SENİ BİR DAHA YENECEĞİZ

  • 27.08.2015 00:00

 Erdoğan erken seçim diyen muhaliflerine  bir tarihte  ‘yenilen güreşçi güreşe doymaz’ diyordu..

Şimdi 1 Kasım’da seçim yapılması konusunda 7 Haziran seçimlerinin üzerinden üç ay geçmeden, koalisyon hükümetlerine karşı çıktığı için; erken seçim kararı aldı ama Erdoğan şunu bilsin ki, bir daha yenilgi tattıracağız ona.!

Türkiye siyasal tarihinin en erken seçimini yapıyor.

Erdoğan,AKP hangi partiyle koalisyon kurarsa kursun 17/25 Aralık yolsuzluk operasyonundan kurtulamazdı, bunu bildiği için erken seçime götürdü  ülkeyi yargılanmamak için..

Hani sandıktan çıkan sonuca demokrasi gereği herkes kabullenmek zorunda diyordunuz?

Hani sandık demokrasinin namusydu!

Hani Milletin iradesi her şeyin üstündeydi?

Muhaliflerin seçmeni aşağılanmasına göbeğini kaşıyan adam, bidon kafalılara,Necip Türk milleti gereken dersi veriyordu?

Şimdi AKP’nin parti müftüsü ve hukukçu anayasa profesörü AKP’yi iktidardan düşürenlere “ırgatlar”,”döküntü” diye aşağıladıkları, sizi 13 yıl iktidara taşıyan aynı millet değil mi?

Milletin iradesiyle geldiler ama milletin iradesiyle gitmemek için, her türlü demokratik değerleri Ve teamülleri yok sayarak tekrar seçime gitmeye karar verdiler.

1 Kasım erken seçim kararının alınmasının arka planını irdelediğimizde;7 Haziran seçim sonuçlarına giden süreci ve Erdoğan’ın hayalleri nasıl yok oldu bunun izini sürelim.

Erdoğan’ın birinci yanlışı 2010 yılından başlayarak AB’den uzaklaşıp  dinci,ırkçı ve mezhepçi  bir yolu seçerek, Müslüman Kardeşlerin yoluna girmesi ve Mursi ile Suriye’de Sünni bir ittifak yapmaya kalkması.

Benim neslimi bozdular dindar nesil yetiştireceğiz demesi.

Reyhanlı’da 52 Sünni vatandaşım şehit oldu demesi.

Kemal Kılıçdaroğlu Alevi ama Aleviyim diyemiyor diyerek meydanlarda Kılıçdaroğlu’nu yuhalatması.

Yargı kararlarını yok sayarak uygulatmaması ve yargıyı yürütmeye bağlaması.

17/25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu kendisine yapılmak istene darbe olarak algı operasyonu yaptırması.

Çözüm sürecinin başlatıp Kürt sorununu çözeceğim diyerek yola çıkıp, oylarının düşmesi görünce barış masasını devirerek Dolmabahçe mutabakatını yok sayması..

İçinde hukuk olmayan  sadece seçime dayalı bir sandık argümanı olan  demokrasiyi savunur olması.

Demokrasinin kuvvetler ayrılığı önümüzde engel demesi.

Muhalefet olacak ama beni iktidardan uzaklaştırmayacak.

Kendisini zorlayan ve partisini iktidardan düşüren HDP’yi kastederek  bu bir uluslararası proje partisi ve Demirtaş’ı parlatmaları tesadüf değil diyerek suçlama yapması.

HDP bizim 2023 hayalimizi yıktı.

Medya olacak ama benim hoşuma giden haber ve yorumlar çıkmayacak demeye varan çıkışları.

Kendine muhalif olan medya patronlarına vergi operasyonu yaparak, yarım asra  yakın gazetecilik yapan gazetecileri işten attırması..

Daha vahimi, Cumhuriyet tarihinde ne tek parti döneminde ne de asker darbelerde oldu,ilk defa yargı mensuplarını kararlarından dolayı  tutuklattırmaları.

Özel hayata müdahale etmesi alkol den şikayetçi olurken,Dolmabahçe ofisimden bakıyorum Kadıköy vapurundan inen kadınların kıyafetlerinden memnun olmadığını söylemesi.

Bu baskı ve birikim toplumun genç dinamik kesiminin öncülüğünde Gezi olaylarıyla patlamaya dönüştü.

Gezi olaylarında birbirleriyle yan yana gelmeyen on binleri bir araya getirdi; bu insanlar  ne istiyor diye dinleme zahmetine katılmadı, muhalefeti ve medyayı sindirme  ve baskı yollarını seçti. Gezi direnişinde 11 kişi polis kurşunlarıyla öldü. Polisleri kahraman ilan etti destan yazdılar dedi.Aynı polisleri 17/25 Aralıktan sonra hainlikle suçlayarak paralel devletin polis diyerek tutuklattı.

Demokratik hakkını kullanmak için gösteri hakkını kullanan toplumun her kesimi darbeci, uluslararası bir proje diye yaftalamaya başladı. Artık Erdoğan’ın nezdinde bir tek askerler darbeci değil.

Yargı olacak ama bana dokunmayacak,kararları bana uzanmayacak ve beni sorgulamayacak.

Ortadoğu politikasının Suriye iç savaşıyla duvara toslaması, hiç beklenmedik  sınırımızda Suriye Kürtlerinin bir mermi atmadan Rojova’da bir statü kazanarak; 970 kilometre sınırımızda belirleyici bir güç olacağının işaretlerini verirken;Erdoğan’a kulislere yansıyan bilgilere göre Suriyeli Kürtlerin bir devletleşmeye doğru adım attıkları anlatılınca, Erdoğan: dört  yüz bin nüfusu olandan devlet mi olur diyor,halbu ki Lüksemburg’un nüfusu 350 bin.

İkinci yanlışı Kobani’de İŞİD’e karşı Türkiyeli ve Suriyeli Kürtlerin savaşması karşısında Erdoğan İŞİD’in yanında yer alması ve Kobani düştü düşecek diye açıklaması ,hem de iştahlı bir şekilde avucunu ovuşturarak söylemesi,İŞİD neyse bizim için PYD’de odur demesi,koalisyonm güçleirini PYD’nin yanında yer alırken, Kürtleri birleştirmekle kalmadı Türkiye’deki demokrasi güçlerini de Kürtlerin yanına itti.

1 Kasım Erken seçim kararı almasında Erdoğan yukarıda da belirttiğimiz  gibi hangi partiyle AKP koalisyon kurmak istediyse 17/25 Aralık karşısına çıktı, bu da Erdoğan’ı tedirgin etti, tek çıkış yolu olarak erken seçime zorladı ülkeyi.

Erdoğan artık hukuka dönemez, yargının tarafsız ve bağımsız işlediği an da 17/25 Aralık yolsuzluk ve rüşvetten dolayı haklarında istinat edilen suçlardan dolayı isimleri geçen kişiler, kendilerini sanık sandalyesinde görecekler  bunların içinde Erdoğan’ın oğlu da var.

Ama şunu bilsin ki Erdoğan 1 Kasım seçim sonuçları nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın, siyasal yaşamının en zor günleri onu bekliyor. Toplumun yüzde 60’nı karşısına alan bir kişi bunun üstesinden gelemez, uluslararası konjonktürde buna müsait değil.

Bu sıcağa kar dayanmaz.

Seni tekrar yeneceğiz ve başkanlık hayalini yok edeceğiz çünkü biz bir halkız.

Hedefimiz seçmen olarak 1 Kasım’da  HDP’yi meclisin üçüncü partisi yapıp;AKP’nin oylarını da yüzde 40’ın altına düşürmek olmalı.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums