HAK-İŞ EVET ÇAĞRISI YAPIYOR İŞ CİNAYETLERİ REKOR KIRIYOR

  • 3.02.2017 00:00

 Evet çıkarsa iş cinayetleri duracak mı?

Yazıya hazırlık yapmak için bilgisayarımın başına oturdum..

Ne yazacağım konusunda da nettim..

Toplum olarak  siyaseti niye bu kadar çok meraklıyız üstüne yoğunlaşmış, yazının çerçevesini de  kafamda   çatmış,sadece içini dolduracaktım..

 Yazıya başlamadan internette kısa bir tur atıp yazıya öyle başlayayım dedim. 

Hürriyet gazetesinin internet sayfasına girdim bir de ne göreyim;Mermer Fabrikasında iş cinayeti:2 işçi yaşamını yitirdi. Ölen iki mermer işçisinin  cinayet  videosunu  koymuşlardı siteye..Hemen Videoyu tıkladım ama  bu vahşeti fazla izleyemedim içime  bir ateş  düştü yüreğim parçalandı.. Yalnızca bu vahşi haberi ve videoyu sosyal medya hesabımdan hemen paylaştım ama bir şeye dikkat çektim, lütfen çocuklara izlettirmeyin diye yazdığımı hatırlıyorum, bu haberi paylaşarak sayfadan çıktım ve yazının konusunu  değiştirdim.

Bu iş cinayeti,Sivas-Erzincan Karayolu üzerindeki Organize Sanayi Bölgesinde Fabrikada çalışan Fatih Demir ve Sinan Almacı,iddiaya göre taşıyıcı kasnağın kırılması sonucu büyük boyutlardaki mermer blokların arasında sıkışan işçiler,hastaneye kaldırılıyor ama  iki mermer işçisi kurtarılamayarak öldükleri haberlerine yer veriyordu.

Bu kazanın olduğu gün 1 Nisan’da Hak-iş Genel Başkanı Mahmut Arslan sosyal medya hesabından işçilere referandumda Evet demeleri için çağrı yapmış: “Evet çıkarsa yeni anayasa ile taşeron  emekçilerin,geçici ve mevsimlik işçilerin sorunlarının çözümü konusunda daha hızlı yol alınırmış.”

AKP’e her seçimde  sayıları binlerle ifade edilen bu taşeron işçilerine  kadro verme sözüyle yola çıkıyor ama seçimden sonra unutuyor. 

Taşeron işçi sezonunu bu defa  işçilerin sözde temsilcisi Hak-iş  başlattı, muhtemelen de sipariş üzerine başlatmıştır.

İş cinayetleri rekor kırıyor Hak-iş konfederasyonu  Başkanı ise referandumda işçilere Evet demeleri için sosyal medya hesabından çağrı yapması, size manidar gelmiyor mu?

Arşivime daldım ve iş cinayetleri üzerine yazılarıma bir göz attım..

Her beş yazımdan birinde mutlaka bu iş cinayetlerine yer vermişim..

Akp’nin 15 yıllık iktidarında cinayet ekonomisinin sonucunda  18 bin işçi ölmüş..

İş cinayetinde Çin’den sonra dünya da ikinci sıradayız.

Türkiye’de yılda iş cinayetlerinde ölen işçi sayısı bin 200, 28 AB ülkesinde  ölen işçi sayısının tam 7 katı..

Ama bu sayıyı işçilere referandumda Evet çağrısı yapan sözde sendikacı da çok iyi bilir.

Türkiye’de her gün 3 işçi ölürken 6  işçi de iş göremez duruma düşüp sakat kalıyor.

Bu vahşi tablo ortada ama Türk-iş ve Hak-iş konfederasyonları ve bu konfederasyona bağlı bir kaç sendikanın dışında, diğer sendikalar  Kongreleri ve Genel kurulları AKP’nin il ve ilçe kongreleri gibi geçiyor.

Cumhurbaşkanı OHAL ile grev, direniş ,miting, yürüyüş ve gösteri gibi ıvır-zıvır yok oldu diyor..

Bu sendikalar OHAL’in kalıcılaştırması anlamına gelecek  referandumda işçilere Evet vermeleri için  çağrıda bulunuyorlar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan OHAL üç ay değil on iki ay uzatılsa bize yetmez diyor, Hak-İş’ten OHAL  demokratik haklarımızı kullandırmıyor diye bir açıklaması yok.

Hakkını teslim etmek lazım Erdoğan iş cinayetleri konusunda  açık söylüyor; bunlar işin fıtratında var diyor ama sendikalardan DİSK,KAMU-SEN ve  KESK’in dışında bir tepki gösteren yok.

Mevcut çalışma Bakanı referandumdan sonra kıdem tazminatları konusunda; paydaşlarımızla masaya oturup görüşeceğiz diye,kıdem tazminatını kaldırackalarına dair işaretler veriyor kameralarının önünde ama  Hak-iş ve Türk-iş ten bir tepki gelmiyor.

OHAL’den sonra Kamudan 120 bin insan KHK’lerle işten uzaklaştırılmış ortada yargı kararı yok..

Türk-iş ve Hak-iş bir basın açıklması zahmetinde bile bulunup; 15 Temmuz darbesinin siyasi ayağa niye ortaya çıkartılmıyor diye AKP’ e hükümetine sormuyor?

AKP’de bakanlık yapmış partinin kurucusu Abdullatif Şener, Akp’e hükümetini eleştirenlerin iş değil,can güvenliği yok diye bağırıyor  ama bu iki konfederasyona bağlı sendikacılar Erdoğan’ı ve bakanları ayakta alkışlıyorlar..

İşçilere referandumda Evet çağrısı yapan Hak-iş Genel Başkanına soruyoruz: İş cinayetleri karşısında nasıl sessiz kalıyorsunuz, ölen işçilerden kesilen aidatlarla evinize ekmek götürüyorsunuz ,gözlerinize nasıl  uyku giriyor, sizde hiç mi vicdan yok?

 “Referandumdan Evet çıkarsa işçi ölümleri durdurulacak mı?”

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums