin 500 akdemisyen mi?

-Kapatılan 6 bin dernek mi?

-Halen cezaevleirnde tutuklu olan 2’si eşbaşkan  13 HDP milletvekili mi?

-Kürt il ve ilçelerinde seçimle göreve gelmiş görevleirnden alınarak, tutuklanan yerlerine kayyum atanan, 85 Belediye başkanları mı?

Partili Cumhurbaşkanlığına geçtikten sonra Erdoğan ne mazeret gösterecek,önceden demokrasinin kuvvetler ayrılığı bizim önümüzde engel diyordu?

Şimdi kuvvetler ayrılığı kuvvetler briliğine dönüştü!.

Erdoğan ve ekibi demokratik yeryüzüne muhalefeti yok sayan, medyası özgür olmayan bir ülkeyi nasıl demokratik diye tanımlayacak, çok merak ediyoruz?

Partili Cumhurbaşkanı OHAL geldi yürüyüş,grev,direniş,gösteri,toplantı  gibi ıvır- zıvır ortadan kalktı diye övünmüyor mu?

Yukarıdaki tabloya baktığımızda OHAL; millete huzur değil,muhalif olan kesimlerin üzerinde demokrasinin kılıcı gibi sallanan,vatandaşın demokratik haklarının önünü kesen,yargıyı baypas eden, özgür medyayı baskı altına alıp,mesleklerini icra etmek isteyen gazetecileri tutuklama argümanı olarak, kullanıldığı tartışmasız bir vakadır.

Ekonomik göstergelerin olumsuz sinyal vermesi,yabancı sermayenin kaçışı, turizmin dibe vurması,işsizliğin artması  OHAL ile gelen,demokrasiden ve hukuktan uzaklşmamızın sonucu değil mi?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums