DİKTATÖRLERİN TARİHİNDE KOALİSYON YOKTUR

  • 31.10.2015 00:00

 1 Kasım seçimleri yaklaştıkça Erdoğan’ı ve AKP’nin kurmaylarını korku sarmış gibi.

Araştırma şirketlerinin anket sonuçlarına göre ;1 Kasım seçimlerde AKP’nin Erdoğan’ın istediği dört yüz milletvekilini  çıkartması şöyle dursun,  tek başına iktidar olması bile  mümkün değil ve kısacası 7 Haziran seçimlerinden farklı bir sonuç çıkmayacağını gösteriyor, bu da  koalisyon demektir.

1 Kasım seçim sonuçları ortaya çıkmadan AKP’liler  tek başına 1 Kasım da  iktidar çıkmazsa halkı üçüncü seçimle tehdit ediyorlar,koalisyon sendromuna yakalanmış gibiler.

Peki neden koalisyondan korkuyorlar,neden halkın iradesine saygı duymuyorlar?

Hani milletin iradesi,  başımızın üstünde yeri var diyorlardı?

Hani seçimle geldik seçimle giderdik diyordunuz?

Hani Sandık demokrasinin namusuydu?

Görünen  o ki Erdoğan’nı korkutan  17/25 Aralıkla yolsuzluk ve rüşvet operasyonudur.Erdoğan’ın  tek çıkış yolu yargıdan kurtulmak için AKP’nin tek başına iktidar olmasıyla mümkündür ama unutmasın o da geçicidir.

 Nasıl bir koalisyon kurulursa kurulsun Erdoğan’ın yargıdan kaçma gibi bir lüksü yok.17/25 Aralık Erdoğan’ın devlete yaptığı sivil bir darbe olarak ülke tarihine not olarak  düşmüştür.

Erdoğan muhalefeti sindirme ve özgür bir medyaya hayat hakkı tanımamanın mücadelesini canhıraş veriyor.

Onun için 17/25 Aralık’tan bu yana Erdoğan İpek-Koza grubunu şirketlerine ve Kanal Türk,Bugün televizyonlarına ve gazetelerine yaptığı hukuksuz  darbe ile işgal edip “kayyum”a teslim etmiştir.Toplum olarak askeri darbelerde bile böyle bir vahşet ve hukuksuzluğu yaşamadık.

Seçimle gelmiş bir iktidarın, muhalefeti iktidar kadar meşru gören bir anlayışı olsa özgür medyadan korkar mı?

Koalisyonlar  demokrasilerde ülkeyi yönetmenin demokratik bir yönetim biçimidir.

Koalisyon kuranlar yetkiyi paylaşanlardır.

Koalisyon yönetimlerini  demokratik  hukuk toplumlarında görürsünüz.

Muhalefeti rejim karşıtı gören, demokrasinin kuvvetler ayrılığı önümüzde engel diyen,özgür medyadan tedirgin olan bir zihniyet yetki paylaşımı yapar mı?

Koalisyondan kimler tırsıyor, Rusya’da Putin, Azerbaycan da Aliyev ,Türkiye’de de  Erdoğan gibi muhalefeti rejim karşıtı gören, özgür medyaya hayat hakkı tanımayanlar.

Koalisyonla yönetilen ülkelerde demokrasi gereği,muhalefet iktidar kadar meşrudur ve medya özgürlüğü olmazsa olmazlardandır.

“Her ülkede mutlaka bir iktidar vardır ama her ülke de özgür medya ve muhalefet yoktur.”

Evrensel hukukun ipiyle devlet aklını bağlamazsanız, bireyin ve toplumların ne can güvenliği olur ne de mal güvenliği.

Diktatörlerin tarihini araştırdığımızda koalisyonlar göremezsiniz.Hele cami ile  kışla üzerinden siyaset yapanların koalisyonları içselleştirmesi imkânsız gibi bir şey.

Koalisyona karşı olanlar  isterse seçimle gelsinler bunlar tekçi ve çoğunlukçudur.

Çoğunluk kavramından rahatsız olurlar, birey ve azınlık haklarına saldırırlar  kendileri gibi düşünmeyenlere karşı her türlü yaftalamayı yaparlar, bugün Erdoğan’da bunu yapıyor.

Sandıktan tek parti iktidarı çıkmazsa siyasi istikrar olmazmış, Almanya otuz yıldır koalisyonla yönetiliyor peki bu nasıl oluyor?

Koalisyonlarda keyfilik olamaz.Erdoğan’ın korkusu kurulacak bir koalisyon hükümeti hem saltanatını kesecek, hem de 17/25 Aralık’ta devlete yaptığı darbenin yargı önünde hesabı sorulacağını adı gibi biliyor.

Koalisyon hükümetinin kurulduğunu, Yargının bağımsız ve tarafsız olduğunu ve yargı kararlarının uygulandığı bir yerde Kaçak Saray’ın sahibinin düşeceği durumun psikolojisini düşünün.

Kurulacak bir koalisyon hükümetinde Erdoğan’ın siyasi kariyerinin sonu olacak.

Koalisyon hükümeti görevde olsa, Erdoğan’ın, böyle keyfi hareket etmesi ve kendine muhalif olan medyayı susturmaya kalkması ve el koyması mümkün mü; istemediği bankanın anahtarını masamda istiyiyorum diye bilir mi?

Diktatörleri eleştirmeniz ve muhalefet etmeniz bir yana; onu sevmeniz yetmez ona tapacaksınız;taptığınız diktatörü her gün hatta her saat başı her ortamda öveceksiniz, eğer ülkenin başından giderse ,ülkenin bölünüp parçalanacağını,vatan hainlerinin ülkenin başına geçeceği propagandasını sürekli güncelleyeceksiniz. Havuz medyası da bunu yamıyor mu?

1 Kasım seçimleri Türkiye’nin yol ayrımı olacak; ya demokratik bir düzene geçmek için AKP’yi sandığa gömerek yol alacağız, ya da Erdoğan’ın yolsuzluğunu ve rüşvetinin üstü körlenecek ve faşizme giden milli bir başkanlık yolu açılacak.

Başka bir alternatifi yok.

Beni başkan yapmadığınız  diye  Erdoğan Kürtlere savaş açarak,7 Haziran seçimlerinden sonra ülkeyi   kaosa sürükledi.

Ülke koalisyonla yönetilseydi;IŞİD gibi bir terör örgütü birinci derecede bizim için tehlike değil demeye Erdoğan cüret edemezdi.

Ülke koalisyonla yönetilseydi, Davutoğlu Ankara’da 102 kişiyi canlı bombalarla paramparça eden, IŞİD terör örgütü üyelerinden 18 kişiyi takip ediyorduk ama Türkiye bir hukuk devleti olduğu için, eyleme geçmediğinden dolayı müdahale edemiyoruz yalanına baş vurabilir miydi?

Ülke koalisyonla yönetilseydi,Reyhanlı’da arabalı bir bombalı saldırıyla  52 vatandaşımız paramparça edilebilir miydi,Roboski’de 34 Kürt vatandaş askeri savaş uçaklarıyla bombalanır mıydı, Suruç’ta 33 gencin canlı bombayla katledilmesi mümkün müydü? Ya Ankara’da 102’i barış sever hayattan canlı bombalarla kopartabilirler miydi?

Ülke koalisyonla yönetilseydi,  Soma da maden ocağında 301 işçi iş kazası adı altında  cinayet ekonomisiyle madende ölürler miydi;yakınının madenden  çıkartılmasını bekleyen kişi  Erdoğan’ı protesto ettiği  için Erdoğan tarafından tokatlanır mıydı?

Ülke koalisyonla yönetilseydi, AKP’nin 13 yıllık iktidarında 16 bin 315 işçi cinayet ekonomisiyle hayattan koparılıp toprağa verilir miydi?

Onun için en kötü koalisyon en iyi diktatörlükten çok çok iyidir.

Koalisyonla yönetilen ülkelerde hükümetler muhalefete, yargıya, medyaya ve parlamentoya hesap verir.

Böylesi bir sorumluluk Erdoğan’ı bozacağı için koalisyona karşı çıkıyor.

1 Kasım seçimleri  demokratik bir Türkiye için kaçırılmaz bir fırsat.

Erdoğan bana diktatör diyorlar ama her şeyi de yazıp çiziyorlar ve yayınlıyorlar diyordu!.

İpek Koza şirketlerine ve medyasına yaptığınız, darbe  diktatörlüğünüzün belgesi değil mi?

Eğer 1 Kasım’da Erdoğan’ı indiremezsek,Erdoğan kendine muhalif olan toplumun her kesimine yağmurlu havada su vermediği gibi, fırıncılara da ekmek sattırmaz.

1 Kasım genel seçimlerinin özgürlükler için son fırsat olduğunu, demokrasiden ve özgürlüklerden yana olanlar unutmasın.

                                                                                              

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums