Reina katliamı nefret suçlarının tezahürüdür

  • 2.02.2017 00:00

 2017 yılına daha şafak atmadan bir eğlence kulübüne yapılan silahlı saldırı sonucu 15’i yabancı uyruklu olmak üzere 39 kişinin öldürüldüğü,5’i ağır 65 kişinin yaralanmasıyla  uyandık .

Katliam Beşiktaş’ta bulunan ünlü eğlence kulübü REİNA’da gece saat 1.30’da  olmuş.

Katil veya katiller NOEL BABA kıyafetleriyle ünlü eğlence mekanına girmiş ve otomatik silahla içeride eğlenen  600 veya 700 kişi tahmin edilen kalabalığın üstüne rastgele kurşun yağdırmışlar.

İnsanlıktan kopmuş katil veya katiller nasıl bir vicdansızlık ki tanımadığın hiç bir hüsumetinin olmadığı insanları tarıyorsunuz?

Gerçi bu katliam çağıra-bağıra geldi ama yetkililer bunu çok önemsemedi.

 Yıllardır müslüman bir ülkede NOEL mi kutlanır diye işyerlerini tehdit edenler,yabancı düşmanlığı yapıp,NOEL karşıtı dizi çevirenler,NOEL BABA kıyafetleriyle NOEL karşıtı sokaklarda gösteri yapıp, Noel Babanın kafasına silah dayayanlar, NOEL’i  kutlamak isteyenleri hedef gösterenler, nefret suçuyla yargılanması gerekirken,bu yapılanlar gösteri hakkı olarak görüldü..

Ama demokrasi ve hukuktan yana temel hak ve özgürlükleri savunanların sokağa çıkmaları; hatta bir basın açıklamaları bile güvenlik nedeniyle engellendi.

Mülüman mahallesinde salyongoz böceği satılır mı,Müslüman bir toplumda Noel kutlanır mı zihniyetinin tezahürüdür Reina katliamı.

Biat Kültürüne karşı gelen, çoğunluk gibi değil de,çoğulculuk ilkesiyle hareket eden farklı yaşam biçimini seçenlere  yapılmış bir saldırının sonucudur, Reina katliamı.

Benim gibi yaşamayana ve inamayana yaşam hakı tanımam diyen ırkçı,dinci ve mezhepçi, yabancı düşmanlarının, saldırısının adıdır  Reina katliamı.

Dindar ve kindar nesil yetiştrmeliyiz diyen bir zihniyetin dışa vurmasıdır Reina katliamı..

Türk,müslüman ve Sünni olmayanlara karşı işlenen nefret suçlarının toplamıdır Reina katliamı..

6-7 Eylül olayları,Kahramanmaraş katliamı,Sivasta yakılanlar,Roboski’de savaşa uçaklarıyla hayattan koparılan, kemikleri etraftan toplanarak poşetlerle cesetleri annelere paylaştırılan  Kürt çocukların faillerinin ortaya çıkmamasının sonucudur, Reina katliamı.

Bir eski milletvekili ve Rize Belediye Başkanlığı yapmış oğlu da AKP’den milletvekili olan Şevki Yılmaz nefret suçu işleyerek, 6 milyon oy almış bir partinin mensuplarını hedef gösteriyor:MİT,HDP’lilere suikast yapmalı diye çağrıda bulunuyor ama savcılar devreye girmiyor..Cumhuriyet Gazetesinin çaycısı Erdoğan buraya gelirse ona çay vermem dediği için tutuklanıyor.

Raine katliamının görünenden çok görünmeyen  bir derinliği bu topraklarda.

Caminin dışında başka bir ibadet yerini tanımayan,ruhban okulunun açılmasını istemeyen,ana dilde eğitime karşı olan, Cem evlerini ibadet yeri olarak kabuletmeyen,yabancı düşmanlığı yapan;herkesi müslüman,Türk ve Sünni görenlerin  ortak düşman olarak seçtikleri eylemin adıdır Reina katliamı.

Çoğulcu kültürü kabul etmeyen, insan odaklı konuşmayan,insanları din,ırk ve mezhep üzerinden tanımlayanların yaptıkları eylemin sonucun  adıdır Reina katliamı.

Hukuk kurallarının silsilesine  yabancı olan,aracı ve ölçüsü insan olmayan,çoğulcu kültürü yok sayan,yabancı düşmanı olan, çoğunluk üstünden güç devşiren   toplumların yaşadıkları katliamlardan biridir Raina katliamı.

İnsan kanı değil de, Müslüman kanı akıyor diye sokakta nara atanlar, Raine katliamını protesto etmek için sokağa çıkıp siyasilerin istifasını, katillerin bulunmasını isteyecekler mi?

OHAL demek Türkiye’de hukuksuzluk demektir.

Hukuktan uzaklaşarak devleti yönetemezsiniz,sorunları çözemez ve  önlem alamazsınız!..

Bu ülkeyi yöneten siyasiler bu katliamlardan sorumlu değil mi, neden istifa etmiyorlar veya ettirmiyorlar?Çünkü devleti yönetenler Hukukun evrensel ilkeleriyle yönetmiyorlar nokta.

Yetkililer açıklama yaptı güvenlik zafiyeti yok  ama  39 vatandaşımızı kaybettik.

Hesap sorulmayan toplumlarda bunlar çok çabuk unutulur olan ölenlere olur, acısı yakınlarında kalır.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums